Το αμετανόητο και απροσάρμοστο ΚΚΕ

Γράφει ο Διονύσης Κ. Καραχάλιος, Δικηγόρος

Παρά την ενηλικίωσή του και την υποτιθέμενη ιστορική εμπειρία του, το ΚΚΕ παραμένει κόμμα σταλινικό, σκοταδιστικό και αντιδραστικό.

Παραμένει σταλινικό διότι εξακολουθεί να πρεσβεύει και να επαγγέλλεται τις ολοκληρωτικές αντιλήψεις, με τις οποίες κυβέρνησε την χώρα του και καθοδήγησε το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα ο αλήστου μνήμης «πατερούλης των λαών». Ο Στάλιν, υπήρξε ο καλύτερος μαθητής του Λένιν καθώς, με το έργο του, ανέπτυξε σε όλη της την διάσταση και εδραίωσε, με εφιαλτικές μεθόδους, την ανελέητη εξουσία των μπολσεβίκων, όπως ακριβώς την εμπνεύστηκε και την κατέγραψε στα ατελείωτα  και κουραστικά γραπτά του ο πρωτεργάτης του οκτωβριανού πραξικοπήματος. ΤΟ ΚΚΕ τιμά και λατρεύει απεριόριστα την μνήμη τους, το έργο τους και την κληρονομιά τους.

Παραμένει σκοταδιστικό, διότι συνεχίζει να εκφράζει και να προασπίζεται, κατά τρόπο απολύτως δογματικό και άκαμπτο, ιδέες και αρχές, των οποίων η πρακτική εφαρμογή, εκεί όπου επιβλήθηκε με την βία, υπήρξε καταστρεπτική και συχνότατα θανατηφόρος για εκατομμύρια ανθρώπους.  Ακόμη, διότι αδυνατεί να δεχθεί και να παραδεχθεί την παταγώδη κατάρρευση αυτών των αντιλήψεων και την πλήρη διάψευση των προσδοκιών που καλλιεργήθηκαν συστηματικά από μια μονολιθική και απάνθρωπη εξουσία, χάρη στον θηριώδη μηχανισμό προπαγάνδας, που δημιούργησε και στην ασφυκτική αστυνόμευση, όχι μόνον της  καθημερινότητας, αλλά και της σκέψης των «υπηκόων» της.

Τέλος, το ΚΚΕ παραμένει αντιδραστικό διότι, στην πραγματικότητα, περιφρονεί και μισεί την δημοκρατία και τους θεσμούς της, τους οποίους εκμεταλλεύεται και χρησιμοποιεί κατά βούληση, αποκλειστικά και μόνον στον βαθμό και την έκταση που εξυπηρετούν τις βραχυχρόνιες σκοπιμότητες και τις μακροχρόνιες επιδιώξεις του. Σε κάθε δε περίπτωση, που το ίδιο «το κόμμα του λαού», όπως, χωρίς σεμνότητα, αυτοαποκαλείται, κρίνει ότι, η «ταξική πάλη» επιβάλλει επιλογές και ενέργειες, τις οποίες ανερυθρίαστα βαπτίζει ως δημοκρατικές, δεν διστάζει να τις θέτει σε εφαρμογή, χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψη του το Σύνταγμα της χώρας, τους νόμους της και την αντίθεση σ’ αυτές της πλειοψηφίας των πολιτών.

Αξίζει να θυμηθούμε την δήλωση Φλωράκη προς τον Άρειο Πάγο, στις 2 Οκτωβρίου 1974, η οποία έγινε για λογαριασμό της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ, από τον τότε Α΄ Γραμματέα του:

«Αι αρχαί του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος αντιτίθενται προς πάσαν ενέργειαν αποσκοπούσαν εις την βία ( ΣΣ με υπογεγραμμένη) κατάληψιν της εξουσίας ή την ανατροπήν του Ελευθέρου Δημοκρατικού Πολιτεύματο;.

 Η τοιαύτη δήλωσις τελεί υπό την αυτονόητον προϋπόθεσιν και της μη βίας ή απειλής βίας από οπουδήποτε εις βάρος του λαού, της ελευθέρας λειτουργίας πλήρους Δημοκρατίας και σεβασμού της Λαϊκής κυριαρχίας, προς τας αρχάς των οποίων φρονούμεν ότι η ως άνω διάταξις αντιτίθεται, ως θέτουσα την λειτουργίαν των κομμάτων υπό περιορισμούς και όρους, και δι ό επιφυλασσόμεθα όπως εις την μέλλουσαν Βουλήν επιδιώξωμεν την κατάργησίν της».

Είναι ευκόλως αντιληπτή η υποκρισία της πρώτη παραγράφου αλλά, κυρίως, η θρασύτατη αποκάλυψη της πραγματικότητας, όπως αυτή περικλείεται στην δεύτερη παράγραφο, με την οποία, ουσιαστικά, αναιρείται πλήρως η δημοκρατική νομιμοφάνεια της πρώτης!

Ενώ, δηλαδή, προκειμένου να αναγνωρισθεί η νομιμότητα της λειτουργίας του από τον Άρειο Πάγο, δηλώνεται, δήθεν, η αντίθεση του ΚΚΕ προς την βίαιη κατάληψη της εξουσίας και την ανατροπή του πολιτεύματος, με την δεύτερη παράγραφο το «Κόμμα» (ένα είναι το κόμμα…) θεωρεί την δήλωση αυτή ως δήθεν «περιοριστική»  και ως επιτρέπουσα, λόγω του περιεχομένου της, που, κατά την άποψή του, πλήττει την «λαϊκή κυριαρχία», την «δημοκρατία» και την «ελευθερία» (όπως βεβαίως αντιλαμβάνονται και ερμηνεύουν αυτές τις έννοιες οι κομμουνιστές…) την μελλοντική επιδίωξη της κατάργησής της!

Με απλά λόγια και με δεδομένο ότι η ως άνω δήλωση παραμένει σε ισχύ, το περιεχόμενό της αποτελεί το αμάχητο τεκμήριο της «δημοκρατικής λειτουργίας» ενός κόμματος, το οποίο δεν κρύβει την αληθή πρόθεσή του, που συνιστά και θεμελιώδη σκοπό της ύπαρξής του: Την κατάλυση της δημοκρατίας, όποτε, βεβαίως, το επιτρέψουν οι περιστάσεις και για την οποία το ΚΚΕ «νομιμοποιείται» να κάνει «ό,τι του κατέβει», χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα και με πλήρη την πεποίθηση ότι, με αυτόν τον τρόπο, υπηρετεί τον λαό, προστατεύει τα δικαιώματά του και «θωρακίζει» την δημοκρατία!!!

Αν όλα αυτά τα θυμίζουμε, είναι για να εξηγήσουμε την απόφαση του ΚΚΕ να εμφανίσει τις οργανώσεις του και τα πειθήνια μολυβένια στρατιωτάκια, που τις απαρτίζουν, σε εκδηλώσεις της φετινής πρωτομαγιάς. Για το ΚΚΕ η επίδειξη της κομματικής ορθοδοξίας και της «πεζοδρομιακής» κινητοποίησης, που επιβάλλει η ταξική πάλη ως κυρίαρχο μέσον δικαίωσης των «λαϊκών αγώνων»,  είναι υπέρτερη της ανάγκης τήρησης των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Άλλωστε, από τους ανθρώπους που κάποτε έτρωγαν μπρόκολα και λάχανα με την ραδιενέργεια του Τσέρνομπιλ και ισχυρίζονταν ότι η αμερικάνικη προπαγάνδα κακολογούσε ψευδώς την μεγάλη σοβιετική πατρίδα, δεν μπορεί να περιμένει κανείς τίποτε καλύτερο. Το ότι, στην προκειμένη περίπτωση, η επιβαλλόμενη ευθύνη δεν αφορά μόνον την υγεία του εαυτού μας, αλλά και την υγεία των άλλων, αφού η μεταδοτικότητα αποτελεί τον μεγάλο κίνδυνο, δεν σημαίνει τίποτε για το ΚΚΕ και τα αγύριστα μυαλά των στελεχών του. Το κόμμα που κατέχει το προνόμιο της μοναδικής αλήθειας και έχει αναλάβει εργολαβικώς την υπεράσπιση του «λαού», κρίνει ότι δικαιούται και νομιμοποιείται να αδιαφορήσει για τους συμπολίτες του και να συνεχίσει την πορεία του προς την …επανάσταση!

Εδώ και εκατό χρόνια, το ΚΚΕ παραμένει αμετανόητο στις ιδεοληψίες του, στις εμμονές του και στις φαντασιώσεις του! Εδώ και εκατό χρόνια, «μάχεται» απροσάρμοστο στην πραγματικότητα και ονειροπαρμένο στο χάος των ψευδαισθήσεών του! Ασφαλώς και δεν είναι σε θέσει ο κορονοϊός να το προσγειώσει και να το συνετίσει…

One thought on “Το αμετανόητο και απροσάρμοστο ΚΚΕ

  • 03/05/2020, 11:42
    Permalink

    Ο κομμουνισμός,όπου εφαρμόστηκε , έχει καταγράψει περισσότερους νεκρούς απ’ όλες τις πανδημίες ανα τους αιώνες. Τα θύματα βεβαίως απο τις τάξεις του λαού, του φτωχού, του εργάτη, που θυσιάστηκαν στο βωμό της εμμονικής ιδεοληψίας να αποδείξουν οτι μπορεί να γίνει κι’ αλλιώς.

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.