Ξυπνήστε από τη χειμερία νάρκη

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός Πολιτισμολόγος (Ευρωπαϊκού Πολιτισμού)

Προφανώς η φατρία μεσιτεία ΑΕΒΕ κάνει τώρα  μυστικές δημοσκοπήσεις, για να δουν αντιδράσεις και να πορευτούν. Πληρώνουμε και τους δημοσκόπους -τσιράκια που δε φαίνονται.

Το σίγουρο είναι ότι δε φεύγουν (φυσιολογικά), αν δεν εκπληρώσουν μερικές απ’ τις αποστολές τους και τα εφηβικά τους όνειρα. Είναι υποθέτω, συμφωνημένα όλα, θέατρο παίζουν τώρα για να δουν πως θα κερδίσουν κόσμο..

Μερικές δημοσκοπήσεις βέβαια τις κάνουν εδώ μέσα, και ικανοποιούνται όταν βλέπουν τον κόσμο να εκτονώνεται με αστειάκια. (μόνο) Μ εκείνο που χαίρονται  όμως περισσότερο, είναι το διαίρει κ βασίλευε. Όταν βλέπουν τον κόσμο να μαλώνει (για αυτούς στην ουσία), και  να λένε μερικοί καλά έπαθαν και απολύθηκαν απτα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ, κλπ.. άλλοι  λένε οι ΔΥ θα πάθουν κ αυτοί..κλπ..

Δεν είναι εκεί το θέμα  τώρα. Μέσα στη ζωή μερικοί άνθρωποι έκαναν άλλες επιλογές σύμφωνα με τον χαρακτήρα τους, τα βιώματά τους, άλλοι πάλι επέλεξαν διαφορετικά. Δε σημαίνει ότι ο ένας είναι χειρότερος απ’ τον άλλον ως άνθρωποι. Έχουν παίξει άλλους κοινωνικούς ρόλους, για να υπάρχει  ποικιλία.  Δε μπορούμε να είμαστε όλοι ίδιοι. Το θέμα είναι να μη κοιτάζουμε τις επιμέρους πινελιές, αλλά όλο τον καμβά της οπισθοδρόμησης που μας υποχρεώνουν να τον κοιτάμε , να τον συνηθίζουμε, και να λέμε πόσο ωραίος είναι!.

Αυτοί πάνε για το κάθε είδους κέρδος τους. Υποβάλλονται με μεθόδους, από διαφόρους ψυχο- (που επίσης πληρώνουμε )για να πιστεύουν ότι κάνουν το ιδεατό. Στην Ιαπωνία που πολλοί άνθρωποι πάθαιναν καρδιά απ’ τους σεισμούς, κάνουν θεραπείες σε ειδικά δωμάτια προσομοίωσης ,ασκήσεις με σεισμούς, για να μη φοβούνται καθόλου. Παρόμοιες  με μαγνητόφωνα κάνουν προφανώς  αυτοί, κ ακούν τον κόσμο να τους λέει μπράβο, είστε θεοί είστε ήρωες, για να το πιστέψουν συν το ότι  έχουν γερές πλάτες πίσω τους.

Εμείς τι κάνουμε τώρα; Αποφασίζουμε μέσα μας ότι πράγματι δεν τους θέλουμε, ότι δεν είναι οι καθρέπτες μας. Όταν η συμπεριφορά ενός άλλου καθρεφτίζει κάτι από μέσα μας, σημαίνει ότι υπάρχει συντονισμός, κ ο άλλος συμπεριφέρεται με κάποιες πεποιθήσεις η προσδοκίες μας. Συνειδητοποιούμε  ότι καταστρέφουν τη χώρα για τα παιδιά κ εγγόνια μας… Ξυπνάμε απ’ τη χειμερία νάρκη μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.