Μια… Jumbo Porsche και η αταξική οδηγική ανωριμότητα…

Γράφει ο Αγκιτάτορας,

Έτυχε πίσω από το αφηνιασμένο να βρίσκεται ο γιος ενός γνωστού επιχειρηματία. Έτυχε αυτό το αυτοκίνητο να είναι μιας πολύ γνωστής, πολυτελούς μάρκας με τον δικό της ιδιαίτερο συμβολισμό. Δεν έτυχε όμως η οδηγική ανωριμότητα που ξεπερνά κοινωνικές τάξεις και τύπους αυτοκινήτων.

Μια γενικευμένη συμπεριφορά που χαρακτηρίζει πολύ μεγάλο μέρος των Ελλήνων οδηγών που βλέπουν τις τέσσερις ρόδες που καβαλούν και το βολάν που κρατάνε στα χέρια τους ως ευθεία προέκταση του εγωισμού τους. Ναι, οι δρόμοι είναι προβληματικοί και με κακοτεχνίες. Ναι, οι έλεγχοι των οχημάτων είναι ελλιπείς, τις περισσότερες φορές με προσωπική μας  ευθύνη.

Αλλά το βασικό αμάρτημα του μέσου οδηγού έχει να κάνει με την νοοτροπία που προσεγγίζει την οδήγηση. Ανεξάρτητα από το αν χειρίζεται παπάκι ή τριαξονική νταλίκα, διαπνέεται από τη γνωστή, κι από άλλες κοινωνικές δραστηριότητες, λογική του ατρόμητου παντογνώστη που μπορεί να κινείται στα όρια με… ασφάλεια επειδή οι ικανότητες του ξεπερνούν τον μέσο όρο, κατά… ιδία αξιολόγηση.

Δεν ψάχνω λύση σε ένα φαινόμενο που διαιωνίζεται και θα συνεχίσει να διαιωνίζεται όταν εξαρτάται από την Παιδεία, την ανασφάλεια και τα γενικότερα ατομικά και συλλογικά απωθημένα. Καλό ταξίδι στα άτυχα θύματα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.