Η ζωή μας είναι γεμάτη λάθη

Γράφει ο Μιχάλης Νιαρχάκος, Φοιτητής

Πολλά απ᾿ αυτά είναι ανώδυνα, αλλά και πολλά απ᾿ αυτά έχουν μεγάλες συνέπειες στη ζωή μας. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά τα λάθη που κάνουμε στην καθημερινότητα μας, κάνουμε και λάθη δυστυχώς και απέναντι στο Θεό!

Οι περισσότεροι από εμάς αποκοπήκαμε και γυρίσαμε τις πλάτες σ᾿ Αυτόν, διότι νομίσαμε πως μακριά Του θα είμαστε ευτυχισμένοι, κυνηγήσαμε τη χαρά και τη ευτυχία στις ηδονές, στη σάρκα και στον κόσμο, χαράζοντας μία ζωή υλιστική, με γλέντια, διασκεδάσεις, τζόγο και εύκολη ζωή, ρουφώντας την αμαρτία μέχρι τελευταίας σταγόνας.

Δοκιμάσαμε τα πάντα, και όμως η πίκρα είναι απλωμένη στη ζωή μας, το κενό που υπάρχει μέσα μας αυξάνει καθημερινά. Νομίζουμε πως αυτή είναι η μοίρα μας και το τέλος μας. Αλλά μέσα σ᾿ αυτό το πυκνό σκοτάδι ένα φως λάμπει, δεν το προσέξαμε, δεν το είδαμε….

Είναι ο αστέρας που οδήγησε τους μάγους στο σπήλαιο της Βηθλεέμ. Αυτό το αστέρι εξακολουθεί να οδηγή τους οδοιπόρους της ζωής σε εκείνον, στον έναν στο μοναδικό, στον Ιησού Χριστό. Για αυτό δεν πρέπει να απογοητευόμαστε, υπάρχει σωτηρία, υπάρχει Σωτήρας.

Ο Κύριος της αγάπης ο Ιησούς Χριστός σταυρώθηκε για εμάς, έχυσε το αίμα Του στο Σταυρό για να μας χαρίσει την σωτηρία και την λύτρωση των ψυχών μας. Πολλοί από εμάς Τον βρίζουμε, Τον απομακρύνουμε από τις ζωές μας και δεν αναφερόμαστε γι᾿ Αυτόν· Αυτός όμως μας αγαπά, μας αναζητά, θέλει να μας σώσει.

Ο Κύριος έβαλε ένα σβηστήρι μέσα στην Εκκλησία Του, που μπορεί να σβήσει όλο το παρελθόν μας, ώστε να μπορέσουμε να ανοίξουμε μία καινούρια σελίδα στη ζωή μας. Το σβηστήρι αυτό είναι η μετάνοια, είναι η εξομολόγηση, είναι το λουτρό της ψυχής.

Εάν θέλουμε λοιπόν να αλλάξει η ζωή μας, εάν θέλουμε να νοιώσουμε χαρά και ειρήνη, πρεπει να πάρουμε την απόφαση να αλλάξουμε ζωή και πορεία. Η ζωή που κάνουμε οι περισσότεροι θα μας οδηγήσει σε ένα θάνατο αιώνιο… Χρέος απέναντι στη ψυχή μας είναι να έλθουμε κοντά Του, να βρούμε ένα πνευματικό, να ανοίξουμε την καρδιά μας στο Θεό, καταθέτοντας τα λάθη της ζωής μας με ειλικρίνεια, με ταπείνωση και αληθινή μετάνοια, και ο Θεός θα μας σώσει, θα μας αλλάξει, θα μας καταστήσει παιδιά δικά Του, θα μας χαρίσει το Πνεύμα Του το Άγιον, και έτσι θα γίνουμε νέοι άνθρωποι, Καινή Κτίσι, πολίτες του Ουρανού και θα κληρονομήσουμε την Βασιλεία των Ουρανών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.