Τολμηρά: Ο Α. Σαμαράς αυτή την εποχή δρέπει τις δάφνες…

Γράφει ο Γιώργος Γιαννάκης

Η ΑΓΩΝΙΑ…

Κραυγή αγωνίας από ΠΠΓΝΙ για νέες μονάδες περίθαλψης ατόμων με κορωνοϊό! Σωστό το αίτημα των γιατρών διότι τα περιστατικά περίθαλψης έχουν πολλαπλασιαστεί και όπως έχουμε πολλές φορές γράψει, το πρόβλημα θα μεγαλώνει όσο προχωράμε προς την καρδιά του χειμώνα. Μάλιστα, γίνεται λόγος για λειτουργία μονάδας στο «Χ/κώστα», το οποίο όμως δεν φαίνεται να έχει μία τέτοια πολυτέλεια από πλευράς ιατρονοσηλευτικού προσωπικού!

ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ…

Πρέπει πάραυτα το υπουργείο να προκηρύξει θέσεις ιατρικού προσωπικού και όχι για επικουρικούς αλλά για μόνιμους, κάτι που θα κινήσει το ενδιαφέρον πολλών ειδικοτήτων για στελέχωση των νοσοκομείων αν θέλουμε να λέμε ότι μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με την επιδημία. Διαφορετικά, εδώ θα είμαστε και θα κλαίμε την μοίρα μας και ο ένας θα προσπαθεί να επιρρίπτει τις ευθύνες στον άλλο.

❁ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ…
«Πρωϊνός Λόγος», Βασίλης Κουτσολιόντος, Γ. Γιαννάκης – Αντώνης Σαμαράς έχουν κοινό σημείο αναφοράς τον Ευάγγελο Αβέρωφ. «Δεν ξεχνώ ποτέ τον Ευπατρίδη και φυσικά τον Πρωϊνό Λόγο» για την συμβολή τους στους αγώνες της παράταξής μας».

Τα είπε αυτά στον υπογράφοντα ο πρώην πρωθυπουργός σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε την περασμένη εβδομάδα!

■ Η ΕΚΠΛΗΞΗ…
Ήταν πραγματικά ένα τηλεφώνημα έκπληξη από τον Α. Σαμαρά, ο οποίος θεώρησε υποχρέωση (!) μ’ αυτή την επικοινωνία να μας ευχαριστήσει για την θέση που παίρνουμε σε καίρια πολιτικά ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα και ιδιαίτερα για τη θέση που πήραμε όσον αφορά την δίκη της Χρυσής Αυγής.

❖ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ…
Κάναμε το αυτονόητο και ότι η λογική και η ιστορία επιβάλλουν. Επαναφέραμε στην μνήμη η οποία ενίοτε ξεθωριάζει τα όσα έγιναν από την Χ.Α. από την εποχή που βγήκε στο πολιτικό προσκήνιο και ως πολιτική παράταξη εξασφαλίζοντας θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Επαναφέραμε στην μνήμη των νεοελλήνων τα όσα έκανε πριν και κατά την παρουσία της Χ.Α. στα πολιτικά πράγματα. Θυμίσαμε ότι η σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ – Χ.Α. επί 5 χρόνια κούρσεψαν αυτή την χώρα επικαλούμενη την δημοκρατική απόφαση του λαού να τους στείλει στη Βουλή και από κει μέσα να νομιμοποιούν την δράση τους!

❁ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ!
Φυσικά θυμίσαμε τον πρωταγωνιστή της καταπολέμησης του ναζιστικού πολιτικού φορέα, ο οποίος έφτασε και ξεπέρασε τα όρια της βίας με αποκορύφωμα τις δολοφονίες πολιτών. Πρωταγωνιστής ήταν ο τότε πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο οποίος, όπως γράψαμε, δεν λογάριασε κανένα πολιτικό κόστος κι έστειλε στη φυλακή όλους τους πρωταγωνιστές όλων αυτών των δράσεων!

■ Η ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ…
Ενώ εκείνος τους έστειλε στην φυλακή, ήλθε ο Αλέξης Τσίπρας να τους αποφυλακίσει και να συμπορευτεί μαζί τους και επί 41/2 χρόνια ήταν το «δεκανίκι» του και αλώνιζαν ακόμη και μέσα σ’ αυτό τον υποτιθέμενο ναό της Δημοκρατίας! Αν δεν με πιστεύετε, ρωτήστε τον σύντροφο Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, ο οποίος μία ευαισθησία στις «ευπρόσδεκτες» ψήφους της Χ.Α. την είχε!

❖ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!
Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν εκείνος που είπε ότι θα τους πάει μέχρι τέλους και το έκανε. Αυτό το τέλος της δράσης της Χ.Α. ήταν που ενόχλησε όσο κι αν φαίνεται παράξενο το Τσιπρομάνι και για να φανούν αλληλέγγυοι, έφτασαν στο σημείο να μυξοκλαίνε δηλώνοντας για νίκη της δημοκρατίας! Οποίος φαρισαϊσμός.

❁ ΟΛΑ ΛΙΜΠΑ!..
Μετά την καταδίκη της Χ.Α. έρχεται ο Κοντονής να τα κάνει λίμπα κι έπρεπε ν’ αλλάξει η ατζέντα και το έργο αυτό το αναλαμβάνει η άλλη ΑΥΓΗ, η οποία τσουβαλιάζει Σαμαρά – Κυριάκο για να καλύψει τ’ ακάλυπτα της Αλεξοπαρέας. Μια παρέα η οποία ένεκεν Χ.Α. επι 41/2 χρόνια κούρσεψε τον τόπο και μαζί μ’ αυτόν και το μυαλό μας! Έκαναν τα πάντα και τ’ αδύνατα δυνατά να βάλουν τον τόπο στον γύψο κι’ ευτυχώς δεν τα κατάφεραν.

■ Η ΕΠΙΛΟΓΗ…
Προτίμησε μία ένδοξη απώλεια της Πρωθυπουργικής καρέκλας ο Α. Σαμαράς από την θλιβερή και επικίνδυνη συμπόρευση με την Χ.Α., η οποία σαν σύμβουλό της είχε τον αγκυλωτό σταυρό, τον οποίο πλασάριζε ως τον αρχαιοελληνικό Μαίανδρο! Αυτός ήταν ο Α. Σαμαράς, ο οποίος στο διάβα της πολιτικής του σταδιοδρομίας ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα.

❖ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ…
Ήταν το πολιτικό αστέρι που ανέτειλε την περίοδο του ΠΑΣΟκισμού κυρίως από το 1981 και μετά. Μεγαλωμένος με πατριωτικές ιδέες και με τα νάματα της Πηνελόπης Δέλτα, βρέθηκε στην ΟΝΝΕΔ του Κων/νου Καραμανλή κι από κει έφτασε να είναι αδιαμφισβήτητος ηγέτης της παράταξης στην μετά τον Κων/νο Μητσοτάκη εποχή. Κάτι πήγε στραβά τότε και αυτή η μέρα άργησε 16 χρόνια κι όμως ήλθε αφού πρώτα έγινε πρόεδρος Ν.Δ. ως το 2009 και πρωθυπουργός τον Ιούνιο του 2012, ύστερα από δύο εκλογικές αναμετρήσεις.

❁ ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΤΖΗΔΕΣ…
Αυτός ο Σαμαράς πολεμήθηκε από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ/Χ.Α. ανηλέως και τον Γενάρη του 2015 παρέδωσε μία χώρα έτοιμη να βγει από τα μνημόνια για να την ξαναρίξουν σ’ αυτά εκείνοι οι πανηγυρτζήδες τύπου Βαρουφάκη με τις λουλουδάτες φορεσιές και φυσικά με τα περιβόητα βαφτίσια του αριστερού ΟΧΙ σε καραδεξιό ΝΑΙ. Που χώρεσε τόση αλητεία;

■ ΤΑ ΟΥΡΛΙΑΧΤΑ…
Δεν είναι αθώοι Σαμαράς – Μητσοτάκης, ουρλιάζει πρωτοσέλιδα η σημαία της αριστεράς. ΑΥΓΗ, που… μια λέξη της λείπει για να ταυτιστεί με την άλλη που καταδικάστηκε. Αυτή η ιστορική ΑΥΓΗ επανέρχεται λίγο μετά την περίοδο του Εμφυλίου το 1952 που έστελνε «αδιάβαστο» τον Ν. Πλουμπίδη, το οποίο χαρακτήριζε πρωτοσέλιδα ως πράκτορα της Ασφάλειας για να τον στείλουν στο εκτελεστικό απόσπασμα στις 14 Αυγούστου 1954.

❖ Ο ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ…
Μία αριστερά που έστειλε στον θάνατο το πριν και μετέπειτα ίνδαλμά της Άρη Βελουχιώτη όταν ένα άλλο όργανό της, ο «Ριζοσπάστης», τον παρέδιδε Βορά στους διώκτες του με αποτέλεσμα ο ίδιος να προτιμήσει τον θάνατο εκεί στην Μεσούντα της Άρτας τον Ιούνιο 1945 επειδή δεν συνεμορφώθη ως προς τας υποδείξεις του ΚΚΕ τότε, μετά την υπογραφή της συνθήκης της Βάρκιζας! Όλα τα παραπάνω για να μην ξεχνιόμαστε!

❁ ΤΙΜΗΤΙΚΟ…
Τέλος, είναι τιμητικό για την οικογένεια του «Πρωινού Λόγου» να εκφράζεται με λόγια ευγνωμοσύνης ένας πρώην πρωθυπουργός και ένας πολιτικός του διαμετρήματος του Α. Σαμαρά.

Η διαχρονική φιλία και ο Αβερωφισμός είναι τα στοιχεία που σενδέουν όλους μας κι’ αυτό εκτιμάται απ’ όλους μας.

Ο Α. Σαμαράς αυτή την εποχή δρέπει τις δάφνες της απόφασής του να μπει εμπόδιο στην δράση και στην εξάπλωση των Φασισμού και Ναζισμού.

Διαβάστε τη συνέχεια με πολλά τοπικά θέματα της Ηπείρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.