Τολμηρά: 15 χρόνια αρχηγός!

Γράφει ο Γιώργος Γιαννάκης

❁ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ…
Αυτό το τουρλουμπούκι που παρακολουθήσαμε -όσοι το παρακολουθήσαμε- το προηγούμενο Σαββατοκύριακο τα Συριζόπουλα το ονόμασαν «συνέδριο θέσεων και απόψεων» με το νου στο… μέλλον του τόπου μας! Ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του και στο βάθος ο Αλέξης Τσίπρας, διεκδικώντας την αρχή του ενός και αδιαμφισβήτητου και αλάθητου αιωνόβιου αρχηγού!

■ ΓΚΡΙΝΙΑ…
Γκρίνια-γκρίνια, γκρίνια για τις καρέκλες με πρόσχημα το καλό της χώρας την οποία όταν κυβέρνησαν την έκαναν κλοτσοσκούφι και την είχαν αφήσει στα χέρια και τα πόδια των Πολάκηδων και των Γεροβασίληδων που την είχαν δει… σωτήρες! Στο ίδιο έργο θεατές σ’ ένα συνέδριο-παρωδία, με πρωταγωνιστικό ρόλο τον Αλέξη τους, που θα τινάζει τα λεφτόδεντρα… για να φάει ο κοσμάκης!

❖ ΟΙ ΚΟΥΖΟΥΛΑΔΕΣ ΠΟΛΑΚΗ…
Δεν έπρεπε ν’ αφήσουμε 37 δις ευρώ το 2019 και να τα βρει η ΝΔ, είπε ο περιβόητος Πολάκης, ο οποίος κάθεται σ’ αναμμένα κάρβουνα από την ημέρα που τον έκανε τ’ αλατιού η Αραμπατζή και τον στέλνει στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Λες και τα είχε φέρει από το σπίτι του τα 37 δις ευρώ έκανε ο Πολάκης κι όχι πως αυτά είχαν εξοικονομηθεί από το σφίξιμο του ζωναριού του Έλληνα στην περίοδο της κρίσης και της υπογραφής του τρίτου μνημονίου, που το υπέγραψε στα… τέσσερα ο Αλέξης τους με τον περιβόητο Γιάνη Βαρουφάκη και τον Τσακαλώτο.

❁ Η ΦΑΓΩΜΑΡΑ…
Τόλμησαν να κάνουν κάποιες παρατηρήσεις οι «αντιπολιτευόμενοι» του Αλέξη τους και έπεσαν επάνω τους να τους φάνε τα σαΐνια, οι Αλεξοπροστάτες! Τον πήραν παραμάσχαλα τον Τσακαλώτο που ήταν ο «θεός της οικονομίας» επί κυβερνήσεώς τους, ενώ και ο Σκουρλέτης τους δεν πέρασε τα καλύτερα.

■ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΗΓΟΣ!
Ένα τριήμερο Αλεξοπροστασίας με το βλέμμα στραμμένο στην κατάκτηση της εξουσίας, που κατά το μυαλό του δεν θα μοιάζει σε τίποτα με την πρώτη φορά Αριστερά. Ένα τριήμερο προετοίμαζαν το έδαφος για το πώς θα μεθοδευτεί η σταθερή και αμετακίνητη θέση του Αλέξη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία κατέχει εδώ και 15 χρόνια. Ούτε ο… Κιμ της Βόρειας Κορέας να ήταν!

❖ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ!
Σ’ όλο τον δημοκρατικό κόσμο τα συνέδρια των κομμάτων γίνονται για να κατατεθούν συνθέσεις απόψεων και θέσεων ενώ στην περίπτωση της ελληνικής «αριστεράς», γίνεται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ τους. Έριξαν και μερικές βολές εναντίον της κυβέρνησης, που δεν τα κάνει όπως τα θέλει ο Πολάκης και η Θεανώ!

❁ ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΝ…
Κατηγόρησαν την κυβέρνηση για… κλεφτόδεντρα, τα οποία θα τα καταργήσουν όταν έλθουν στην εξουσία. Ξέχασαν όμως τα κλεφτόδεντρα και τα αγροτόπια του Καλογρίτσα τους, που έκοβαν και έραβαν τους δρόμους στην Πελοπόννησο για να τον βολέψουν. Τότε τα κλεφτόδεντρα είχαν άλλο χρώμα!

■ ΟΝΕΙΡΟ ΑΠΙΑΣΤΟ!
Με τέτοια μυαλά και τέτοιες μεθοδεύσεις θα γίνει όνειρο άπιαστο η επάνοδος στην εξουσία της Αλεξοπαρέας, η οποία δεν έχει να κάνει μ’ εκείνη που τον έφερε στην εξουσία το 2015 δύο φορές. Ούτε Καμμένοι υπάρχουν πλέον να βάλουν πλάτη και ο Ανδρουλάκης του ΠΑΣΟΚ το ξεκαθάρισε πως τέτοιο ρόλο δεν προτίθεται να παίξει!

❖ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΑ…
Τώρα ο Τσίπρας εισπράττει τα επίχειρα, όπως έδινε ο ίδιος στους προκατόχους του στον ΣΥΝ που μετεξελίχθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν τότε που του χάριζαν το κόμμα οι Κωνσταντόπουλος-Αλαβάνος για να φτάσει σε σημείο να τους φτύνει στήνοντας δικό του βιλαέτι. Ακόμη κι αυτός ο δικός του Σκουρλέτης… έβγαλε νύχια στο σκηνικό που στήθηκε αυτές τις μέρες.

❁ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ…
Θα μας δοθεί η ευκαιρία να κάνουμε συγκρίσεις μεταξύ των συνεδρίων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες μέρες. Στις 6-8 Μαΐου γίνεται το 14ο της ΝΔ στο METROPOLITAN στην Αθήνα. Ήταν προγραμματισμένο για αρχές του 2022 αλλά λόγω πανδημίας μετατέθηκε για τον Μάιο. Τότε θα δοθεί η ευκαιρία για συγκρίσεις. Ήδη έχουν γίνει προσυνέδρια στα Γιάννινα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και παρατράγουδα δεν ακούστηκαν. Μιλάμε για το 14ο συνέδριο! Αυτά κρατούν την ΝΔ σε πρωταγωνιστικό ρόλο από το 1974. Εξάλλου, στην παράταξη έχουν περάσει οκτώ πρόεδροι και πάντοτε με εκλογικές διαδικασίες και όχι δια βοής!

■ ΣΗΚΩΤΟΣ!..
Για να δείτε ότι η δημοκρατία… τρέχει από τα πατζάκια του ΣΥΡΙΖΑ, να σας θυμίσω την συμπεριφορά των συνέδρων που έκαναν σηκωτό σύνεδρο-σύντροφο όταν καταχέριασε δημόσια τον Δρίτσα. Η ίδια η δική μας Όλγα Γεροβασίλη τον απέπεμψε από το συνέδριο, διότι δεν ζήτησε συγνώμη! Το αλαλούμ πως αλλιώς γράφεται, ρε παιδιά;

❖ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ…
Σύνολο συνέδρων ΣΥΡΙΖΑ 5784. Πρόταση Τσίπρα: 3438 = 59,44%. Πρόταση Ομπρέλας: 1208 = 20,88%. ΑΚΥΡΑ-ΑΠΟΧΗ-ΛΕΥΚΑ: 1138 = 19,68%. Συμπέρασμα: το μισό περίπου κόμμα δεν θέλει Αλέξη! Απλά μαθηματικά!

❁ Ο ΠΟΛΑΚΙΣΜΟΣ…
Με τις συνήθειες και τις πρακτικές του 3% πορεύεται εν έτη 2022 ο Τσίπρας, ο οποίος παρέδωσε το κόμμα του στον Πολακισμό. Μ’ αυτά τα μυαλά δυσανασχέτησε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ και το έδειξαν στο συνέδριο. Ένα συνέδριο που ήταν… βούτυρο στο ψωμί Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη κι αυτό θα αποτυπωθεί σ’ επόμενες εκλογές. Εδώ θα είμαστε να το δούμε. Σαν να μην άλλαξε τίποτα μετά την ευκαιρία που τους έδωσαν οι Έλληνες και κυβέρνησαν. Το βλέμμα στραμμένο στο παρελθόν, είναι το σύνθημά τους!

■ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ;
Ένθερμος υποστηρικτής της αριστεράς και των ιδεών της και το δηλώνει ο αοιδός Γ. Νταλάρας και καλά κάνει. Μ’ εκείνον τον Γ. Νταλάρα που τραγουδούσε κάτω από τον φοίνικα τον αναγεννημένο από την τέφρα με σήμα τον ένοπλο φαντάρο, τι σχέση έχει ο εν λόγω αριστερός; Δεν περιμένω απάντηση. Στην Ελλάδα ό,τι δηλώσεις είσαι! Να μην ξεχάσω: Αυτός είναι ο Γιώργος για τον οποίο ο Παττακός εξέφραζε τον άπειρο θαυμασμό του, χαρακτηρίζοντάς τον λατρεμένο παιδί!..

Διαβάστε τη συνέχεια με ενδιαφέροντα θέματα της Ηπείρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.