Ένα θα σου παίρνω, ένα θα σου δίνω!

Γράφει η Μάνια Κρητικού

Πέρασε και το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου και φυσικά, σύμφωνα με την κυβέρνησή μας, όλα πήγαν καλά.

Όπως μας δήλωναν και πριν το Eurogroup ΔΕΝ αποδέχθηκαν προκαταβολική νομοθέτηση μέτρων… εκτός βέβαια από αυτά που θα προνομοθετήσουν για το 2019.
Δήλωναν κι άλλα. Ότι ΔΕΝ θα μειωθεί το αφορολόγητο (κάποιος, κάπου, κάποτε είχε μιλήσει ακόμα και για παραίτηση σε μία τέτοια περίπτωση), ότι ΔΕΝ θα πειράξουν τα εργασιακά, ότι ΔΕΝ θα γίνουν άλλες αλλαγές στο ασφαλιστικό γιατί με τον νόμο Κατρούγκαλου έγινε βιώσιμο, ότι ΔΕΝ θα δεχθούν υψηλά πλεονάσματα, κι άλλα, κι άλλα, κι άλλα.
Πανηγυρίζουν λοιπόν που το Eurogroup έληξε χωρίς να συζητηθούν όλα αυτά… γιατί θα συζητηθούν αργότερα!

Για να μην ανησυχούμε μάλιστα, μας είπαν ότι η “συμφωνία” στο Eurogroup δεν περιλαμβάνει σε καμία περίπτωση νέα δημοσιονομική επιβάρυνση και ότι παραμένουν σταθεροί κι αμετακίνητοι στην κόκκινη γραμμή “ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα”.

Αν χρειαστεί όμως να πάρουν νέα μέτρα…  αν λέμε, γιατί αυτοί δεν θέλουν αλλά μπορεί  οι κακοί οι ξένοι να τους πιέσουν και να αναγκαστούν να το κάνουν, με πολύ πόνο και κλάμα πάντα…  ΑΝ… τότε, “ένα ευρώ θα μας παίρνουν από την μία τσέπη και ένα ευρώ θα μας βάζουν στην άλλη”.
Κανένας λόγος ανησυχίας και κανένα πρόβλημα.
Θα κοροϊδεύουν τους κουτόφραγκους αλλά εμείς ούτε που θα το καταλάβουμε καλά-καλά!

Τι ωραία που τα λένε και πόσο αμάσητα καταπίνουν κάποιοι την κάθε @@@ που τους σερβίρουν!

Αν έβαζαν λίγο (ελάχιστα!) το μυαλουδάκι τους να δουλέψει, ίσως να αναρωτιόταν… Γιατί να μου τα παίρνεις και μετά να μου τα δίνεις πίσω; Μη μου τα πάρεις εξ αρχής!

Την κυβερνητική απάντηση την άκουσα ήδη… Γιατί οι κακοί ξένοι είναι ιδεοληπτικοί (ασχολίαστο!), έχουν κολλήματα (επίσης ασχολίαστο!) και ως δεξιοί προφανώς απαιτούν να σου πάρουμε ότι έχεις στην αριστερή τσέπη και να σου τα βάλουμε στην δεξιά.

Αν έβαζαν λίγο ακόμα (ελάχιστα!) τα γρανάζια να δουλέψουν ίσως να αναρωτιόταν…  Και πως θα ξέρεις πόσα ακριβώς μου πήρες για να μου δώσεις πίσω τα ίδια;

Η κυβερνητική απάντηση είναι απλή και είναι βέβαιο ότι σύντομα θα την ακούσουμε… Θα δημιουργήσουμε έναν μηχανισμό που θα παρακολουθήσει την πορεία των χρημάτων σου και έτσι θα καταφέρουμε να σου δώσουμε ακριβώς το ίδιο ποσό με κάποιον άλλο τρόπο.

Εκεί σίγουρα θα σταματούσε η συζήτηση για τους φιλο-κυβερνητικούς σανοφάγους γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι “θα δημιουργήσουμε έναν μηχανισμό”=προσλήψεις, άρα όλα καλά κι ακόμη καλύτερα!

Βέβαια ούτε λόγος να γίνεται για ακόμα περισσότερη σκέψη, αν και αυτή ίσως να κατέληγε στην ερώτηση…  Αν τα νέα μέτρα πρέπει να τα πάρουμε για να εξασφαλίσουμε το συμφωνημένο πλεόνασμα και για κάθε ευρώ που μου παίρνεις μου δίνεις ένα πίσω, τότε πως θα επιτευχθεί το πλεόνασμα;

Φαντάζομαι ότι, εάν ποτέ έφτανε σε αυτό το σημείο η συζήτηση, τότε η κυβερνητική απάντηση θα ήταν μία από τα γνωστά περί σεισάχθειας, λίστας Λαγκάρντ, θα φορολογήσουμε τον πλούτο, κλπ, κλπ, κλπ.

Είναι πολύ πιθανό, κάποιοι από αυτούς  που είχαν πιστέψει στο “παράλληλο πρόγραμμα”, να πιστέψουν και την νέα κυβερνητική μπούρδα των “αντιμέτρων”.

Να θυμάστε όμως “σύντροφοι” ότι το σανό μπορεί να θεωρείται ευτελές προϊόν αλλά ενίοτε στοιχίζει ακριβά! Πολύ ακριβά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.