Υποκλοπές, δημοσκοπήσεις και ενδεχόμενες εκπλήξεις

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Τα δημοσιεύματα για τις υποκλοπές συνεχίζονται, η κυβερνητική αμηχανία παρατείνεται και η αβεβαιότητα για το ποια είναι η συνέχεια και πού σταματούν όλα αυτά, αναδεικνύεται σε μείζον ζήτημα της περιόδου.

Η στάση της κυβέρνησης ορίζεται από έναν κλοιό προστασίας περί το Μαξίμου, στην γραμμή ότι ένα παράκεντρο λειτούργησε για κάποιο διάστημα ερήμην του Πρωθυπουργού και άλλων και ότι εν πάση περιπτώσει, τίποτε από τα όσα δημοσιεύονται δεν ακουμπά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παράλληλα με αυτά, η προσοχή της ηγεσίας της κυβέρνησης είναι (σχεδόν αποκλειστικά) στραμμένη στις δημοσκοπήσεις. Οι οποίες φαίνεται πώς δείχνουν ότι τα πλήγματα από την υπόθεση των υποκλοπών είναι από ελάχιστα έως ασήμαντα, όπως και τα αντίστοιχα οφέλη της αντιπολίτευσης.

Αρκεί όμως αυτό το εύρημα ώστε να επαναπαύονται στο Μαξίμου και τα πέριξ;

Μπορεί να μην έρχεται το θέμα των υποκλοπών ψηλά στις αξιολογήσεις των ερωτώμενων για τα σημαντικά ζητήματα της συγκυρίας, όμως ίσως αυτό να κρύβει παγίδες.

Το κρίσιμο είναι κάτι που δεν εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις και έχει μεταξύ άλλων να κάνει με τη συμπεριφορά της κυβέρνησης και τι αυτή προκαλεί. Αν π.χ. επαναπαυτεί και θεωρήσει ότι δεν έγινε και τίποτε και αρκεστεί στην υπεροχή του Μητσοτάκη έναντι του Τσίπρα, μπορεί να βρεθεί και προ εκπλήξεων, που δεν μετρώνται στις έρευνες της κοινής γνώμης.

Μία από αυτές είναι η αποχή, η οποία μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.