“Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει” και ο κόσμος πεινάει

Γράφει ο Blood

Χρυσό εφάπαξ έδωσε στον εαυτό του ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ.

Πέρα από τις προκλητικές αμοιβές ύψους 25.000 το μήνα που από μόνοι τους όρισαν για τους εαυτούς τους , υπάρχει και νέα πρόκληση με «χρυσό εφάπαξ» 258 χιλιάδων ευρώ το οποίο φέρεται να εξασφάλισε στον εαυτό του ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ.

Πολλής κόσμος πίστευε ή ήλπιζε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια δύναμη «ανατροπής» που ήρθε για να κάνει ότι δεν έκαναν όλοι οι προηγούμενοι μαζί. Όμως απεδείχθη ότι αυτοί είναι πολύ χειρότεροι από όλους τους άλλους που τόσα χρόνια κατήγγειλαν.

Αυτόν τον κύριο δεν τον τοποθέτησαν σαν διοικητής του Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, ο οποίος προέρχεται από την εταιρεία και πριν την επιλογή του ως Πρόεδρος, εργαζόταν στο ΔΕΣΦΑ ως απλός διευθυντής, για να «παρεμβαίνει υπέρ του εαυτού του» αλλά για να εργαστεί υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

Το ίδιο ισχύει και για τους βουλευτές μας, τους «εθνικούς μας πατέρες»  Δεν είναι στην βουλή για να «παρεμβαίνουν υπέρ του εαυτού τους και των οικογενειών τους». Αυτοί όμως το κάνουν . Και αφού το κάνουν οι ίδιοι οι βουλευτές,  πως θα «απαγορεύσουν» στον κάθε έναν που διορίζουν σε τέτοιες και άλλες θέσεις να κάνουν το ίδιο;.

Τους νόμους τους έφτιαξαν οι βουλευτές. Είναι «διάτρητοι» και όπου τους βολεύει. Αυτό θα πρέπει επιτέλους να τελειώσει. Ο κόσμος έχει φτάσει στα όρια του.

 

Τι ακριβώς έχει συμβεί; (από το Πρώτο Θέμα)

Όπως τονίζει ο ερωτών βουλευτής, «ο συγκεκριμένος διοικητής του Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, προέρχεται από την εταιρεία και πριν την επιλογή του ως Προέδρος, εργαζόταν στο ΔΕΣΦΑ ως απλός διευθυντής. Στις 11 Νοεμβρίου λοιπόν, εκμεταλλευόμενος την ισχύ που του παρέχει η θέση του,  πέτυχε και εγκρίθηκε από το εποπτικό συμβούλιο η οργανική του αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες στο βαθμό του Διευθυντή Δραστηριότητας (Γενικού Διευθυντή) και στο ανώτερο μισθολογικό κλιμάκιο (5ο κλιμάκιο). Η συγκεκριμένη προαγωγή ωστόσο δεν ήταν τυχαία όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια. Λίγες ημέρες μετά την έγκριση της προαγωγής, ο εν λόγω διοικητής παραιτήθηκε για λόγους συνταξιοδότησης. Αποτέλεσμα; Η ολιγοήμερη παραμονή του στην αναβαθμισμένη οργανική του θέση εκτίναξε το ΕΦΑΠΑΞ του (αποζημίωση απόλυσης) κατά περίπου 100.000 ευρώ, στις 258.000 ευρώ! Και όλα αυτά επειδή «προήγαγε» τον εαυτό του για λίγες μέρες κατά δύο οργανικές βαθμίδες και αμέσως μετά κατέθεσε τα χαρτιά του για σύνταξη, παραμένοντας βεβαίως μέχρι σήμερα στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου».

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο ΔΕΣΦΑ είναι ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, μια εταιρεία που κατά 65% ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και κατά 35% στα ΕΛΠΕ.

Η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για την πώληση του 66% των μετοχών της εταιρείας, με πρόβλεψη στο νέο σχήμα το Ελληνικό Δημόσιο να κατέχει το 34% της εταιρείας με όλα τα δικαιώματα της μειοψηφίας και της συμμετοχής του στις στρατηγικές αποφάσεις. Τελικός ανάδοχος είχε αναδειχθεί η Αζέρικη SOCCAR προσφέροντας 400.000.000 ευρώ τίμημα και διασφαλίζοντας  ένα επενδυτικό πλάνο τουλάχιστον 2.5 δις ευρώ τα επόμενα χρόνια και χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.  

«Ως γνωστόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε άλλα σχέδια. Τορπίλισε την ιδιωτικοποίηση ικανοποιώντας το κομματικό της ακροατήριο και την ιδεοληψία της περί κρατισμού. Αποτέλεσμα να μην εισρεύσουν 400.000.000 ευρώ στην Ελληνική οικονομία και να βρίσκονται στον αέρα επενδύσεις ύψους 2,5 δισεκατομμύριων ευρώ. Δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά λοιπόν, αν το χρυσό εφάπαξ για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ αποτελεί την πλουσιοπάροχη ανταμοιβή του για πιθανή συμβολή του στην υπονόμευση της ιδιωτικοποίησης  και στην απώλεια πολύτιμων εσόδων για την ελληνική οικονομία» αναφέρει ο κ. Σκρέκας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.