Τι είναι τα Χριστούγεννα;

Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή  για να  μοιραζόμαστε στιγμές και αναμνήσεις που θα μας είναι πολύτιμες  για πολλά χρόνια.  

Τα Χριστούγεννα είναι ένας καιρός για να δούμε τον κόσμο με μάτια γεμάτα αγάπη. Είναι ο καιρός για να θυμηθούμε πως ο κόσμος είναι  γεμάτος από ανθρώπους σαν  κι εμάς, και για να τους δούμε  όπως πραγματικά είναι μέσα τους. Όλοι έχουν προβλήματα ίδια με τα δικά μας, και καρδιές ευαίσθητες  σαν και τις δικές μας—ανεξάρτητα  από το ποιοι είναι η από πού προέρχονται.

Τα Χριστούγεννα είναι ο καιρός που χαίρεται η καρδιά. Είναι ο καιρός για  να συλλογιστούμε με ευγνωμοσύνη για όλα όσα καλά μας έφερε η προηγούμενη χρονιά. Είναι ο καιρός για να δείξουμε ευγνωμοσύνη για την αγάπη που έστειλαν  τα Ουράνια μέσα στις ζωές μας.

Τα Χριστούγεννα είναι ο καιρός για να δώσουμε σ’ εκείνους που έχουν ανάγκη, χωρίς να ζητήσουμε καμιά ανταπόδοση.

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή της αγάπης επειδή ο Θεός είναι ο Θεός της αγάπης.

Τα Χριστούγεννα είναι μια νέα αρχή,  είναι ο καιρός για να ξεχάσουμε τις πληγές του παρελθόντος και να αρχίσουμε ξανά από την αρχή.

Τα Χριστούγεννα είναι τα γενέθλια του Ιησού. Κάθε Χριστούγεννα ο  Χριστός μπορεί να ξαναγεννηθεί  μέσα  στις καρδιές μας.

Τα Χριστούγεννα είναι μια μέρα που μπορούμε να τη γιορτάζουμε με χαρά, γνωρίζοντας ακόμα κι αν νοιώθουμε μοναξιά ή  αισθανόμαστε πως δεν έχουμε κανέναν  κοντά μας πάνω στην Γη,  ότι υπάρχει Κάποιος ο Οποίος μας αγαπά και Αυτός είναι ο Ιησούς.

Η ζωή, όπως και τα Χριστούγεννα, δεν είναι φτιαγμένη από  αυτά που  παίρνουμε  αλλά από αυτά που  δίνουμε. Μια ζωή που χτίζεται με την προσπάθεια να  πάρει από τους άλλους, αντί να  τους δίνει,  στο τέλος θα αποτύχει.

Δώσε το δώρο της αγάπης σε κάποιον σήμερα δείχνοντας ότι τους χρειάζεσαι.

Σ’ έναν κόσμο όπου τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν δραστικά από τη μια μέρα στην άλλη, φαίνεται πως λίγα μπορούν να γλυτώσουν από το να γίνουν πολύ γρήγορα παρελθόν. Υπάρχει όμως ένα πράγμα που δε θα γίνει ποτέ ξεπερασμένο –– η ανάγκη να αγαπάς και να αγαπιέσαι. Αυτή είναι η ουσία των Χριστουγέννων. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ο καθένας μας βρίσκεται  εδώ. Απ’ αυτό θα μας θυμούνται — απ’ την αγάπη που δείχνουμε στους άλλους.

 Τα Χριστούγεννα δεν είναι κάτι το ξεχωριστό  επειδή σου δίνουν οι άλλοι.  Είναι ξεχωριστά γι’ αυτά που δίνεις εσύ.

 Θυμήσου τα πιο σημαντικά και αγαπημένα  Χριστούγεννα που πέρασες,  και σκέψου το γιατί. Μετά πάρε αυτή την ανάμνηση και κάνε την πράξη για κάποιον άλλον.

Πώς μπορείς να ζήσεις τα Χριστούγεννα στο ζενίθ; Πως μπορείς να περάσεις τις Γιορτές και να αισθανθείς  ικανοποίηση  μέσα στην καρδιά σου; Με το να δώσεις σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Μπορείς να δώσεις σε αυτούς που έχουν ανάγκη  από  ένα χαμόγελο η από  μια ευγενική λέξη. Μπορείς να δώσεις σ’ αυτούς που είναι φτωχοί και έχουν ανάγκη, που έχουν λιγότερα από σένα. Μπορείς να δώσεις ένα χέρι βοήθειας στο γείτονά σου. Όταν δίνεις, αυτό κάνει  τα Χριστούγεννα  να αξίζουν.

Μπορούμε να κάνουμε και την κάθε μας μέρα τόσο ξεχωριστή όσο είναι και τα Χριστούγεννα, αν είμαστε πρόθυμοι να προσπαθήσουμε.

Γιατί τραγουδούσαν  οι άγγελοι; Γιατί αγάλλονταν οι ουρανοί; Επειδή γεννήθηκε ο Χριστός εκείνη την ξεχωριστή νύχτα. Το φως διείσδυσε στο σκοτεινό κόσμο και  έφθασε  η   σωτηρία.   Συνεχίζουν να  αγάλλονται επειδή βλέπουν ότι το μήνυμα του Σωτήρα εξακολουθεί να διαδίδεται. Αγάλλονται να βλέπουν τις πράξεις  αγάπης που γίνονται  από τον έναν για τον άλλον. Μπορούμε  να κάνουμε ξανά τους αγγέλους να αγάλλονται και αυτά τα Χριστούγεννα καθώς μοιραζόμαστε την  αγάπη με  τούς άλλους.

 Δεν φαίνεται να υπήρχε κάτι το ασυνήθιστο σχετικά  με την Μαρία και τον Ιωσήφ που τους έκανε να επιλεχτούν για  να γίνουν οι γονείς του Ιησού. Ήταν  ένα φτωχό, νεαρό, και  εργαζόμενο ζευγάρι. Ίσως  το ότι ήταν μέσοι άνθρωποι είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να μας δίνει ανακούφιση. Εφόσον μια  τέτοια  τεράστια  ευθύνη  επιδόθηκε  στην δική τους φροντίδα,    μήπως σημαίνει  πως κι εμείς θα μπορούσαμε να είμαστε άξιοι μιας τέτοιας εμπιστοσύνης  για  να κάνουμε σπουδαία πράγματα για τον Θεό;

Η αγάπη ήρθε τα Χριστούγεννα. Τα Χριστούγεννα σημαίνουν αγάπη. Η πιο αγνή μορφή αγάπης είναι το να δίνει κάποιος απ’ τον εαυτό του στους άλλους. Αυτό συνέβη την πρώτη νύχτα των Χριστουγέννων,  και αυτό είναι που θα πρέπει να προσπαθούμε να επαναλαμβάνουμε  κάθε Χριστούγεννα.

Σαν βρέφος ο Ιησούς, ο Υιός του Θεού,  κείτονταν ταπεινά μέσα σε μια απλή φάτνη. Είμαστε ο καθένας μας εξ ίσου ξεχωριστοί  για το  Θεό, άσχετα με το  πόσο ταπεινή η ασήμαντη είναι η θέση μας.

Παρακαλώ να έρθετε στο πάρτι των γενεθλίων Μου. Πότε;  Στις 25 Δεκεμβρίου. Πού; Όπου και να ‘στε. Φέρτε την οικογένεια σας και τους φίλους σας.—Ιησούς.

Το γενέθλιο  δώρο που  θεωρώ  πολυτιμότερο είναι η αγάπη σας. – Ιησούς.

Η γέννησή Μου ήταν το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε να σας δώσει ο Πατέρας Μου,  η  ευκαιρία να  δεχτείτε  την αιώνια ζωή.—Ιησούς.

Εγώ  είμαι ένα Χριστουγεννιάτικο δώρο που είναι πάρα πολύ μεγάλο για να χωρέσει κάτω απ’ το δέντρο,  αλλά  και  αρκετά μικρό για να ζήσει  μέσα στην καρδιά σου. —Ιησούς.

Επειδή τόσο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο ώστε έδωσε τον μοναδικό Του Γιό, τον Ιησού, τα Χριστούγεννα,  ώστε να μπορούμε εμείς να κάνουμε Χριστούγεννα μαζί  με τον Ιησού για πάντα.

Τα Χριστούγεννα δε χρειάζεσαι  στολίδια ακριβά.
Και σωρούς από τα  δώρα,  δεν τα χρειάζεσαι  κι αυτά.
Γιατί αν την ευτυχία  ψάχνεις μέσα στη γιορτή αυτή,
Ίσως τούτο να ‘ν’ το δώρο, που  να θέλεις πιο πολύ.

Τα Χριστούγεννα γιορτάζουμε για του Θεού το Γιο.
Δέντρο, δώρα και στολίδια δεν του δώσανε θαρρώ.
Ταπεινά μόνο γεννήθηκε να φέρει  ελευθερία,
Να γεμίσει την καρδιά με φως,  αγάπη κι ευτυχία.

Τώρα σου χτυπά την πόρτα της καρδιάς σου, ας Τον να ‘ρθει.
Αν  πιστέψεις και Του ανοίξεις,  νέα ζωή θα έχεις βρει.
Πάντα δίπλα σου θα είναι,  φίλος σου παντοτινά
Και θα σου προσφέρει αιώνια αγάπη, ελπίδα και  χαρά.

https://greekfamily.org/word/tracts/index24870.html?refid=23

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.