Είσαι Έλληνας και φορολογούμενος; Σκάσε και πλήρωνε!

Γράφει η Αφροδίτη Χατζηγεωργίου, Εκπαιδευτικός

Ποιος τέλος πάντων χρηματοδοτεί το Σύστημα Υγείας της χώρας μας, ώστε ο Έλληνας φορολογούμενος να υποχρεούται να πληρώνει κάποιες ιατρικές εξετάσεις, ακόμα κι αν είναι ασφαλισμένος – συνήθως τις πιο ακριβές – από την τσέπη του, τις οποίες όμως δεν υποχρεούται να πληρώνει ο ξένος; Και μιλάμε για τον ξένο, που μπήκε παράνομα στη χώρα μας και που δεν ξέρουμε καν από πού κρατάει η σκούφια του και ποιός ήταν στην πατρίδα του! Δηλαδή δεν ξέρουμε αν ήταν κλέφτης, φονιάς, παιδεραστής και άλλες θεάρεστες ιδιότητες που δυστυχώς «καλλιεργούν» κάποιοι άνθρωποι.

Και είναι προφανές πως δεν μιλάω για τους ξένους πολίτες που βρίσκονται χρόνια εδώ, που ζουν νόμιμα, έχουν οικογένειες, εργάζονται, πληρώνουν τις εισφορές τους και φορολογούνται κανονικά και που προπαντός σέβονται τα ήθη και τα έθιμά μας. Αυτούς που μετέχουν στον ελληνικό τρόπο ζωής και που έκαναν την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα τους.

Μιλάω για τους άλλους, αυτά τα μιλιούνια που εισέβαλαν τα τελευταία χρόνια, που παριστάνουν τους κατατρεγμένους αλλά που κλείνουν σιδηροδρομικές γραμμές βλάπτοντας τη χώρα μας, που καίνε την σημαία μας, που πετάνε το φαγητό στο πρόσωπο αυτού που τους το δίνει γιατί δεν τους αρέσει, που καίνε και ρημάζουν τις δομές φιλοξενίας τους, επικαλούμενοι δυσαρέσκεια. Προχθές μόλις ο δήμαρχος Αργυρούπολης – Ελληνικού είπε πως το φαγητό είναι καλό και πως έχει ζητήσει από την εταιρεία catering να στέλνει στο δημαρχείο τις μερίδες που δεν τρώνε οι φιλοξενούμενοι στο Ελληνικό, για να τις διαθέτει στους απόρους δημότες του!

Θυμάμαι λοιπόν την ανεκδιήγητη Τασία, που έκανε μαθήματα ανθρωπιάς και ανοικτών συνόρων στην τηλεόραση και συμβούλευε όλους όσους θα προσπαθούσαν να μπουν στην Ελλάδα, να δηλώνουν στα σύνορα πως είναι πρόσφυγες για να περνάνε χωρίς διαδικασίες ελέγχου και καθυστερήσεις!

Θυμάμαι όμως και τον Έλληνα πρωθυπουργό – τρομάρα του που κατάφερε αυτό το πράμα και έγινε πρωθυπουργός – να δηλώνει πως δεν ξέρει ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα!

Θυμάμαι επίσης όλους αυτούς τους αλληλέγγυους, που τρώνε τον άμπακο από τις χρυσοφόρες ΜΚΟ, παριστάνοντας τους «ανθρωπιστές-εθελοντές». Μάλιστα, στην Ελλάδα έχουμε πλέον το πρωτάκουστο φαινόμενο εθελοντισμού επ’ αμοιβή, δηλαδή έχουμε και «δήθεν-εθελοντισμό»! Δυστυχώς το είδαμε κι αυτό, με την πρώτη φορά αριστερά!

Δεν με απασχολεί λοιπόν καθόλου που οι σημερινοί κυβερνώντες, τον παράνομο μετανάστη τον λένε «πρόσφυγα». Ξέρω πως τον έχουν βαφτίσει έτσι, γιατί έτσι «εξυπηρετεί» και τη χοντρή μπίζνα, αλλά και άλλους ίσως πιο σκοτεινούς σκοπούς. Με ενοχλεί βέβαια που σε αυτό το τρυπάκι μπαίνουν και πολιτικοί, που δεν το περίμενα από αυτούς και απορώ ειλικρινά γιατί το κάνουν.

Προφανώς και ανάμεσά στους εισβολείς ένα ελάχιστο ποσοστό, σε σχέση με το πλήθος που ήρθαν και συνεχίζουν να έρχονται στη χώρα μας, να είναι πρόσφυγες. Ή μάλλον – για να ακριβολογούμε – ήταν πρόσφυγες, στην πρώτη και όμορη χώρα που πέρασαν. Είναι αυτοί δηλαδή οι Σύριοι, που πέρασαν στην Τουρκία και ή δεν θέλησαν να μείνουν στην υποδειγματική περιποίηση του φιλόξενου Ερντογάν, ή αυτοί που τους έπεισαν οι διακινητές και έμποροι ψυχών, πως θα τους περάσουν με ευκολία στην πιο ασφαλή Ευρώπη, άμα πληρώσουν το κόμιστρο. Αυτοί λοιπόν παρότι μπήκαν λαθραία στην Ελλάδα, ας πούμε πως έχουν ένα δικαιολογητικό, αφού οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους για να σώσουν την οικογένειά τους, καθώς και τη ζωή τους.

Οι άλλοι όμως οι πολλοί, αυτούς που βλέπουμε να ουρλιάζουν από αγανάκτηση, τί άλλο είναι πέραν από λαθρομετανάστες; Διότι ο οικονομικός μετανάστης όταν μπαίνει σε μια χώρα παράνομα και χωρίς χαρτιά, είναι λαθρομετανάστης και καλά θα κάνουμε να μην φοβόμαστε να τον χαρακτηρίσουμε κι έτσι. Όπως και όποιος μπει σ’ ένα μέσο μεταφοράς στα κλεφτά, δηλαδή χωρίς να δηλώσει την παρουσία του και προφανώς χωρίς να πληρώσει το κόμιστρο, λέγεται λαθρεπιβάτης και όποιος κάνει παράνομο εμπόριο λέγεται λαθρέμπορος! Τί στο καλό έχουμε πάθει, έχουμε πρόβλημα και με τη Γλώσσα μας;

Βρισκόμαστε λοιπόν μπροστά σ’ ένα πολύ μεγάλο κόλπο, με το οποίο «νομιμοποιείται» η παράνομη μετανάστευση, βαπτισμένη ως «προσφυγική κρίση», γιατί αφενός κυκλοφορεί άφθονο και ύποπτο χρήμα και αφετέρου επιτυγχάνεται ο εποικισμός της χώρας μας και έτσι αλλοιώνεται η εθνική μας ταυτότητα. Ένα αποτέλεσμα, που απ’ ό, τι φαίνεται είναι ιδιαίτερα επιθυμητό για την επικράτηση της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης, που προτιμά τα πολυπολιτισμικά-κράτη και όχι τα έθνη-κράτη. Δυστυχώς αυτής της αντίληψης είναι και οι τωρινοί κυβερνώντες.

Ο ίδιος ο ΟΗΕ, με την εν γένει στάση του απέναντι στο δήθεν «προσφυγικό», καταφέρνει να κάνει όλη τη βρωμοδουλειά της παγκοσμιοποίησης, ενώ παράλληλα ακυρώνει τον εαυτό του και τα όσα ο ίδιος αναφέρει, για τη σαφή διάκριση μεταξύ προσφύγων και μεταναστών.

Δηλαδή λέει, πως πρόσφυγας λέγεται αυτός που φεύγει από μια εμπόλεμη περιοχή και καταφεύγει σε μια όμορη χώρα – που δεν έχει πόλεμο – για να σωθεί. Ποιά όμως όμορη χώρα της Ελλάδας έχει πόλεμο και ποιάς εθνικότητας είναι η πλειονότητα των φιλοξενούμενων της Τασίας και του Μουζάλα;

Και έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ της ευαισθησίας και των κοινωνικών κινημάτων και με περίσσια απανθρωπιά, αποφασίζει πως ο Έλληνας δεν γίνεται να απολαμβάνει όλες τις παροχές του συστήματος υγείας, τις οποίες όμως μπορεί να απολαμβάνει αυτός που ήρθε απρόσκλητος! Γιατί αυτή η τρέλα; Απλά, γιατί έτσι ικανοποιούνται οι άρρωστες ιδεοληψίες της και ίσως-ίσως και οι μισθοφορικές υποχρεώσεις της!

Πλήρωνε λοιπόν Έλληνα και για τον «φιλοξενούμενο», κι ας μην έχεις εσύ να πορευτείς. Γιατί είσαι απόγονος του Ξενίου Διός και γιατί έτσι το θέλει ο διεθνισμός και προπαντός ο μυωπικός ανθρωπισμός, της πρώτη φορά αριστεράς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.