«Τι θέλει η αλεπού στο παζάρι;». Ο Πάπας Φραγκίσκος στη Λέσβο…

Γράφει ο Blood

Η Δυτική εκκλησία άρχισε τα γνωστά της “παιχνίδια”. “Παιχνίδια” που θυμίζουν την Δ’ Σταυροφορία με διαφορετικό τρόπο μιας και δεν είμαστε στο 1200 για να πάρουμε τα ξίφη και να καταστρέψουμε έναν τόπο που μισούμε, αλλά είμαστε στο 2021 που υπάρχουν άλλα μέσα, ηπιότερα φαινομενικά αλλά που κάνουν την ίδια ζημιά.

Ας θυμηθούμε με πολύ λίγα λόγια τι έκανε η Εκκλησία της Δύσης το 1200.

1202. Η Σταυροφορία.

Η Δ’ Σταυροφορία (1202 1204) είχε σκοπό και στόχο την κατάληψη της Ιερουσαλήμ μέσω μιας εισβολής στην Αίγυπτο, αλλά παρέκκλινε από τον στόχο της και οι Σταυροφόροι κατέλαβαν τελικά την Πόλη, την Κωνσταντινούπολη, καταλύοντας τη Βυζαντνή Αυτοκρατορία και ιδρύοντας τη Λατινική Αυτοκρατορία.
Οι Λατίνοι μεταχειρίστηκαν με φοβερή σκληρότητα, λεηλατώντας κάθε τι που είχε συγκεντρωθεί, δια μέσου των αιώνων, στην Κωνσταντινούπολη. Τίποτα δεν έμεινε σεβαστό: οι εκκλησίες, τα λείψανα, τα μνημεία τέχνης. Οι ιππότες της Δύσης και οι στρατιώτες τους, καθώς και οι Λατίνοι μοναχοί και ηγούμενοι, έλαβαν και αυτοί μέρος στη λεηλασία.

2021. “Τι θέλει η αλεπού στο παζάρι“;;

Ο Πάπας Φραγκίσκος…  έρχεται στη Λέσβο για τους “αδελφούς μετανάστες” και όπως λέει “Δεν υπάρχει άλλος δρόμος”

Tο Βατικανό έδωσε στη δημοσιότητα της επιστολή του Πάπα Φραγκίσκου προς τους Έλληνες και τους Κύπριους που θα επισκεφθεί στη διάρκεια του τετραήμερου ταξιδιού του σε Κύπρο και Λέσβο…

Με ιδιαίτερη αναφορά στην Λέσβο (απόσπασμα επιστολής):

“Η θάλασσα, που αγκαλιάζει πολλούς λαούς, με τα ανοιχτά λιμάνια της, μας θυμίζει ότι οι πηγές της συμβίωσης βρίσκονται στην αμοιβαία αποδοχή. Ήδη τώρα νιώθω ευπρόσδεκτος από την αγάπη σας και ευχαριστώ όλους όσους ετοίμασαν την επίσκεψή μου εδώ και αρκετό καιρό. Σκέφτομαι όμως και αυτούς που τα τελευταία χρόνια, ακόμη και σήμερα, θέλουν να ξεφύγουν από τους πολέμους και τη φτώχεια, φτάνουν στις ακτές της Ευρωπαϊκής ηπείρου και αλλού, και δεν βρίσκουν φιλοξενία, αλλά εχθρότητα και γίνονται αντικείμενα εργαλειοποίησης. Είναι αδελφοί και αδελφές μας. Πόσοι έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα! Σήμερα η «θάλασσά μας», η Μεσόγειος, είναι ένα μεγάλο νεκροταφείο. Ως προσκυνητής στις πηγές της ανθρωπιάς, θα ξαναπάω στη Λέσβο, με την πεποίθηση ότι οι πηγές της κοινής ζωής θα γίνουν πάλι ακμαίες μόνο με την αδελφοσύνη και την κοινωνική ένταξη: μαζί. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, και με αυτήν την επιθυμία έρχομαι σε εσάς”…

**  Εμείς να πούμε στον Πάπα Φραγκίσκο ότι σαφώς υπάρχει και άλλος δρόμος”. Να πάρει μετανάστες στο Βατικανό. Να μας πει πόσους θα πάρει φεύγοντας.

Θέλουμε έργα, όχι ευχές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.