Διαστημική… διαπλοκή;

Γράφει ο Αγκιτάτορας,

Μέσα σε όλα, τι μας έλειπε; Η ανακοίνωση Παππά για την ίδρυση της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας. Πέρα από την θυμηδία και τους ιντερνετικούς συνειρμούς με την NASA και τα διαστημόπλοια (που καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα), υπάρχει ουσία που αξίζει να διερευνηθεί ως προς τις κυβερνητικές βλέψεις και τα κίνητρα της.

Ο Παππάς αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των τεχνολογικών δυνατοτήτων για εμπορικούς και εθνικούς σκοπούς. Την μίσθωση διαθέσιμων δορυφορικών αναμεταδοτών, την δημιουργία εφαρμογών στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας (πυρκαγιές, αυθαίρετη δόμηση κλπ), στρατιωτικές και άλλες χρήσεις.

Ωραία ακούγονται όλα αυτά αλλά προκύπτουν δυο πολύ σημαντικά ζητήματα προς εξήγηση. Πρώτον, με ποιες διαδικασίες θα γίνουν όλα αυτά. Ποιες επιτροπές και ποιοι καρεκλοκένταυροι θα διαχειριστούν ένα τόσο λεπτό θέμα; Γιατί αν κρίνουμε από την πρόσφατη εμπειρία με τις τηλεοπτικές άδειες περισσότερο με φιάσκο μυρίζει και με διάθεση στησίματος μιας τεχνολογικής διαπλοκής με ημετέρους παρά με βήμα προς το ψηφιακό μέλλον.

Δεύτερον, θα ζητηθεί από εγχώριες και διεθνείς προσωπικότητες να συμβάλλουν σε μια προσπάθεια με στόχο τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της χώρας, τον εναρμονισμό με τις παγκόσμιες εξελίξεις και την εκμετάλλευση των όποιων ευκαιριών μας ανοίγονται ή το όλο εγχείρημα θα μείνει σε επίπεδο καθεστωτικής διευθέτησης με την τοποθέτηση κομματικοδίαιτων στελεχών σε ρόλο υψηλού επιτηρητή. Διαστημικό καθεστώς! Διαστημική διαπλοκή;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.