Η ταξική ανάγνωση της Ιστορίας με “κόκκινα” γυαλιά

Γράφει ο Αγκιτάτορας,

Σας έλειψε μια πινελιά ακραιφνούς αριστεροσύνης αυτές τις ημέρες της εθνικής ανάτασης; Μην ανησυχείτε! Είχε προβλέψει σχετικά το ΠΑΜΕ, ο γνωστός συνδικαλιστικός βραχίονας του ΚΚΕ να διανθίσει το κλίμα των ημερών με μια “εξαιρετική” προσέγγιση για το ζήτημα.

Στο κομμάτι των απόψεων για τον ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση κάποιων κοινωνικών ομάδων ή θρησκευτικών ηγετών θα μπορούσες να δείξεις μια κάποια ανοχή αν δεν έφτανε σε αστήρικτες γενικεύσεις και ακρότητες. Άλλωστε στη ιστορική ανάλυση καθένας έχει το δικαίωμα της γνώμης στον βαθμό βέβαια που καταθέτει τα ανάλογα στοιχεία ώστε να πιστοποιείται το αξιόπιστο της θέσης του.

Αλλά από εκεί μέχρι το να αρχίζεις τους ιστορικούς παραλληλισμούς και τα νοητικά άλματα προσπαθώντας να “παραλάβεις” μια βαθιά Εθνική Επανάσταση που είχε στον πυρήνα των ιδεών της την πολιτισμική, γλωσσική και θρησκευτική ταυτότητα του Έλληνα και να την μεταπλάσεις σε… ταξικό αγώνα με σημερινές αναφορές για το… ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., καταντάει τεράστια θρασύτητα και ύβρις για τον αγώνα των ηρωικών προγόνων μας.

Όταν μάλιστα αυτή σου την άποψη επιθυμείς να την επιβάλεις και στις παιδικές ψυχές αξιοποιώντας τον διδακτικό ρόλο που σου ανέθεσε το κράτος, τότε μάλλον παραποιείς εντελώς το επάγγελμα το οποίο υποτίθεται ότι υπηρετείς. Οι προσωπικές ιδεοληψίες και οι εμμονές δεν έχουν θέση σε μια εκπαιδευτική διαδικασία.

Αν θες να ασχοληθείς με τον ρόλο του ινστρούκτορα εγκατέλειψε την θέση σου στις αίθουσες και πάρε τους δρόμους για να προωθήσεις τις ιδέες σου. Ή τα… βουνά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.