Το σήμα του Κινήματος Αλλαγής αντικατοπτρίζει την ψυχολογία των ψηφοφόρων του;

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός, Πολιτσιμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Αυτό το νέο σήμα της Αλλαγής από όλα έχει μέσα; Έχει ομπρελίτσες κόκκινες και μια γαλάζια . Βροχή ξέχασαν να βάλουν από πάνω. Τι σημαίνει αυτό; Όπου μας συμφέρει πάμε; Το κόκκινο μισοφέγγαρο τι το ήθελαν; Δε φαίνονται για ανθέλληνες. Στη μέση πράσινος κύκλος . Δεν έκαναν καλύτερα το φυτικό κύτταρο με το κυτταρόπλασμα που είναι όλα μέσα σαν σούπα, να φανούν και οι πράσινοι χλωροπλάστες, για να δείξουν οι άνθρωποι ότι έχουν και κάποια χρησιμότητα στην κοινωνία;

Αλήθεια σε ποιο φιλοσοφικό ρεύμα ανήκουν ιδεολογικά; Στον υλισμό του Μαρξ, η στον ιδεαλισμό τους Βέμπερ; Γιατί δυο είναι τα φιλοσοφικά ρεύματα πάνω στα οποία βασίζονται τα κόμματα. Τα άλλα είναι μικρο-συμφύρματα.

Λένε μερικοί άνθρωποι σχετικά με το ΠΑΣΟΚ που άλλαξε όνομα, για να σκεπάσει ο,τι κακό έκανε στον τόπο.

Το ΠΑΣΟΚ με έκανε γνωστό/η στην Ελλάδα. Άλλοι λένε, εμένα και τον άντρα μου μας έβαλαν σε καλές δουλειές στο Δημόσιο, σε τράπεζες και μεγάλους οργανισμούς. Κάναμε περιουσίες. Σπουδάσαμε παιδιά στο εξωτερικό. Τι μας νοιάζει αν ήταν δανεικά και τα δίνουμε τώρα όλοι μαζί; (αυτό το λένε όταν τους στριμώξεις βέβαια, με τη μαιευτική) Άλλοι λένε εμείς γίναμε συνδικα-ληστές. Πρέπει να τους ψηφίζουμε όσο ζούμε. Μου έδωσαν τόσα. Έχω υποχρέωση.

Ερωτήσεις

  1. Θεωρείται αχαριστία και αγνωμοσύνη των ανωτέρω ατόμων αν δεν τους ξαναψηφίσουν ;
  2. Πρέπει να κοιτάξουν τώρα το καλό της χώρας και να διορθώσουν, γιατί είναι υπεύθυνοι ακόμα και άθελα τους για την κατάντιας της χώρας ,όταν περίμεναν στις ουρές να τους τοποθετήσουν , ενώ ήξεραν ότι δεν είχαν τα προσόντα μπροστά σε άλλους;. ( δεν τους είπαμε και ενόχους)

Αν απαντήσετε ακόμα και μέσα σας σε αυτές τις ερωτήσεις, θα συμπεράνετε χωρίς αγκυλώσεις, ότι πρέπει να δώσουμε αυτοδυναμία στην ΝΔ ,στον καθαρό φιλελευθερισμό , για να ξεμπλοκαριστεί η ασθενική κοινωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.