Το σκάνδαλο Ρασπούτιν

Γράφει ο Διονύσης Κ. Καραχάλιος, Δικηγόρος

Η πρόσφατη ανακοίνωση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, ρίχνει νέο φως στην περιβόητη υπόθεση «Novartis».

Ας θυμηθούμε, κατ’ αρχήν, ότι για την υπόθεση αυτή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος είχε σπεύσει, «όλως τυχαίως», την επομένη του τεράστιου συλλαλητηρίου για την Μακεδονία (06.02.2018), να ανακοινώσει, με αβάστακτο ενθουσιασμό, το «αβίαστο συμπέρασμά» του σύμφωνα με το οποίο «πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους»!

Τα όσα έχουν μεσολαβήσει έκτοτε και μέχρι σήμερα, έχουν πείσει και τον πλέον δύσπιστο πολίτη αυτής της χώρας ότι, πράγματι, πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους! Και τούτο διότι δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία ότι έχει εξυφανθεί από σκοτεινούς και διεστραμμένους εγκεφάλους, μια βορβορώδης σκευωρία, κατευθυνόμενη από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τα εκτελεστικά όργανά της, προκειμένου, αφ’ ενός μεν να εξοντωθούν ηθικά, κοινωνικά και πολιτικά, μη αρεστοί πολιτικοί αντίπαλοι του Τσίπρα, αφ’ ετέρου δε να περισωθεί το διάτρητο και κατεξευτελισμένο από την κυβέρνησή του, περιλάλητο «ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς».

Η ανακοίνωση του Αντιεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή, ο οποίος, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, κάποτε ήταν το πλέον «αγαπημένο παιδί της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξ. Δημητρίου και οι απόψεις μας ταυτίζονταν, μέχρι βαθμού παρεξηγήσεως», αναφέρεται κατ’ επανάληψη στον «πανίσχυρο κ. Ρασπούτιν», το όνομα του οποίου η ίδια έχει γνωστοποιήσει σ’ αυτόν !.. Με την πρόσθετη επισήμανση ότι «αυτός είναι μέλος της κυβέρνησης και έχει την δυνατότητα να διορίζει ‘παιδιά και νύφες’ ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της δικαιοσύνης, «ενδεχομένως δε και ατόμων της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου»…

Το γεγονός ότι οι αναφορές του Αντιεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή, με ημερομηνίες, 07.01.2019 και 21.02.2019, που αναφέρονται σε παρατυπίες και δικονομικές παραβάσεις της Εισαγγελέα Διαφθοράς Τουλουπάκη και των συνεργατών της, παρέμειναν στα συρτάρια της Ανωτάτης Εισαγγελικής Αρχής της χώρας και χρειάστηκαν οι αποκαλύψεις εφημερίδας («Πρώτο Θέμα») για να ενεργοποιήσουν τα αντανακλαστικά της κυρίας Δημητρίου, αλλά και το γεγονός ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχ. Καλογήρου έσπευσε να διατάξει πειθαρχική έρευνα εναντίον του, επιβεβαιώνουν πλήρως ότι η υπόθεση είναι, πράγματι, το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους!

Ένα σκάνδαλο, την κατασκευή του οποίου επιμελήθηκε, κατ’ εντολή Τσίπρα και των υπογείων του Μαξίμου, ένας αδίστακτος «Ρασπούτιν» με την πρόθυμη, πειθήνια και υπάκουη συνεργασία επιόρκων λειτουργών, οι οποίοι δέχθηκαν να επωμισθούν τον ρόλο του υπονομευτή της Δικαιοσύνης και, κατ’ επέκταση του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας.

Είναι ασφαλώς θλιβερό ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σύρθηκε, εκ των πραγμάτων, λίγες μόνον ημέρες πριν από την λήξη της θητείας της, να «θυμηθεί» τις αναφορές» Αγγελή…. Είναι θλιβερό ότι δεν έχει ενοχληθεί από το γεγονός ότι η υπόθεση, με την διαφαινόμενη πλήρη και παταγώδη ανυπαρξία στοιχείων ενοχής κατά των πολιτικών αντιπάλων του Τσίπρα και της παρέας του, παρέμεινε στην επικαιρότητα απλά και μόνον για να εξυπηρετεί τα σκοτεινά όνειρα του πρωθυπουργού και των ομοίων του…. Και είναι, τέλος, θλιβερό ότι δεν είχε το σθένος να αναδείξει, με μια γενναία και αποφασιστική στάση, πως πρέπει να λειτουργεί η Δικαιοσύνη μπροστά στις σατανικές μεθοδεύσεις επιδόξων Μαδούρο…

Είναι προφανές ότι ο «Ρασπούτιν» και οι συνεργάτες του δεν θα κοιμούνται ήσυχοι εδώ και αρκετό καιρό. Το γεγονός ότι ενώ πλέον βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, δεν υπάρχει τίποτε ανακοινώσιμο για την υπόθεση «Novartis», που θα ήταν μάνα εξ ουρανού για τον καταρρέοντα Τσίπρα, αποδεικνύει το μέγεθος της σκευωρίας, αλλά και την πλήρη αποτυχία των σκευωρών να επιτύχουν τον σκοπό τους…

Τελικά από το σκάνδαλο «Novartis», το μόνο που προέκυψε είναι ένα άλλο σκάνδαλο: Το σκάνδαλο «Ρασπούτιν»! Το βέβαιον είναι ότι η Δικαιοσύνη έχει πολλή δουλεία μπροστά της… Και ο «Ρασπούτιν» δεν θα είναι πια σε θέση να την ποδηγετήσει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.