Μόνο ενωμένοι…!!

Γράφει ο Γιώργος Παντάκης

Οι Έλληνες, ιστορικά τουλάχιστον, σε όλες τις δύσκολες στιγμές ήταν ΠΆΝΤΑ μόνοι τους. Σε λίγο περισσότερο από έναν χρόνο θα γιορτάσουμε τα 200 χρονιάς απελευθέρωσης του έθνους από τον τουρκικό ζυγό, και ακόμα περιμένουμε να έρθει η περιβόητη… βοήθεια των “φίλων” μας! Προφανώς κάπου έχασαν τον δρόμο.

Αυτό θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε. Είναι βέβαιο, είναι αποδεδειγμένο. Όμως το θέμα είναι εμείς να μπορέσουμε, έστω και μία φορά, να λύσουμε ένα εσωτερικό, διαχρονικό πρόβλημα που μας καταστρέφει επί χιλιάδες χρόνια. Τη διχόνοια. Δύσκολο αλλά πρέπει να λυθεί.

Οι φίλοι και σύμμαχοι μας, κάποιες φορές είναι κοντά μας. Κοντά μας είναι όταν δουν ότι μπορούν να μας ξεζουμίσουν! Όπως έκαναν στα δύσκολα χρόνια του μνημονίου. Ειδικότερα την περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά.

Όταν είδαν  ότι είχε δρομολογήσει τις εξελίξεις και ότι σύντομα θα βρίσκαμε τον δρόμο μας, έκαναν άμεσα “κινήσεις φιλίας” με εκείνους που θα τους παραχωρούσαν τα πάντα. Έτσι, ανέκοψαν αυτήν την ευεργετική για την χώρα μας πορεία, διότι απλά δεν τους συνέφερε.

Αυτοί πάντα ήταν, και αυτοί πάντα θα είναι κάποιοι από τους “συμμάχους” μας.

Το ίδιο και χειρότερα, σε τέτοιες δύσκολες στιγμές αποδεικύονται οι γείτονες “σύμμαχοι” Βαλκάνιοι. Αυτοί, δεν μπορούν να κρύψουν τα θέλω τους τις επιθυμίες τους τις… βλέψεις τους. Βλέπε Βουλγαρία, βλέπε Αλβανία, και πιθανόν να δουμε και άλλους.

Για να μην αδικούμε όμως τους συμμάχους μας Ευρωπαίους, έκαναν καποιες κινήσεις “συμπαράστασης”. Προφορικές δηλώσεις, διαβήματα και επιπλήξεις στην ασύδοτη και αντιπαθητική Τουρκία. Μπράβο και τους ευχαριστούμε.

Όμως όταν έρθουν τα σοβαρά και τα δύσκολα, καλό θα ήταν να δείξουν έμπρακτα την συμπαράσταση τους όπως έκαναν οι Γάλλοι και οι Ιταλοί. Όχι όμως και η Γερμανία που κοιτάζει προς το παρόν ατάραχη τους Τούρκους να προκαλούν στην περιοχή

Διότι αν πραγματικά θέλουν να μας βοηθήσουν, το Αιγαίο θα πρέπει να γεμίσει με πολεμικά καράβια και υποβρύχια για να καταλάβει ο πεινασμένος ληστής Ερντογάν ότι οι επεκτατικές αλητείες του, δεν περνάνε σε πολιτισμένες, δημοκρατικές και ελεύθερες χώρες.

Καλά τα διαβήματα, ωραία τα λόγια, αλλά χωρίς στρατό είναι άχρηστα. Εντελώς άχρηστα.

Οι Τούρκοι είναι άριστα εξοπλισμένοι και δείχνουν πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Άρα τις δηλώσεις και τις επιπλήξεις τις έχουν για πρωινό. Όμως, μετά από πάρα πολλά χρόνια έχουν δημιουργήσει τεράστιες αντιπάθειες σε πολλούς σημαντικούς ηγέτες, διότι είναι αναιδείς, θρασείς, υπερόπτες και επιθετικοί μαζί τους, με υπέρμετρη έπαρση και κάνουν στενή “παρέα” με τρομοκράτες ISIS.  Όλα αυτά, μπορούν να αποδειχτούν θετικά για εμάς. Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία…

Τα δύσκολα που έρχονται, καταρχάς θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε πρώτοι εμείς.

Πολιτική ηγεσία, λαός, διπλωματία και Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτά είναι τα δικά μας όπλα, αυτή είναι η δύναμη μας.

Αγαπητή ηγεσία, δεν είναι η ώρα για χάσιμο χρόνου με άχρηστες συναινέσεις, άσκοπου εντυπωσιασμού. 

Ήρθε η ώρα για πρακτικές, γρήγορες  και αποτελεσματικές κινήσεις. Τα προβλήματα με την Τουρκία θα είναι μακροχρόνια. Έχουμε πολύ δρόμο.

Χρειαζόσαστε ενωμένους τους πολιτικούς. Επιβάλλεται αυτήν την στιγμή όσο ποτέ, ο νέος ΠτΔ να ειναι έμπειρο πολιτικό πρόσωπο με διεθνές πολιτικό κύρος, πατριωτικό αίσθημα και πυγμή.

Θέλουμε όλους τους πολιτικούς ενωμένους χωρίς διχαστικές κορώνες. Θέλουμε αποφασιστικές ένοπλες δυνάμεις. Και εμείς σαν λαός θα είμαστε κοντά σας.

Κινηθείτε σωστά, γρήγορα και αποτελεσματικά, τώρα που είναι νωρίς. Είναι η ευκαιρία μας.

Έχετε μεγάλη ιστορική ευθύνη για τη συνέχεια. Πριν σας κρίνει η ιστορία θα σας κρίνει ο λαός.