Θα υπερασπιζόταν με την ζωή του έναν ΣΥΡΙΖαίο ο Βολταίρος;

Γράφει ο Νίκος Ναούμης, Πολιτικός Επιστήμονας

Η αριστερά, παραδοσιακά, ξέρει να διεκδικεί χώρους και δικαιώματα με το δικό της τρόπο: με πρόταση, έμπνευση, αλληλεγγύη, με ανθρώπους, κίνημα και ασφαλώς όχι με τα ΜΑΤ.

Όχι, δεν κάνω χρήση ναρκωτικών ουσιών, ούτε σκοπεύω στο άμεσο μέλλον να καταφύγω στους τεχνητούς Παραδείσους της λευκής σκόνης! Αν ωστόσο κάποιος συνάνθρωπός μου είχε δυστυχώς κυλήσει στον σκληρό κόσμο των ναρκωτικών και μέσα στην παραζάλη του ξεστόμιζε κάτι τέτοιο, θα τον άκουγα με κατανόηση και συμπόνοια.

Δυστυχώς όμως, η δήλωση αυτή, ανήκει στην γραμματεία ανθρωπίνων δικαιωμάτων του κυβερνώντος κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ! Μια γραμματεία η οποία μέσα σ’ όλα, κατηγόρησε και τα αστυνομικά σκυλιά της ολλανδικής αστυνομίας που επιτέθηκαν σε Τούρκους διαδηλωτές οι οποίοι προκάλεσαν επεισόδια στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας.

Αν οι στιγμές δεν ήταν κρίσιμες, τέτοιες δηλώσεις θα αποτελούσαν ασφαλώς κορυφαίο νούμερο σε παραστάσεις επιθεώρησης, δυστυχώς όμως, οι άνθρωποι οι οποίοι κάνουν αυτές τις δηλώσεις, ζουν ανάμεσά μας και κάτι ακόμα χειρότερο, μας κυβερνούν.

Ασφαλώς, η αριστερά ξέρει να διεκδικεί χώρους και να τους αυτοδιαχειρίζεται όπως δηλώνει, υπάρχει όμως μια μικρή αλλά πολύ σημαντική λεπτομέρεια. Οι χώροι αυτοί, δεν της ανήκουν! Ανήκουν κυρίως στο δημόσιο και σε ιδιώτες και κάθε παραβίαση αυτού του κανόνα, στον πολιτισμένο κόσμο τουλάχιστον, θεωρείται κατάληψη, παραβίαση ξένης ιδιοκτησίας και ενέργειες τέτοιου είδους, σε πολιτισμένες κοινωνίες επαναλαμβάνω, θεωρούνται ποινικά τουλάχιστον, κολάσιμες.

Η ιδιοκτησιακή αντίληψη των πάντων η οποία οδηγεί το θολωμένο μυαλό ενός αριστερού, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη φασιστικής νοοτροπίας και είναι άκρως παράλογη και στρεβλή. Οι άνθρωποι αυτοί, είναι επικίνδυνοι για το πολίτευμα και την ειρήνη στον τόπο που γεννήθηκαν οι αξίες οι οποίες νοηματοδότησαν τον ανθρώπινο πολιτισμό.

Η γκετοποίηση των πάντων και η ανομία η οποία κυλά στο DNA τους, δεν έχουν θέση σε μια πολιτισμένη χώρα τον 21ο αιώνα. Το ίδιο ασφαλώς ισχύει και για αντίστοιχες πεποιθήσεις οι οποίες προέρχονται και από τα δεξιά και από το κέντρο.

Όσον αφορά δε, την έμπνευση, το όραμα και όλα αυτά τα χαριτωμένα με τα οποία διεκδικούν οι συντάκτες αυτών των δηλώσεων τα δικαιώματα τους, όλοι γνωρίζουμε τι ακριβώς εννοούν. Εννοούν το κάψιμο της Αθήνας, το ξήλωμα χιλιάδων τετραγωνικών πεζοδρομίου, λεηλασίες καταστημάτων και νεκροί άνθρωποι οι οποίοι τυχαίνει να εργάζονται σε τράπεζες… Αυτή είναι η διεκδίκηση με έμπνευση και το όραμα για το δικό τους αύριο.

Η εισβολή ξημερώματα σε αυτοδιαχειριζόμενο χώρο και η εκκένωση του, ασφαλώς και αιτιολογείται και δεν είναι καταστολή αξιότιμε βουλευτά του κυβερνώντος κόμματος ΣΥΡΙΖΑ κ. Καραγιαννίδη. Η πολιτεία, δια του τρόπου αυτού, υπερασπίζεται το δικαίωμα να φροντίζει για την ασφάλεια των πολιτών και να προφυλάσσει την κοινωνική ειρήνη.

Με όλα αυτά, ειλικρινά απορώ…

Θα υπερασπιζόταν ακόμα και με την ζωή του ο Βολταίρος έναν ΣΥΡΙΖΑίο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.