Τολμηρά: Η γραβάτα και η φρεγάτα!

Γράφει ο Γιώργος Γιαννάκης

Η ΓΡΑΒΑΤΑ ΚΑΙ Η ΦΡΕΓΑΤΑ!
Τι γραβάτα τι φρεγάτα! Δεν αλλάζει τίποτα για τον Αλέξη! Το παιδί θέλει πολύ δουλειά ακόμη κι αν προκάνει. Ο άνθρωπος που με μια γραβάτα αντάλλαγμα παρέδωσε την Μακεδονία στον Ζάεφ στις Πρέσπες.

Η ΑΠΕΙΛΗ…
Εγώ θ’ αλλάζω την συμφωνία όταν ξαναγίνω πρωθυπουργός απείλησε ο Τσίπρας ο οποίος έχει βάλει με τον νου του να επανέλθει σύντομα στην θέση του πρωθυπουργού και ο λαός ξαναθυμήθηκε τα νταηλίκια πριν του 2015 που μ’ ένα νόμο ένα άρθρο θα καταργούσε τα μνημόνια τα οποία όμως μας τα έριξε κατακέφαλα και όχι ένα άλλα δύο!

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ…
Σκιτζίδικη πολιτική για περίφραξη του κοπαδιού από έναν πρώην πρωθυπουργό και αυτό αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις οι οποίες εδώ και δύο χρόνια τον έχουν καθηλωμένο εκεί στο 19_20%. Με τέτοια μυαλά θα το ξαναπιεί το ποτήρι το πικρό το επόμενο καλοκαίρι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΕΥΡΑ…
Οι Τούρκοι ο Τσίπρας, το ΚΚΕ και ο Βαρουφάκης είναι εναντίον της συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας και αυτό φάνηκε την περασμένη Πέμπτη στην Ελληνική Βουλή! Άντε τώρα να χαρακτηριστώ και εγώ Μπογδάνος που έβαλα στο ίδιο τσουβάλι όλους αυτούς! Τα γεγονότα όμως θέλω δεν θέλω εκεί με οδηγούν.

ΟΙ ΦΟΒΟΙ!
Φοβούνται λέει μην στείλουμε στρατιώτες στις υποσαχάριες περιοχές και γυρίσουν με φέρετρα με ελληνικές σημαίες. Το εννοούσαν ή σπάγανε πλάκα θα σας γελάσω. Το αν γυρίζουν φέρετρα από Τουρκία μεριά ούτε που τους ένοιαζε και γι’ αυτό ψήφισαν όπως ψήφισαν.

Η ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ…
Εκείνο που δεν μάθαμε ακόμη είναι αν ο Ερντογάν έστειλε τα συγχαρίκια στον Αλέξη και στον Γιάνη του για την πατριωτική τους στάση ενάντια στα Ελληνικά συμφέροντα. Η χαρά της Τουρκίας δεν κρύβονταν και τα τουρκικά ΜΜΕ του έπλεκαν το εγκώμιο για την στάση που κράτησε στην Ελληνική Βουλή καταψηφίζοντας την ΕλληνοΓαλλική συμφωνία.

ΤΟ ΜΠΛΕΞΙΜΟ…
«Επιβάλλεται να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας» είπε ο τεράστιος Αλέξης στην Βουλή στην συζήτηση που έγινε κι έμπλεξε τις γραβάτες με τις φρεγάτες. Η γλώσσα της αλήθειας από τον άνθρωπο που έκανε επάγγελμα το ψέμα και τις υποσχέσεις. Η αλήθεια όμως δεν τον βοηθά διότι το ξεπούλημα της Μακεδονίας έγινε με 146 ψήφους βουλευτών του και με ψήφους των εξαγορασμένων από ΑΝΕΛ, όπως είπε ο Καμμένος και η συμφωνία Ελλάς – Γαλλία πέρασε με 196 και με τρία κόμματα χωρίς εξαγορά ούτε οικονομική ούτε θέσεων αλλά από πατριωτικό καθήκον.

Η ΑΠΕΙΛΗ!
Λίγο πριν την απειλή του Τσίπρα ότι θα αλλάξει την συμφωνία είχε προηγηθεί ως λαγός η εξαγγελία της απειλής από την «δική μας» Μ. Τζούφη η οποία εξέφρασε τον φόβο ότι «τα εκστρατευτικά σώματα της Γαλλίας που έχουν μακρά ιστορική παράδοση αποικιοκρατικών δραματικών γεγονότων σε μια σειρά από χώρες της Αφρικής! Το τελευταίο εκστρατευτικό σώμα που υποχρεώθηκε σε δύσκολες συνθήκες η Ελλάδα ήταν στην Κορέα».

ΤΟ ΣΥΓΚΡΥΟ…
Θυμήθηκε την Κορέα η κ. Τζούφη και ένα σύγκρυο διαπέρασε την ραχοκοκαλιά της και αποφάσισε να μην στείλει Έλληνες στρατιώτες σε υποσαχάριες περιοχές να πολεμήσουν στο πλάι των Γάλλων! Κατά τ’ άλλα τους ενόχλησε ο Μπογδάνος που θυμήθηκε τον Γρίβα τον Γράμμο το Βίτσι που έγιναν την ίδια χρονική περίοδο περίπου! Που να θυμηθεί και που να ξέρει που πέφτει η Κόνιτσα και ο Γράμμος η Μερόπη μας!

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ…
Η προσγείωση όμως έρχεται από δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του ΑΝΤ1 η οποία δείχνει να υπολείπεται ο ΣΥΡΙΖΑ κατά 13,5 μονάδες από την ΝΔ! Οκτώ σχεδόν στους δέκα Έλληνες συμφωνούν με την συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας από την οποία πικράθηκαν οι Τούρκοι ο ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ και ο Βαρουφάκης! Κατά τ’ άλλα και για να θολώσει τα νερά ο Αλεξάκης ζητά εξεταστική επιτροπή στη Βουλή για να εξετάσουν ενδεχόμενη συναλλαγή κυβέρνησης ΜΜΕ και εταιρειών δημοσκοπήσεων!

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜMΥΡΙΟ!
Αλλά όμως μιλούν στο σπίτι του σκοτωμένου για δολοφονίες! Ο άνθρωπος που με την παρέα του έψαχνε για αφελείς το 2019 να τον ξαναψηφίσουν και μάλιστα προεξοφλούσε αποκλεισμό της ΝΔ από κυβέρνηση, λέγοντας το περιβόητο «ούτε μία στο εκατομμύριο δεν πρόκειται να εκλέγει η ΝΔ στην κυβέρνηση» στηριζόμενος στις δημοσκοπήσεις των δικών του ΜΜΕ που έκλειναν την ψαλίδα λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Όσο πιο νωρίς προσγειωθεί στην πραγματικότητα κι’ όσο πιο νωρίς ασχοληθεί με τα συμφέροντα της χώρας τόσο πιο νωρίς θ’ ατενίζει καρέκλα εξουσίας!

ΟΙ… ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!
«Αν δεν νικιόμασταν στη Μικρά Ασία η Τουρκία θα ήτανε πεθαμένη και εμείς Μεγάλη Ελλάδα. Γι’ αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία μα και την επιδιώξαμε». Ριζοσπάστης 12 Ιουλίου 1935 όργανο ΚΚΕ!

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ
Το κόμμα μας λέει ότι ο λαός δεν πρέπει να έχει καμιά εμπιστοσύνη στις αστικές κυβερνήσεις κατά την διάρκεια του πολέμου. Το κόμμα μας θα ηγηθεί στην αυτοτελή οργάνωση της λαϊκής εργατικής πάλης με όλες τις μορφές ώστε να οδηγήσει στην ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης εγχώριας και ξένης ως εισβολέας. Ο αγώνας αυτός να συνδεθεί με την πάλη για την κατάκτηση της εξουσίας είτε η Ελλάδα είναι επιτιθέμενη είτε έχει δεχθεί εισβολή. Με λίγα λόγια το ΚΚΕ σε περίπτωση εμπλοκής της χώρας σε πόλεμο των Ελλήνων με οποιονδήποτε εχθρό θα είναι εναντίον του ελληνικού στρατού που θα προστατεύει την ελληνική αστική τάξη. Τα είπε ο βουλευτής Παφίλης του ΚΚΕ ο οποίος καλοσιτίζεται από το ελληνικό δημόσιο για να έχει την πολυτέλεια και εκ του ασφαλούς να αραδιάζει τέτοιου είδους παπαριές.

ΤΟ ΚΛΑΔΕΜΑ
Ο Παφίλης έχει την Ελευθερία και το ακαταλόγιστο να λέει ότι θέλει κι όταν βρίσκεται κανένας Μπογδάνος και του θυμίζει Γράμμο – Βίτσι τότε την πληρώνει ο Μπογδάνος και μένουν στο απυρόβλητο οι Παπαρίδηδες τύπου Παφίλη να κλαδεύουν το κλαδί που στρογγυλοκάθονται και από τους καρπούς και χυμούς του οποίου τρέφονται.

ΤΟ 1940…
Τα ίδια έλεγαν και το 1940 όταν η Ελλάδα δια του Μεταξά είπε όχι στους εισβολείς το ΚΚΕ τότε καλούσε με μανιφέστο τους στρατιώτες να πετάξουν τα όπλα ν’ αρνηθούν να πολεμήσουν σ’ έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Ήταν τότε που ίσχυε το σύμφωνο Ρωσίας Γερμανίας Ριμπετρόλ – Μυλώφ μη επίθεσης!

«ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ»
Όλα τα παραπάνω έρχεται να τα σβήσει ο σύντροφος Τάκης Λαζαρίδης συγκρατούμενος θανατοποινίτης του Μπελογιάννη μ’ εκείνο το περιβόητο «ευτυχώς που ηττηθήκαμε σύντροφοι». Αυτός ο κομμουνιστής που έμεινε στις φυλακές 16 ½ χρόνια απάντησε στο ερώτημα των κομμουνιστών τι έφταιξε και έχασαν την ευκαιρία να δέσουν την Ελλάδα στο άρμα της Σοβιετίας για την οποία μάχονταν και οι τύπου Παφίλη Κομμουνιστές που ακόμη ονειρεύονται την επιβολή ενός τέτοιου καθεστώτος.

ΤΟ ΑΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟ
Δεν μπορεί να έχει το ακαταλόγιστο ο κάθε Παφίλης να λέει και να ονειρεύεται ότι θέλει και να μην κινείται κανείς εντός εκτός κοινοβουλίου να τον επαναφέρει στην τάξη. Αντίθετα η φίμωση έρχεται στον Μπογδάνο ο οποίος απλά έκανε άλματα μνήμης φτάνοντας στο Γράμμο και στο Βίτσι όπου αποκαταστάθηκε η τάξη και η νομιμότητα αφήνοντας την Ελλάδα στην πλευρά του Ελεύθερου κόσμου.

Διαβάστε τη συνέχεια με ενδιαφέροντα θέματα της Ηπείρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.