Τι καλά!!! Να εκνευριστώ ή να σκάσω στα γέλια;

Γράφει ο Μανόλης Νικολουδάκης, Μαθηματικός, Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Σήμερα θα κάνω περίεργο ξεκίνημα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά έχω κέφια. Πολλά κέφια! Πάρα πολλά κέφια! Δικαίωμά μου να έχω κέφια. Και μάλιστα μετά από μίαν και πλέον τετραετίαν, που «έφαγα στην μάπα» τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δικαιούμαι να έχω πολλά κέφια. Αυτό το…μάπα το δανείστηκα από το λεξικό του Μπύθουλα, την παλιά γειτονιά της Μαντάμ Σουσούς. Μια και κάποιοι έχουν μεγάλη σχέση με την εν λόγω Μανδάμ. Οφείλω δε να έχω κέφια, διότι τα σπάσανε οι κυβερνητικοί εταίροι  και επιπλέον διαλύθηκαν οι ΑΝΕΛ. Τι καλά!!! Άρχισεν η διάλυσις! Τι καλά!!! Και για αυτό και εγώ θα ξεκινήσω με….νεκρώσιµα εὐλογητάρια! Ἦχος πλάγιος αʹ.

Εὐλογητὸς εἶ, Κύριε, δίδαξόν µε τὰ δικαιώµατά σου. Τῶν Ἁγίων ὁ χορός, εὗρε πηγὴν τῆς ζωῆς καὶ οι ΑΝΕΛ ΘΥΡΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ. Τι καλά!!! Άντε βρε και στο ΣΥΡΙΖΑ και γρήγορα!  Αλλά ας πούμε πρώτα δυο κουβέντες δια το…πτώμα! Τον είδατε εις την Βουλήν; Ήτο ζωντανός νεκρός, ο πόνος κατέβαλε πλήρως τον Πάνο ή κατά πολλούς Μπάνο.

Ωχ τι έπαθε ο καημένος ο κ. Καμμένος! Ούτε ψήλος στον κόρφο του, που λέγει η γνωστή ῥῆσις. Τον κορόιδεψε και αυτόν ο Αλέξης!!! Κορόιδεψε τον φίλο του. Τον κολλητό του. Κορόιδεψε το συνεταιράκι του. Κορόιδεψε τον συγκυβερνήτη του.   Μάλιστα. Τον κορόιδεψε και αυτόν! Ε, λοιπόν ο Αλέξης είναι μεγάλο ταλέντο στην κοροϊδία. Τον παραδέχομαι και του βγάζω και το καπέλο και ας μην φοράω καπέλο. Εγώ του το βγάζω. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Να λέμε και του στραβού το δίκιο. Ο Αλέξης, λοιπόν, στο ψέμα είναι ταλεντάρα. Ετελείωσεν που έλεγε και ο βουλευτής Καλοχαιρέτας!!! Σιγά λοιπόν που θα του γλύτωνε ο Μπάνος. Εδώ, παιδί μου, ο Αλέξης κορόιδεψε την μισή Ελλάδα και θα του ξέφευγε ο….Μπούλης!!! Αν είναι δυνατόν…. Και δεν του ξέφυγε βέβαια!!! Τι καλά!!! Τον καημένο τον Καμμένο πώς κατάντησε!!! Τι καλά!!! Τι καλά!!! Αποκάηκε ο Καμμένος εντελώς. Στάχτη έγινε. Στάχτη έτοιμη να την σκορπίσουν στο Αιγαίο! Πάνε και οι στολές, πάνε και τα παράσημα… Στάχτη σε λέω μπρε. Στάχτη! Μια φωνή μέσα μου εξακολουθεί να φωνάζει: Τι καλά!!! Τι καλά!!! Τι καλά!!!

Και μέσα σε όλα πάνε και τα οφίτσια του αρχηγού! Δηλ. μας τέλειωσε και η «κούρσα» του αρχηγού, μας τέλειωσε και ο χρόνος ομιλίας τού αρχηγού στη Βουλή, μας τέλειωσε και η επιδότηση του κόμματος του αρχηγού. Με άλλα λόγια μας τελείωσε και ο αρχηγός!!! Αρχηγός πάπαλα. Τι καλά!!! Τι καλά!!! Τι καλά!!! Βέβαια ο…αρχηγός Μπάνος είχε απειλήσει ότι, αν οι -ζαίοι τού διαλύσουν την ομάδα δεν θα κάνουν ούτε παρέλαση στις 25 του Μάρτη. Είχε λέει και έτοιμους φακέλους για την εισαγγελία ή δεν ξέρω πού αλλού. Έλα που οι – ζαίοι δεν μασάνε. Φοβήθηκαν λοιπόν οι – ζαίοι και τον….συνέδεσαν με Κάιρο!!! Τον στείλανε στας πυραμίδας του Χέοπος και την Σφίγγα δια να ανακαλύψει το μυστικόν της!!! Αγαπητέ πονεμένε μου Μπούλη οι -ζαίοι έχει αποδειχθεί ότι στις λαμογιές έχουν μεταδιδακτορικά και εσύ πας να τους τη βγεις; Με τι προσόντα βρε Ματρόζε καπετάνιε; Εσύ Μπάνο μου δεν ήξερες ότι το ποίημα «Ματρόζος», που με τόοοσο πόνο απήγγειλες στη Βουλή:

«Ἂν οἱ ζητιάνοι σὰν κι ἐμὲ δὲν ἔχυναν τὸ αἷμα,

οἱ καπετάνοι σὰν καὶ σὲ δὲν θὰ φοροῦσαν στέμμα!»

δεν ήξερες ότι ήταν του Στρατήγη και αναφερόταν Ματρόζο!!! Πώς πας να τη βγεις στους – ζαίους; Πάντως Μπάνο μου με το ποίημα με συγκίνησες. Κατάλαβα ότι είσαι μια τρυφερή ψυχούλα και ας είχες φωνάξει μέσα στο Ναό της Δημοκρατίας εκείνο το «εσείς στα τέσσερα». Σήμερα ήταν σαν να το φώναζε ο Αλέξης σε σένα. «Μπούλη στα τέσσερα». Μα μετά από τόσες αγκαλιές Μπάνο μου στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, εκείνο το βράδυ, θυμάσαι; Μετά από τόσα φιλιά, να σε πετάξει σαν στυμμένη λενονόκουπα!!! Για να είμαι ειλικρινής, όπως σε έβλεπα παραπονεμένο, όταν μιλούσες στη Βουλή, μού θύμισες Μάρθα Βούρτση στην ταινία η  «Αστεφάνωτη» ή στην ταινία «Προδομένη Αγάπη». Μάλιστα Μπάνο μου η «Προδομένη Αγάπη», ήταν μια ταινία του 1962 που η Μάρθα κλαίουσα απέσπασε από την ένωση κριτικών κινηματογράφου το βραβείο β΄ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της. Αν η κριτική επιτροπή σε έβλεπε στη Βουλή να απαγγέλλεις τον Ματρόζο, το βραβείο θα το έδιναν σε εσένα. Η Βούρτση θα έμενε μπουκάλα. Αλλά μπουκάλα τώρα έμεινες εσύ! Τι καλά!!! Τι καλά!!! Φωνάζει πάλι αυτή η φωνή μέσα μου. Το άλλο βρε Μπάνο μου, αυτό με τον βουλευτή Αχαΐας τον κ. Νικολόπουλο, που σε μήνυσε γιατί λέει δέχθηκε πιέσεις, αλλά και εκβιασμούς από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ!!! Είναι αλήθεια Μπάνο μου αυτό; Γιατί, αν αληθεύει και αυτό Μπάνο μου πολλά κακά σε βρήκαν. Πολλά κακά. Τι καλά!!! Τι καλά!!!  Τι καλά!!!  Αλλά Μπάνο μου και αυτός ο Παπαχριστόπουλος!!! Σε πρόδωσε και αυτός!!! Μα καλά βρε Μπάνο μου και εσύ, περίμενες να μην σε προδώσει ένας που έχει περάσει από όλα τα κόμματα; Έχεις δυο πίκρες τρεις καημούς, σε σκέφτομαι πώς θα κοιμηθείς απόψε.

Και τώρα ας σοβαρευτούμε.

Δεν ξέρω τι να κάνω μαζί σου αγαπητέ Πάνο. Να εκνευριστώ ή να σκάσω στα γέλια; Να εκνευριστώ γιατί βοήθησες τον Τσίπρα να κάνει κακό στη χώρα ή να σκάσω στα γέλια με τα παθήματά σου. Πράγματι, ο Αλέξης δεν θα γινόταν πρωθυπουργός, αν εσύ δεν τον στήριζες και η Ελλάδα δεν θα ήταν σε αυτή τη δεινή θέση. Δεινή θέση για κάμποσους λόγους, αλλά θα περιοριστώ σε δύο. Πρώτον για επιπλέον χρέος 90 δις από το πρώτο μόλις εξάμηνο διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Τσίπρα και δεύτερον για το ξεπούλημα, όπως και εσύ λες, της Μακεδονίας με αναγνώριση γλώσσας και εθνότητας των Σκοπίων ως Βόρεια Μακεδονία.

Ακόμα και αν ο κ. Τσίπρας εύρισκε στήριξη από άλλον π.χ. από τον κ. Θεοδωράκη, σε περίπτωση που δεν συγκυβερνούσες εσύ μαζί του, δεν θα αισθανόταν τόσο ασφαλής όσο ασφαλής αισθανόταν με σένα. Όμως, αγαπητέ Πάνο, πιάστηκες κορόιδο μεγάλο και δεν σε λυπάμαι καθόλου, διότι αποτελείς τον ένα από τους δύο βασικούς πυλώνες που έβλαψαν την χώρα. Πιθανόν στις επόμενες εκλογές να μην δεις τη Βουλή. Μακάρι να μην τη δεις, διότι εκτός των άλλων, πράγματι εσύ έδωσες το στυλό υπογραφής τής συμφωνίας των Πρεσπών, μην ρίχνοντας την κυβέρνηση. Στο φώναζαν όλοι και εσύ δεν το έκανες. Προφανώς δεν είσαι ηγέτης, αλλά ούτε για αρχηγός κόμματος έκανες και για αυτό οι ΑΝΕΛ μείνατε τρεις και ο κούκος. Μπάνο δεν έχεις στόφα πολιτικού, διότι δεν έχεις τα κότσια ούτε του Σαμαρά, ούτε του Μητσοτάκη, για να μην πιάσω παλιότερες εποχές και αναφερθώ στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου.  

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.