Το Σκοπιανό στην επικαιρότητα

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Όσοι ποντάρουν ότι ο ελληνικός λαός θα αδιαφορήσει για το Σκοπιανό έκαναν λάθος. Όσοι εκτίμησαν ότι δεν θα υπάρχει αντίσταση έπεσαν έξω και αυτό φαίνεται από τις εξελίξεις. Το ενδιαφέρον συνεχίζει να είναι έντονο, το βλέπουμε τώρα και στο Düsseldorf και με το Συλλαλητήριο τη Νέα Υόρκη που θα γίνει απέναντι από τα Ηνωμένα Έθνη.

Όλα αυτά συμβαίνουν επειδή ο λαός ο ελληνικός δεν ξεχνά εύκολα τα εθνικά θέματα διότι ξέρει ότι αγγίζουν την ιστορία του κι εκεί τα τραγικά λάθη έχουν τεράστιες επιπτώσεις. Βλέπουμε πλέον ότι ακόμα και μέλη των κυβερνητικών κύκλων δεν βιάζονται πια να λύσουν το πρόβλημα διότι νιώθουν τις αντιδράσεις άμεσα.

Έτσι εκτός από το Υπουργείο Εξωτερικών που πρέπει να εκτονωθεί με όλες τις κινήσεις που έχει κάνει, οι άλλοι βλέπουν το όλο θέμα με ένα άλλο μάτι αφού έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει πια πλαίσιο αξιοποίησης σε πολιτικό επίπεδο και μάλιστα ότι έχει αρχίσει πλέον να φαίνεται και το πολιτικό κόστος της όλης διαδικασίας.

Από την πλευρά των Σκοπίων επειδή βλέπουν με ξεκάθαρο τρόπο ότι ό,τι και να έλεγε η πολιτική προπαγάνδα της άλλης πλευράς, στην πραγματικότητα δεν προχωράει το όλο ζήτημα και κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος να είναι τόσο πολιτικά ορθή.

Έτσι το θέμα της αναθεώρησης του συντάγματος έχει γίνει ταυτόσημο με την έννοια της ταυτότητας, έτσι θεωρούν ότι είναι αδύνατη.

Με άλλα λόγια δεν θέλουν να κάνουν πίσω σε επίπεδο αλυτρωτισμού ενώ υποτίθεται ότι ήταν το αντάλλαγμα της αποδοχής μας για την αλλαγή του ονόματος.

Η γρήγορη λύση απομακρύνεται λοιπόν ακόμα και επίσημα διότι εκ φύσης δεν υπήρχε καν πλαίσιο επίλυσης εκτός από την ιδεολογική προσέγγιση η οποία ήταν και είναι ξεπερασμένη.

Αυτό σημαίνει ότι ο αγώνας του ελληνικού λαού δικαιώνεται σιγά σιγά διότι όλοι βλέπουν ότι δεν θα κάνει πίσω σε αυτό το θέμα που δεν αποτελεί μια προστιθέμενη αξία για όλη την περιοχή. Συνεχίζουμε αυτόν τον αγώνα έως το τέλος για να ξεπεράσουμε και τα τελευταία πολιτικά εμπόδια.

http://www.lygeros.org/articles.php?n=37713&l=gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.