Δεν ξεμπερδεύουμε εύκολα με την αριστερά

Γράφει ο Γιώργος Παντάκης 

Η εμπειρία στον άνθρωπο είναι ένα πολύ καλό και χρήσιμο εργαλείο που αν το αξιοποιήσει σωστά θα μπορεί να πορεύεται καλύτερα στην ζωή του, με λιγότερες φθορές και αποτυχίες, ή μπορεί να τον κάνει υπερόπτη και να συμπεριφέρεται παράλογα και εγωιστικά. Κάθε άνθρωπος λένε είναι οι εμπειρίες που κουβαλάει. Η εμπειρία είναι σκληρή και δύσκολη.  Διότι πρώτα δίνεις και μετά παίρνεις. Και φυσικά η εμπειρία ποτέ δεν μπορεί να μοιραστεί

Πάθει μάθος (Αισχύλος)

Όταν κάτι παλιό τελειώνει και έρχεται κάτι καινούργιο ή κάτι παλαιότερο αλλά “ανανεωμένο”, καθόμαστε και συλλογιζόμαστε τι έχουμε αποκομίσει ή τι έχουμε μάθει από τους προηγούμενους και τους τώρα. Όλα αυτά τα ζυγίσουμε και πορευόμαστε ανάλογα.

Πέρασαν κοντά επτά χρόνια από τότε που μπήκαν στην ζωή μας τα μνημόνια και δύο χρόνια από τότε που ανέλαβαν την κυβέρνηση οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Όλοι τους από το 2010 μέχρι και σήμερα, υπήρξαν αντιπολίτευση και όλοι τους κυβέρνησαν. Αν όχι όλοι το κόμμα που υπηρετούν, σίγουρα. Έτσι, λογικά, όλοι μας λίγο ή πολύ έχουμε μια εικόνα της πολιτικής στην χώρα μας, των πολιτικών προσώπων και των πολιτικών κομμάτων που υπάρχουν. Όλοι οι κάτοικοι αυτής της χώρας, γνωριζόμαστε κατά ένα τρόπο μεταξύ μας. Άλλωστε και να ήθελε κάποιος να κρυφτεί, η ιστορία του δεν τον αφήνει.

Μετά από τόσα χρονια μνημόνια και ιδιαίτερα μετά από δυο χρόνια αριστερής κυβέρνησή, μάθαμε κάτι; Γίναμε σοφότεροι; Αποκτήσαμε κάποια εμπειρία; ή απλά συνεχίζουμε να ζούσαμε σαν Ελληναράδες με το καφεδάκι τα μεγάλα λόγια το  κομπολόι και την γνωστή αναίμακτη κριτική μας; Πάθαμε και αυτό είναι το σίγουρο. Μάθαμε όμως;

Ας πάρουμε μια μία τις περιπτώσεις για να δουμε ποιος έμαθε τι, ποιος δεν κατάλαβε τίποτα και τι μας περιμένει στην συνέχει.

Μετά το πρώτο εξάμηνο του 2015, θεωρώ ότι οι μόνοι που πραγματικά έγιναν σοφότεροι ειναι οι συνομιλητές μας στην Ευρώπη. 

Είμαι βέβαιος ότι έχουν καταλάβει απόλυτα, φαίνεται άλλωστε και από την συμπεριφορά τους, με τι ψεύτες έχουν να κάνουν. Τους καταλαβαίνουν από μακριά. Πριν καν πάρουν το αεροπλάνο για να τους συναντήσουν.  Αντιλαμβάνονται το ψέμα τους πριν καν το σκεφτούν. Και αν τύχει και τους πουν και καμιά φορά αλήθεια, αυτοί για ψέματα το μετράμε για να είναι σίγουροι.

Επίσης έχουν καταλάβει πολύ καλά ότι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι επαγγελματίες ψεύτες είναι καί πολύ καλοί προπαγανδιστές. Μπορούν με την ίδια άνεση που παίρνουν όλα τα σκληρά και άδικα μέτρα, να τα περάσουν και στον λαό για «μεγάλες επιτυχίες υπέρ του». Αυτό δε το ταλέντο της αριστεράς, τους διευκολύνει αφάνταστα.

Τους έμαθαν πολύ καλά οι δανειστές μας και γρήγορα.

Από επιφυλακτικοί και καχύποπτοι που ήταν στους πρώτους μήνες, τώρα τους έχουν για πλάκα. Τους έχουν “περάσει χαλκά από την μύτη” και τους σέρνουν σαν αρκούδες, σε όλη την Ευρώπη . Οι δανειστές μας περνάνε όποιο μέτρο θέλουν και όποτε το θέλουν Επίσης δεν καίγονται αν τηρούνται ή όχι. Οι υπογραφές έχουν πέσει, το Ελληνικό κράτος έχει δεσμευτεί και ειναι υποχρεωμένο να τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Απλά όσο καθυστερούν, έρχονται άλλα μέτρα χειρότερα για να καλύψουν όσα δεν τηρούνται.

Στο εσωτερικό της χώρας τώρα έχουμε την ΝΔ τον λαό και την κυβέρνηση για να δουμε τι έμαθαν και αυτοί με την σειρά τους από την κρίση.

Πάμε σε αυτό που φαίνεται ότι έρχεται, την Νέα Δημοκρατία. Έμαθαν εκεί στην Πειραιώς κάτι από όλα αυτά; Πιστεύω πως ναι, έμαθαν. Γι’ αυτόν τον λόγο συναίνεση με αυτούς δεν θα κάνουν, χέρι βοηθείας δεν θα τους δώσουν και πολύ καλά θα κάνουν. Συνένοχοι στο ξεπούλημα και την ολική καταστροφή της χώρας δεν θα γίνουν.

Η Νέα Δημοκρατία όταν κυβέρνησε τον τόπο με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά κατάφερε να φέρει τέτοια αποτελέσματα που κανένας δεν τόλμησε, πηγαίνοντας την χώρα ολοταχώς προς την έξοδο.  Αυτοί με τα κόμπλεξ που κουβαλάνε από γεννησιμιού τους, μας γύρισαν πίσω στο 2010. Κατέστρεψαν ότι δημιουργικό είχε καταφέρει με μεγάλο κόπο η Νέα Δημοκρατία.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι όλοι μέσα στην Νέα Δημοκρατία έμαθαν. Τρανταχτό παράδειγμα ο Βαγγέλας.   Αυτόν δε, τον κορόιδεψε προσωπικά ο Τσίπρας, όταν δεσμευόταν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών τον Αύγουστο του 2015 ότι δεν θα πάει σε εκλογές, για να τις προκηρύξει λίγες εβδομάδες αργότερα. Τώρα το γιατί «δεν έμαθε», δεν ξέρω. Ρωτήστε τον ίδιο.

Επίσης ρωτήστε και κάποιους άλλους  βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που μάλλον «εμπιστεύονται» αυτήν την κυβέρνηση και ζητάνε να «ηρεμήσει» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να μην ζητάει συνέχεια εκλογές  και αν χρειαστεί, να και βάλει και πλάτη.

Θα κλέψω κάτι από έναν καλό φίλο τον Θ.Ν. που εκτιμώ πολύ και θα το βάλω ατόφιο κάτι που έγραψε ο ίδιος στον τοίχο του στο facebook και απευθύνεται προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.        «Ρίξε λοιπόν τον πρώτο από την βάρκα μπας και συνετιστούν οι υπόλοιποι και σωθούμε και εμείς γιατί εδώ κάποιοι ετοιμάζονται να ξαναπαίξουν ένα έργο που το έπαιξαν δυο χρόνια πριν με ολέθρια αποτελέσματα». Την βρίσκω ολόσωστη την «πρόταση» του Θ.Ν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βέβαια, έκανε ένα πρώτο βήμα λέγοντας οτι “Θα μείνει πίσω όποιος θέλει να συμβιβαστεί με τους τυχοδιώκτες του ΣΥΡΙΖΑ”.

Όσο για τους κυβερνώντες, τους “ανεύθυνους και αδίστακτους δημαγωγούς” όπως τους είπε ο Κ. Μητσοτάκηςοι εμπειρίες που απέκτησαν είναι τώρα μετά από δύο περίπου χρόνια στην κυβέρνηση πολύ μεγάλες. Τεράστιες θα έλεγα. Η βελτίωση τους είναι εντυπωσιακή.

Το θράσος και η χυδαιότητα τους πλέον δεν έχει όρια. Φαίνεται με τον τρόπο που απευθύνονται σε οποιονδήποτε διαφωνεί μαζί τους.  Η δημοκρατία ξεχειλίζει από τα μπατζάκια τους. 

Οι εμπειρίες που απέκτησαν αυτά τα χρόνια επίσης τους επιτρέπει να κοροϊδεύουν με μεγαλύτερη άνεση και με καλύτερα επιχειρήματα τους δανειστές και τους θεσμούς. Τώρα είναι μεγάλες και έμπειρες μαϊμούδες. Επίσης μετά από δύο χρόνια περίπου διαπραγματεύσεων, έχουν αποκτήσει πολύ μεγάλη εμπειρία και στις κωλοτούμπες. Ναι, είναι πλέον πρωταθλητές κόσμου.

Τώρα πάμε στα δύσκολα. Πάμε στα πουλέν τις όλης υπόθεσης. Τα μεγάλα ξεφτέρια. Τον Ελληνικό λαό.     Έγινε σοφότερος πιο κουτός ή έμεινε στάσιμος;;

Τότε, το 2015, δεν είχαν, λέμε τώρα, ούτε την εμπειρία, ούτε και την ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν τη θύελλα που προκάλεσε η κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστεράς με τα ατελείωτα ψέμματα και τους εμπιστεύτηκαν τρίς!

Δεν ήξεραν, ούτε ρώτησαν, ούτε διάβασαν, ούτε έβαλαν την λογική τους να δουλέψει… Σαν τα ζα πήγαν και έβγαλαν τα μάτια τους αλλά και όλων των άλλων. Τώρα κλαίνε. Όμως έμαθαν; Και τι έμαθαν;

Το τι έμαθαν και το τι θα γίνει δυστυχώς κανένας δεν το γνωρίζει με σιγουριά, παρά μόνο όταν θα έρθουν οι εκλογές και αυτό διότι έχουμε να κάνουμε με έναν απρόβλεπτο λαό, εγωιστή, απολιτικό και με αδυναμία στο χρήμα. Με όλα αυτά τα “προσόντα” αυτός ο λαός δεν μπορεί να έχει πάντα σωστή κρίση.

Το βράδυ των εκλογών μόνο θα δούμε αν θα τους πάνε στο 3% ή στο 13%. Την ημέρα εκείνη μόνο θα μάθουμε τι έμαθε ο Ελληνικός λαός ή τι δεν έμαθε.

Ένα είναι το σίγουρο από όλα αυτά. Ότι δεν θα ξεμπερδέψουμε για πολλά χρόνια με αυτούς και ας χάσουν τις εκλογές. Η αριστερά και οι απατεώνες σε αυτήν την χώρα είναι σαν την Λερναία Ύδρα 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.