Το μεταναστευτικό… πραξικόπημα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μανίκας, Οικονομολόγος – Ψυχολόγος, Συγγραφέας

Το τελευταίο διάστημα, μόνιμη κυβερνητική επωδός είναι η συνωμοσιολογία γύρω απο κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, αποστασίες κσι λοιπές ιστορίες… αστάθειας. Κάποιοι στο σκοτάδι των εξελίξεων απεργάζονται σενάρια αποσταθεροποίησης για να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της!!!

Το προφανές των εγγενών αντιφάσεων του κυβερνητικού σχήματος δεν τους απασχολεί; Η ανιερη ιδεολογική συνύπαρξη ανθρώπων που οι πολιτικές πορείες και οι στόχοι τους δεν τέμνονται πουθενά δεν αρκεί ως εξήγηση της έλλειψης ισορροπίας; Η συμφωνία των Πρεσπών που αναιρεί τον ελάχιστο λόγο ύπαρξης των ΑΝ.ΕΛ. δεν προσφέρει αποστομωτικη απάντηση για τους κραδασμούς στην συνεργασία;

Το μόνο υπαρκτό… πραξικόπημα αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα. Τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο η χώρα μας βρέθηκε να υποχωρεί πολλά βήματα στην ανάγκη ενεργοποίησης Ευρωπαϊκών παρεμβάσεων. Τέτοιων που με αλληλεγγύη και συνεννόηση θα άρουν και δεν θα προσθέτουν βάρος σε κράτη, όπως η Ελλάδα, που υποδέχονται δυσανάλογα, για τις δυνατότητες τους, μεταναστευτικά ρεύματα.

Αντί εμπέδωσης, διεύρυνσης και εξειδίκευσης τέτοιων πολιτικών, βρέθηκαμε να αποτελούμε το εξιλαστήριο θύμα, το αντικείμενο της κοινής θυσίας. Ο Ευρωπαϊκός Βορράς δεν άντεξε για πολύ καιρό την προοπτική αμοιβαιοποίησης του προβλήματος. Κοινωνίες πληγωμένες από την οικονομική κρίση, την ανεργία και τη φτώχεια. Κοινωνίες σαστισμένες και φοβισμένες από την έξαρση της τρομοκρατίας και του ισλαμικού φονταμενταλισμού.

Μπροστά στο φάσμα της πλήρους μετατόπισης της πολιτικής ατζέντας σε θέματα οικονομικής αντοχής και εσωτερικής ασφαλείας με κίνδυνο την περαιτέρω εκλογική εκτίναξη των πιο ακραίων, πιο ανεξέλεγκτων φωνών, οι ισχυροί της Ε.Ε. κινήθηκαν προς τα πίσω, αναιρώντας κάθε θετικό βήμα. Επανήλθαμε σε φάση εθελοντικής συνεργασίας, στην επαναπροώθηση μεταναστών στις χώρες εισόδου, στην οικονομική συμβολή ώστε ολόκληρες περιοχές να μετατραπούν σε γκέτο, κέντρα… μόνιμης φιλοξενίας.

Καμιά οργανωμένη αντίδραση απο ελληνικής πλευράς. Καμιά στιβαρή συμμαχία να υπερασπιστεί συντονισμένα τα δίκαια του Νότου. Ίσα ίσα που για μια ακόμη φορά καταστήσαμε την χώρα μας ειδική περίπτωση. Τόσο οι Ιταλοί όσο και οι Ισπανοί κατόρθωσαν να πετύχουν καποιες ευνοϊκές ρυθμίσεις. Εμείς μικροί και άβουλοι περιοριστήκσμε στην αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ δίχως καν την επίσημη διαβεβαίωση οτι δεν πρόκειται για ενα πρόσκαιρο μέτρο αποκλειστικά για το 2018.

Και παλι αδύναμοι και λίγοι. Και παλι υποτελείς και μικρόψυχοι. Μια κυβέρνηση που επιλέγει να υπηρετήσει τον εκλογικό σχεδιασμό και τιε μικροκομματικές βλέψεις αναζητώντας παροδικά οφέλη, ξεπουλώντας, υποχωρώντας, υποθηκεύοντας εθνικά και οικονομικά την χώρα με την ελπίδα οι δανειστές να τις επιτρέψουν, ως αντάλλαγμα, να πουλησει στους ψηφοφόρους ως χρυσάφι κάποια γυαλιστερά χαντράκια.

One thought on “Το μεταναστευτικό… πραξικόπημα

 • 04/07/2018, 03:13
  Permalink

  Η ”πολιτική” -ας τήν πούμε έτσι- τού ΣΥΡΙΖΑ στό “μεταναστευτικό” είναι, επιεικώς χαρακτηριζόμενη, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ!!!!! Ειλικρινά δέν ξέρω, από πού νά πιάσω, καί πού νά τελειώσω.. Οι ΜΚΟ – ΣΥΡΙΖΑιοι – “αλληλέγγυοι” έχουν θησαυρίσει, καί οι Έλληνες καί η Ελλάδα έχουμε υποστεί ΕΘΝΙΚΟ ΟΛΕΘΡΟ.! Γνωρίζουμε;; ΤΙ έχει μαζέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στήν Ελλάδα? -Οι κάτοικοι τού Κέντρου τών Αθηνών, τό ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ πάρα πολύ ΚΑΛΑ.! Καί όποιος ενδιαφέρετε νά μάθει, ας περάσει μιά βολτίτσα μετά τίς 9 τό βράδυ από τήν Αχαρνών, Ξεκινώντας από τήν Πλ. Βάθης, κι αν;; καταφέρει καί φτάσει ΖΩΝΤΑΝΟΣ μέχρι τήν Αγ. Μελετίου, καί ακόμη ΔΕΝ έχει καταλάβει, τότε νά έρθει νά τού πούμε ΕΜΕΙΣ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, γιά τό “μεταναστευτικό”. Γιά τά μαγαζιά που ανοίγουν οι “μετανάστες”, χωρίς νά δίνουν δεκάρα τσακιστή, ποτέ καί πουθενά ενώ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ, διότι τούς ρουφάει τό αίμα τό κράτος γνωρίζουμε;;, ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ;; Γιά τά φούλ επιδόματα τών δήθεν ανέργων, (μαύρη εργασία – ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ – ΚΕΡΔΟΣ), τών μεταναστών,που περνούν ζωή χαρισάμενη εις ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, γνωρίζουμε;; καί γιά αυτήν ΤΉΝ ΑΔΙΚΙΑ.! Γιά τήν ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ-ΟΠΛΩΝ στά Εξάρχεια καί γύρω περιοχές γνωρίζουμε;; αφήστε πιά τά παράνομα ΤΣΙΓΑΡΑ, που τά πωλούν ΕΛΕΥΘΕΡΑ στίς λαϊκές σέ ΠΑΓΚΟΥΣ.! (καί όποιος “άπιστος Θωμάς” ΔΕΝ τό πιστεύει νά κάνει μία βόλτα ΣΑΒΒΑΤΟ στήν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΛΑΪΚΗ τίς οδού Μι.Βόδα, νά τό ΔΕΙ μέ τά ΜΑΤΙΑ του), καί γιά τούς ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ που ΧΑΝΟΝΤΑΙ γιά νά θησαυρίζουν οι “μετανάστες” εις ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ;; καί γιά ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ? Γιά τήν ΠΟΡΝΕΙΑ που ΟΡΓΙΑΖΕΙ.! (μήν αναφερθώ στό Πεδίον τού ‘Αρεως-Πλ. Αμερικής) γνωρίζουμε;; γιά τούς μαστροπούς καί τίς πόρνες “αλλοδαπές”, καί τό ΦΟΥΛ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ, (καί ΑΥΤΟΙ οι ΙΔΙΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ μέ τά ΤΡΕΛΑ ΚΕΡΔΗ από τήν “μαύρη -άνευ φόρων” ΠΟΡΝΕΙΑ, παίρνουν εκ παραλλήλου καί ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ καί κάρτες αλληλεγγύης), γιά αυτά γνωρίζουμε??. Γιά τήν σήψη καί τήν διαφθορά καί τήν ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ καί τίς ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ από τούς “μετανάστες” που ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΟΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.! που τό ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΚΟΛΟΜΒΙΑΝΟ ΓΚΕΤΟ (επί Εσκομπάρ.!), Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟΥΣ “ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ¨ΤΟΥ.! ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ??? ΓΙΑ ΠΟΙΟ?? “ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ” ΜΙΛΑΜΕ??ρέ παιδιά, ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ?.!
  ΕΔΩ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ!!!! ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ!!!!
  Κολομβία γίναμε καί ακόμα δέν τό έχουμε καταλάβει.! ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ? ΚΑΙ ΠΩΣ? ΚΑΙ ΠΟΤΕ? θά συμμαζέψει τά ασυμμμάζευτα τού ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΜΑΦΙΟΖΙΚΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ μέ τούς ”μετανάστες” του.!
  <> είπαμε;;; Ω ΘΕΕ ΜΟΥ… ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΥΠΟΚΟΣΜΟ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ , ΕΙΝΑΙ ΤΟ “ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ” ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.! Πότε;; σκοπεύουμε νά τό πάρουμε χαμπάρι;;

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.