Υφέρπον έγκλημα εθνικών διαστάσεων σε συνέχειες, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού…

Γράφει η Κρινιώ Καλογερίδου (Βούλα Ηλιάδου, συγγραφέας)

Εν μέσω του ακήρυκτου πολέμου του Covid 19 εναντίον της ανθρωπότητας, που θρηνεί ήδη χιλιάδες νεκρούς και μια εκατόμβη σχεδόν στη χώρα μας, συντελείται ερήμην του ελληνικού λαού και υπό την ανοχή πιθανόν της κυβέρνησής του ένα υφέρπον έγκλημα σε συνέχειες (αρχής γενομένης απ’ το ’18) σε βάρος της Μακεδονίας, που σε ομαλότερες συνθήκες θα ισοδυναμούσε με έγκλημα εθνικών διαστάσεων.

Ο αγώνας του Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσει ηχηρό χαστούκι στον Ερντογάν στον Έβρο και να προλάβει τη διασπορά της φοβερής πανδημίας με λήψη έγκαιρων μέτρων και ετοιμότητα της κρατικής μηχανής στην τριτοβάθμια κυρίως φροντίδα Υγείας, έστειλε ίσως μήνυμα χαλαρότητας στο ρέπον ήδη προς την νωχέλεια υπουργείο Εξωτερικών και τις συνεργαζόμενες με αυτό υπηρεσίες.

Έτσι η διαβρωτική προσπάθεια ημεδαπών και αλλοδαπών φιλοσκοπιανών σε βάρος της Μακεδονίας μας – με στόχο την αναγνώριση ”μακεδονικής μειονότητας” στην Ελλάδα – καλά κρατεί και εξακολουθεί να υφίσταται, αφού ”δικαιώθηκε” ο αγώνας τους υπέρ του ”μακεδονισμού” με την υπογραφή της ”συμφωνίας των Πρεσπών” δυο χρόνια πριν (12/6/’18).

Τα προεόρτια της υφέρπουσας προπαγάνδας τους άρχισαν ήδη να κλιμακώνονται από πέρυσι, όταν τα παρακλάδια της φιλοσκοπιανής οργάνωσης ”Ουράνιο Τόξο” υπέσκαπταν τα θεμέλια του Μακεδονικού Ελληνισμού συνεχίζοντας προεκλογικά – ανενόχλητα και ”δικαιωμένα” – την ύπουλη προπαγάνδα τους στη Β. Ελλάδα.

Υπό την… εποπτεία του Παύλου Βοσκόπουλου (υποψήφιου με το χρηματοδοτούμενο απ’ τον Σόρος ”Ουράνιο Τόξο” στις εκλογές της 7ης Ιουλίου του ’19) αλώνιζαν κυριολεκτικά την Μακεδονία κάτω απ’ την μύτη του αδιάφορου κράτους κομίζοντας στους έχοντας ευήκοα ώτα ”δώρα” αλυτρωτικά.

Προπαγάνδιζαν ουσιαστικά την ιδέα της ”αυτόνομης Μακεδονίας” και την ”μακεδονική” εθνική ταυτότητα, ενώ ταυτόχρονα ‟συστρατεύονταν στις επάλξεις της αναγνώρισης ”μακεδονικής μειονότητας” στην Ελλάδα με εξωκοινοβουλευτικούς και με βουλευτές των κομμάτων του Κοινοβουλίου (συμπεριλαμβανομένων και νεοεισελθέντων στην ΝΔ μελών της Φιλελεύθερης Συμμαχίας”), όπως είχα γράψει τότε σε άρθρο μου [”Τα παρακλάδια του «Ουράνιου Τόξου» διδάσκουν «μακεδονικά»! ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕ!!!..” (17/10/2019, antinews.gr)].

Κάποιους μήνες μετά (αρχές Απριλίου 2020) το γερμανικό δίκτυο της Deutsche Welle παρουσίασε στην ηλεκτρονική του έκδοση οπτιακουστικά ρεπορτάζ απ’ την Μακεδονία, που γυρίστηκαν σε ελληνικό έδαφος (ερήμην, προφανώς, της ΕΥΠ…) και δημοσιεύτηκαν όχι στην ελληνική έκδοση του δικτύου, αλλά στη σλαβική (DW na makedonski) και την αλβανική.

Ο λόγος ήταν προφανής, αφού πρόθεση των ρεπόρτερς του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού της Κολωνίας ήταν να περάσουν προς τα έξω την αλυτρωτική σκοπιανή προπαγάνδα μέσω της ανάδειξης του κύριου αιτήματος των εθνικιστών των Σκοπίων, που αφορά στην αναγνώριση ”σλαβομακεδονικής” μειονότητας στη χώρα μας, με άλλοθι τη… ”χρήση της ‘μακεδονικής’ γλώσσας εντός Ελλάδος”.

Ήδη η σλαβική ιστοσελίδα DW στο Facebook παρουσίασε στο πρώτο βίντεο που τράβηξαν οι δημοσιογράφοι (με τίτλο ”Η DW στο Νίβιτσι: Είμαστε Μακεδόνες σε όλο το χωριό”), τη συνέντευξη τριών κατοίκων απ’ το χωριό ”Ψαράδες” της Φλώρινας, όπου – αν και κανείς τους δεν λέει ότι ανήκει σε μειονότητα – δέχεται την αξιωματική θέση ενός δημοσιογράφου της ”ομάδας έρευνας, που ακολουθείται από ερώτηση-πρόκληση ”:
– Στην Ελλάδα υπάρχει ένα μεγάλο θέμα, αυτό που λέγεται ”σλαβομακεδονική μειονότητα” κι εδώ βασικά όλοι μιλάνε και μακεδονικά. Νομίζετε ότι υπάρχει ”σλαβομακεδονική μειονότητα”;
Μια χωρική απ’ τους συνεντευξιαζόμενους, υποψιασμένη για το τι κρυβόταν από πίσω, πετάχτηκε αυθόρμητα και είπε στον δημοσιογράφο που περνούσε ξεδιάντροπα τη σκοπιανή προπαγάνδα πως βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος και δεν υπήρχε τέτοια μειονότητα στην Ελλάδα…
Ωστόσο εκείνος επέμεινε για την ύπαρξη μειονότητας, για να πάρει και πάλι την αποστομωτική απάντηση της Φλωρινιώτισσας ότι ”δεν υπάρχει κάτι τέτοιο”. Ο δημοσιογράφος της Deutsche Welle όμως δε φάνηκε να ικανοποιείται και απευθύνθηκε στη συνέχεια σε κάτοικο μεγάλης ηλικίας ρωτώντας τον αν μιλά ”μακεδονικά”.
Εκείνος απάντησε ότι τα μιλά αρκετά καλά δίνοντας αφορμή σε άλλον δημοσιογράφο να τον ρωτήσει και πάλι αν μιλά το σλαβικό ιδίωμα, αν μιλά ”μακεδονικά”. Ο ηλικιωμένος Φλωρινιώτης του απάντησε θετικά και, ξαφνιασμένος απ’ την επιμονή του, συμπλήρωσε κατηγορηματικά ότι όλοι οι κάτοικοι του χωριού (”Ψαράδες”) ήταν Μακεδόνες, χωρίς να διευκρινίσει τη σημασία του όρου, μια και στη χώρα μας Μακεδόνες αποκαλούνται οι Έλληνες της Β. Ελλάδας (3,5-4 εκατομμύρια) που κατοικούν στη συγκεκριμένη ιστορική Περιφέρεια.
Οι δημοσιογράφοι σταμάτησαν εσκεμμένα εκεί τη συνέντευξη αφήνοντας να αιωρείται η αίσθηση της ύπαρξης ”μακεδονικής μειονότητας”, ενώ παρόμοια απάντηση στην ίδια ερώτηση με διαφορετικό τοπωνύμιο θα τους έδινε κι ένας από την Κρήτη – για παράδειγμα – που έμαθε να μιλά την τοπική διάλεκτο ή ένας συμπατριώτης μας καταγόμενος απ’ τον Πόντο που μιλά την ποντιακή.
Με την ευκαιρία αυτή και επειδή η σκοπιανή και φιλοσκοπιανή προπαγάνδα πάει σύννεφο από ημεδαπούς και αλλοδαπούς προπαγανδιστές στιγματίζοντας και ήρωες ακόμα του Μακεδονικού Αγώνα (1904-08), θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι στους ανιστόρητους ή ηθελημένα ανιστόρητους, οι οποίοι αμαυρώνουν τη μνήμη ενός σλαβόφωνου οπλαρχηγού, του καπετάν Κώττα (Κονσταντίν Χρίστωφ ή Κώστα Χρήστου επί το ελληνικότερο).

Ο σπουδαίος αυτός Μακεδονομάχος, που καταγόταν απ’ τα Ρούλια της Φλώρινας, είχε μυηθεί στην ελληνική Ιδέα στις αρχές του 1902 απ’ τον ηρωικό μητροπολίτη Καστοριάς Γερμανό Καραβαγγέλη και πολέμησε στο πλευρό του Παύλου Μελά κατά των Τούρκων και των Βούλγαρων κομιτατζήδων υπερασπιζόμενος τον απελευθερωτικό Αγώνα της Μακεδονίας μας.

Ήταν μάλιστα τόσο μεγάλη η αγάπη του γι’ αυτήν και η λαχτάρα του να τη δει απελευθερωμένη, που – όταν τον συνέλαβαν και πήγαν να τον κρεμάσουν οι Τούρκοι για προδοσία γιατί είχε σκοτώσει τον Τούρκο μεγαλοτσιφλικά και δυνάστη της Φλώρινας Κασίμ Μπέη – αυτός φώναξε στα βουλγαρικά (μια και ”τα ελληνικά του ήταν φτωχά ως ανύπαρκτα”):

– Ζήτω ο Ελληνισμός!..

Άρα είναι άνευ αντικειμένου η τάση των φιλοσκοπιανών να χαρακτηρίζουν ως μη Έλληνες τους λιγοστούς εναπομείναντες συμπατριώτες μας στην Μακεδονία, που μιλούν ως δεύτερη γλώσσα τα ”σλασβομακεδονικά”.

Και, ως εκ τούτου, στερείτο σοβαρότητας – για να μην πω ότι ενεργούσε υποβολιμαία – ο δημοσιογράφος της Deutsche Welle που επέμενε να ρωτά τον ηλικιωμένο Φλωρινιώτη αν ήταν Έλληνας ή Μακεδόνας, για να πάρει στο τέλος την πληρωμένη απάντησή του ότι ήταν ”Έλληνας Μακεδόνας” και να ακολουθήσουν μετά αυτά που τολμά μια ελληνική ψυχή να πει και δη μακεδονική:

– … Εμείς εδώ πέρα γεννηθήκαμε Έλληνες!.. Αγαπάμε την ελληνική σημαία και την ελληνική πατρίδα!.. Άρα σ’ εμάς αρχή του θέματος είναι ότι είμαστε Έλληνες, έτσι; Τώρα, το πώς έχει διασπαστεί [κάτι που ΔΕΝ ισχύει ιστορικά] σε… ”Μακεδονία του Πιρίν” [Βουλγαρία], ”του Βαρδάρη” [Σκόπια] και ”του Αιγαίου” [Ελλάδα] ) και τι έχει διασπαστεί, είναι ιστορικά θέματα και κυρίως πολιτικά, τα οποία εμείς οι απλοί άνθρωποι αδυνατούμε (να καταλάβουμε)…

Με τα δεδομένα αυτά είναι ηλίου φαεινότερο, όπως καταλαβαίνετε, ότι – εν μέσω της πανδημίας του Corvit 19 – βρήκαν την ευκαιρία οι γυμνοσάλιαγκες της αλυτρωτικής προπαγάνδας των Σκοπίων να εκμαιεύσουν απ’ τους απλούς, αγράμματους Έλληνες των χωριών της Μακεδονίας που φυλάνε τις σύγχρονες Θερμοπύλες του Ελληνισμού, τη δήλωση προδοσίας για δήθεν ”μακεδονική μειονότητα” στην πατρίδα μας.

Αυτά όμως οφείλει να τα προλαμβάνει και να τα ελέγχει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών εκ μέρους του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο ξεχνάει – ως φαίνεται – ότι το θέμα της ”συμφωνίας των Πρεσπών” ΔΕΝ έχει κλείσει, γιατί άνοιξε την Κερκόπορτα για την σχεδιαζόμενη από ανθέλληνες ”αυτονομία της Μακεδονίας”, που έχει σαν στόχο την ένωση των τριών ”Μακεδονιών” σε μια ανεξάρτητη Μακεδονία.

Όπερ σημαίνει ότι, πέραν των άλλων, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε εμείς οι Έλληνες κι ένα υφέρπον έγκλημα εθνικών διαστάσεων (με αφορμή την λιμνιαία ”συμφωνία” του ’18). Ένα έγκλημα σε συνέχειες εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, μεταναστευτικού και πιθανού θερμού επεισοδίου με την Τουρκία…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.