Τολμηρά: …τεμενάδες σε κάθε πρώην «καταραμένο»

Γράφει ο Γιώργος Γιαννάκης

ΚΙ ΟΜΩΣ…
Απίστευτο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας απαιτεί την ολοκλήρωση του δρόμου Καλαμάτα – Πάτρα – Ιωάννινα – Κακαβιά. Ο άνθρωπος προσβλέπει στο μέλλον της συγκεκριμένης περιοχής με τους Αλβανούς, πολλοί από τους οποίους εργάζονται στην περιοχή του. Βάζει πλάτη ο Π. Νίκας μπας και τον ακούσει ο Καραμανλής ο Γ’ και φιλοτιμηθεί και βάλει το χέρι στην τσέπη και συνδεθούν τα Γιάννινα με την Κακαβιά – Αλβανία!

ΑΝΟΙΧΤΑ – ΚΛΕΙΣΤΑ!
Εν τούτοις, οι Αλβανοί βρίσκουν τρόπους και δρόμους να βρεθούν στη χώρα μας για διάφορους λόγους, είτε για εργασία, είτε για νοσηλεία. Αν και κλειστά τα σύνορα, πολλοί είναι εκείνοι που θα διέρχονται ακόμη κρατώντας στα χέρια βεβαιώσεις αρνητικών τεστ των δέκα ευρώ. Ολόκληρα λεωφορεία προσπάθησαν να περάσουν την Κακαβιά όταν βρήκαν κλειστά τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή!

ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ…
Πάντως, οι ευχαριστίες προς Περιφερειάρχη Πελοποννήσου πρέπει να σταλούν διότι έδειξε ενδιαφέρον για την υλοποίηση του δρόμου προς Κακαβιά. Ίσως και με την δική του συμβολή να υπάρξει ικανοποίηση των επι 15ετίας αιτήματος των Ηπειρωτών για σύνδεση Ιωαννίνων – Κακαβιάς. Μόνο ο βουλευτής Φιλιππιάδος Κ. Μπάρκας δεν έχει πάρει θέση ακόμη επί του θέματος…

❁ ΣΟΒΑΡΑ;
«Η χώρα έπρεπε να έχει σοβαρή κυβέρνηση σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες», είπε προχθές στα στελέχη του ο Αλ. Τσίπρας και φωτογράφιζε τον Πολάκη Υπουργό Υγείας και τον Καρανίκα σύμβουλο στο Μαξίμου! Το γράφω αλήθεια διότι τον άκουσα με τα ίδια μου τ’ αυτιά να το λέει και κυρίως να το πιστεύει! Λέτε να τον χτύπησε κανένας κορωνοϊός;

■ ΕΥΤΥΧΩΣ…
Τι εννοεί σοβαρή κυβέρνηση ο πρώην Πρωθυπουργός που ως πολιτικός μηχανικός μιλούσε για 360 μοίρες στροφή της κυβέρνησής του, δεν γνώριζε αν η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα και είχε τον Πολάκη αρμόδιο για θέματα υγείας, για τον οποίο η άλλοτε συντρόφισσά του Ζωή Κων/λου, πρόεδρος της Βουλής έκανε το σταυρό της λέγοντας «ευτυχώς που δεν είναι στο υπουργείο Υγείας ο Πολάκης»!

❖ ΟΙ ΤΕΜΕΝΑΔΕΣ…
Επί τεσσεράμισι χρόνια έκανε αυτός τον Πρωθυπουργό και διαφέντευε την χώρα κάνοντας τεμενάδες σε κάθε πρώην «καταραμένο» εχθρό όπως στους φίλους τους Αμερικανούς αφήνοντας την υγεία στα ακτινολογικά κέντρα της δικής του παρέας επειδή οι αξονικοί των νοσοκομείων κάθε λίγο και λιγάκι απεργούσαν! Αυτός τώρα ο τύπος έρχεται να κατακεραυνώσει την σημερινή κυβέρνηση που δεν άλλαξε άρδην το σύστημα υγείας σε 15 μήνες διακυβέρνησης. Ούτε που αναρωτήθηκε τι βρήκε, τι έκανε εκείνος και σε τι κατάσταση άφησε το σύστημα υγείας που ανάθεμα αν ποτέ του νοιάστηκε γι΄ αυτό!

❁ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ!..
Βγαίνει ένας βουλευτής του ΚΚΕ από Θεσσαλία και δηλώνει αλληλεγγύη στον ιατρικό κόσμο και τάσσεται ενεργά στο πλευρό συναδέλφων του καθ’ ότι γιατρός ο ίδιος. Στη συνέχεια, βγαίνει άλλος βουλευτής της ΝΔ από την ίδια περιοχή, ο οποίος ήταν θύμα του κορωνοϊού την περασμένη άνοιξη και τίθεται στη διάθεση του συστήματος υγείας στο ΕΣΥ. Αυτό ήταν. Βγαίνει η Όλγα Γεροβασίλη και μαζί με καμιά 15αρια άλλους γιατρούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται όλοι στο πλευρό γιατρών του ΕΣΥ και άρχισαν να γελάνε οι ΜΕΘ! Η Όλγα και ο Πολάκης κι όλα τ’ άλλα ΣΥΡΙΖόπουλα στη δούλεψη του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας!

■ Ο ΠΟΝΟΣ…
Δημόσιες σχέσεις με τις ανθρώπινες ζωές διότι κανείς δεν πιστεύει ότι όλοι αυτοί οι βουλευτές θα μπουν σε ΜΕΘ, ΜΑΦ κλπ, για να σώσουν ζωές. Αν τους είχε πάρει ο πόνος για την τύχη των Ελλήνων θα το είχαν κάνει προληπτικά και δεν θα άφηναν το 2019 40 κρεβάτια σε ΜΕΘ λιγότερα από κείνα που είχαν βρει το 2015. Θα διόριζαν γιατρούς και νοσηλευτές και δεν θα πήγαινε ο Πολάκης στην Ζάκυνθο να κάνει εγχειρήσεις χολής βοηθούμενος από πρόθυμο αναισθησιολόγο σύντροφο από το «Χ/κώστα» Ιωαννίνων.

❖ ΟΙ ΦΕΡΕΤΖΕΔΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!
Ένα ερώτημα προς την κ. Όλγα από την Άρτα που ήταν εκείνη που ανακοίνωσε τους εθελοντές γιατρούς – όλοι αυτοί είναι αλληλέγγυοι ή είναι οι φερετζέδες του Νεοφιλελευθερισμού όπως χαρακτήρισε η ΑΥΓΗ τις νοσηλεύτριες απ’ όλη την Ελλάδα που πρόσφατα πήγαν στη Θεσσαλονίκη, η οποία δοκιμάζεται βαρέως από τον ιό; Και κάτι ακόμη: Εκτός από τον εαυτό της ως ακτινολόγου προτίθεται να διαθέσει και τον αξονικό στην Άρτα στην υπηρεσία του ΕΣΥ αφιλοκερδώς; Ευτυχώς που δεν είναι γιατρός ο Ν. Φίλης και ήταν Υπουργός Παιδείας και της έβγαλε τα μάτια. Έτσι, για την ιστορία, εκείνος ο διάδοχος του Φίλη ονόματι Ζουράρης που κατοικοεδρεύει;

■ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩ!
Να δω Γιόγιακα σε Φιλιάτες, Γεροβασίλη στην Άρτα και Τζούφη στο «Χ/κώστα να κάνουν τεστ covid 19 και τι στον κόσμο. Θεωρώ ότι θα είναι περισσότερο χρήσιμοι από το να σηκώνουν το χέρι και να λένε ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Βουλή και να καθορίζουν το μέλλον ολόκληρου του ελληνικού λαού!

❖ ΟΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ…
Κάτι τέτοια γράφεις, μου λένε φίλοι της στήλης και κάποια στιγμή θα σε αφορίσουν κληρικοί και λαϊκοί! Εδώ είναι που θυμάσαι τα λόγια του Λασκαράτου που όταν του είπαν ότι θα τον αφορίσουν, εκείνος απάντησε: Θα ήμουν πιο ευτυχής αν μου αφορούσαν τα παπούτσια για να μη λιώσουν ποτέ!

❖ Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ…
Και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φιλιππιάδας και περιχώρων Κώστας Μπάρκας ενοχλήθηκε από την προβολή της εικόνας της Παναγίας και από την δράση των Ενόπλων δυνάμεων την ημέρα της γιορτής τους στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων. Είναι απαράδεκτη αυτή η ενέργεια, είπε ο Μπάρκας και σημείωσε ότι σ’ αυτή τη χώρα δεν είναι χριστιανοί!
❁ Ο… ΓΙΓΑΝΤΑΣ!
Τι είπε μωρέ ο… γίγαντας Μπάρκας; Το είπε γιατί ήθελε ή του ξέφυγε; Μάλλον το πρώτο. Για λίγα λεπτά δημοσιότητας ο εν λόγω εκπρόσωπος των Πρεβεζιάνων στο κυνοβούλιο τα κάνει όλα ίσιωμα. Έχει πολλούς αλλόθρησκους η Πρέβεζα και είπε να καλύψει τα δικά τους θρησκευτικά «θέλω»! Α ρε Φάνη! Κάντου ορισμένα μαθήματα σωστής συμπεριφοράς!

■ ΚΑΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΕΙ!
Εκτός της ΜΕΘ Ευαγγελισμού ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος ύστερα από την περιπέτεια που πέρασε λόγω κορωνοϊού. Για λίγες μέρες θα αναρρώσει στην Αθήνα και θα επιστρέψει στα Τίρανα για να συνεχίσει το ποιμαντικό του έργο. Έγινε καλά ο Αναστάσιος και δεν απομένει παρά να συμβεί το ίδιο και στον Αθηνών Ιερώνυμο ο οποίος είναι απύρετος όπως μαθαίνουμε από τα Αθηναϊκά ΜΜΕ. Καλή ανάρρωση και καλή τύχη στο σεβαστό ιεραρχείο.

Διαβάστε τη συνέχεια με πολλά τοπικά θέματα της Ηπείρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.