Το βιογραφικό του Κυρανάκη

Γράφει ο Αγκιτάτορας

Ενοχλούν οι δηλώσεις του Κυρανάκη ή κάποιους τους ενοχλεί περισσότερο ο ίδιος ο Κυρανάκης και ψάχνουν διαρκώς αφορμή να ερμηνεύσουν όσα λέει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Να κρατήσουν ένα μέρος των λεγομένων και να το οδηγήσουν σε συμπέρασμα εντελώς διαφορετικό από αυτό που όντως ισχύει.

Αν κάνουμε τον κόπο να παρακολουθήσουμε ολοκληρωμένο το σκεπτικό συνήθως ανακαλύπτουμε ότι η κοπτοραπτική έχει αλλοιώσει το αρχικό νόημα. Τι είπε λοιπόν ο Κυρανάκης σε σχέση με τα βιογραφικά και την εύρεση εργασίας και ποιο ήταν το αμάρτημα μου.

Τι το περίεργο βρίσκουν στην προτροπή για εύρεση εργασίας μέσω ενός δομημένου βιογραφικού που προβάλλει σωστά τα προσόντα του ενδιαφερόμενου; Γιατί είναι παράλογο, σε μια χώρα που επί δεκαετίες κινήθηκε στη σφαίρα της επαγγελματικής “τακτοποίησης” στο Δημόσιο, να παρακινούμε τους νέους να κυνηγήσουν τα όνειρα τους μακριά από κρατικά ρουσφέτια;

Ένα μπορώ να κατανοήσω σε μια εποχή παρατεταμένα υψηλής ανεργίας και μετανάστευσης χιλιάδων επιστημόνων προς το εξωτερικό. Ότι ο άνεργος 30αρης, που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και το γεμάτο βιογραφικό του βρίσκεται χωρίς ή με περιστασιακή δουλειά για χρόνια, αισθάνεται άβολα να ακούει τέτοιες προτροπές από έναν συνομήλικο του βουλευτή.

Στη χώρα μας είναι ασυνήθιστο φαινόμενο οι τόσο νεαροί πολιτικοί, κι ανεξάρτητα από την πορεία που έφερε κάποιον στη Βουλή, έχουμε την τάση να χρεώνουμε σε όλους ευνοιοκρατική αντιμετώπιση από το σύστημα, εμπλοκή σε μικροπολιτικά κυκλώματα, αεργία ή δουλειά αποκλειστικά συνδεδεμένη με την πολιτική και τα κόμματα.

Ναι, δεν δίνονται σε όλους οι ίδιες ευκαιρίες και εκεί έξω υπάρχουν χιλιάδες ικανοί άνθρωποι που δεν βοηθήθηκαν ή δεν είχαν πρόσβαση στους πολιτικούς μηχανισμούς. Όμως βουλευτής δεν γίνεται κανείς χωρίς τη λαϊκή στήριξη κι αν μη τι άλλο, οφείλουμε σεβασμό στους χιλιάδες συμπολίτες μας που επέλεξαν κάποιον για εκπρόσωπο τους.

Και πώς να το κάνουμε, είναι αστείο να κάνουν κριτική πάνω σε αυτό το θέμα, τα Αριστερά παιδιά του κομματικού σωλήνα που το βιογραφικό τους εξαντλείται στη συμμετοχή σε… λαϊκούς αγώνες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.