Ναι, αλλά έχουμε μουσείο Μπελογιάννη…

Γράφει ο Νίκος Ναούμης, Πολιτικός Επιστήμονας

Παλιότερα, την εποχή έκρηξης της ιδιωτικής τηλεόρασης στην πατρίδα μας, ήταν πολύ της μόδας τα διάφορα shows τα οποία είχαν ως στόχο να συγκεντρώσουν χρήματα προκειμένου να βοηθηθούν ιδρύματα και οργανώσεις που φρόντιζαν αδύναμους συμπολίτες μας.

Η μόδα αυτή επεκτάθηκε και στο ραδιόφωνο και πολλοί, ανάμεσα τους κι εγώ ομολογώ, συνδράμαμε αυτές τις προσπάθειες, είτε γιατί νιώθαμε ότι έτσι έπρεπε να ενεργήσουμε, είτε υστεροβούλως σκεπτόμενοι, κλείναμε πονηρά το μάτι στον Πανάγαθο προκειμένου να μας φυλάξει ένα καλό στασίδι δίπλα του!

Και φτάσαμε στο σωτήριο έτος 2017, ένα έτος, που θα λάβει χώρα ένας ραδιομαραθώνιος που έχει στόχο να ενισχύσει με τρόφιμα, ένα στα δύο παιδιά που ζουν στην πατρίδα μας και ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και δύο στα δέκα παιδιά τα οποία ζουν κάτω από το ακραίο όριο της φτώχειας!

Με λίγα λόγια και με βάση την έκθεση της UNICEF που είδε το φως της δημοσιότητας, τα τελευταία δύο χρόνια, ολόκληρη η Ελλάδα, έχει μετατραπεί σε ένα ίδρυμα το οποίο φιλοξενεί ανθρώπους οι οποίοι υποσιτίζονται και δεν έχουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά.

Πιο δραματικό κάνουν το σκηνικό αυτό ακόμα δύο έρευνες. Η πρώτη, παρουσιάζει στοιχεία για την πτώση πωλήσεων σε γάλα και ψωμί που έδωσε από το βήμα της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων ο πρόεδρος, Ευάγγελος Καλούσης, στοιχεία που χωρίς δεύτερη σκέψη, σοκάρουν. Σύμφωνα με αυτά λοιπόν, τους δύο πρώτους μήνες του 2017 καταγράφεται πτώση πωλήσεων στα δύο αυτά βασικά είδη διατροφής από 5%-7%. Με απλά λόγια, εν έτει 2017, γάλα και ψωμί, θεωρούνται είδη πολυτελείας για τα ελληνικά νοικοκυριά.

Η Τρίτη έρευνα, έχει να κάνει με τον τομέα του φαρμάκου και με βάση στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι ελλείψεις σε φάρμακα είναι τεράστιες και οι καθυστερήσεις στην εισαγωγή βασικών φαρμάκων όπως τα παιδικά εμβόλια, αγγίζουν ακόμα και τους πέντε μήνες!

Επαναλαμβάνω. Όλα τα παραπάνω στοιχεία, για να μην υπάρχουν παρερμηνείες, αφορούν την Ελλάδα και όχι την Βενεζουέλα ή το Κονγκό.

Ραδιομαραθώνιος από τις συχνότητες του κρατικού ραδιοφώνου δεν θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να βοηθηθούν παιδιά που υποσιτίζονται στην Αφρική αλλά παιδιά που υποφέρουν στην Ελλάδα.

Όχι, στην Ελλάδα δεν κυβερνά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση αλλά τα τελευταία δύο χρόνια που οι έρευνες δείχνουν ότι συμβαίνουν όλα αυτά, έχουμε αριστερή κυβέρνηση, με προοδευτικές ιδέες, υψηλό αίσθημα ευθύνης και φυσικά, ηθικό πλεονέκτημα!

Θα απορεί κανείς αν στην Ελλάδα υπάρχει και καμιά καλή είδηση…

Φυσικά και υπάρχει… Έχουμε μουσείο Μπελογιάννη βρε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.