Τι είδα περνώντας στην πορεία κατά της κατάργησης του ασύλου

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Δεν είδα κοπέλες. Χαρακτήρισα τα άτομα που είδα ως μη ουσιαστικούς φοιτητές με την έννοια ότι δε θέλουν να μάθουν. Τα άτομα αυτά τα είδα κατευθυνόμενα και φοβισμένα. προβάλλοντας άμυνα.

Μέσα σ αυτά είδα και διαφόρους αλλοδαπούς μικροπωλητές που υπεράσπιζαν το συμφέρον τους, δηλαδή να μπαίνουν να πουλούν πραμάτειες. Αυτό εξηγείται και το ξέρουμε όλοι.

Τα υπόλοιπα άτομα πως εξηγείται να μη θέλουν την κατάργηση του ασύλου, ενώ το θέλει όλος ο πολιτισμένος κόσμος που πάει στο πανεπιστήμιο να μάθει;

Φυσικά δεν είναι για τις ιδέες που σήμερα μπορούν να τις εκφράσουν από τα Μ.Κ.Δ. Αυτά ήταν για τη δεκαετία του 80. Σίγουρα έχουν στον εγκέφαλό τους μια οπισθοδρομικότητα και συντήρηση. Παρωχημένα άτομα.

Εκτός αυτής της προϋπόθεσης για να αμύνονται υπέρ του ασύλου, είναι βέβαια και το ατομικό τους συμφέρον εις βάρους του συλλογικού.

Ποιο είναι το ατομικό τους συμφέρον; Το δούναι και λαβείν. Για όσους δεν το γνωρίζουν, όλα τα αριστερά κόμματα στην Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ, αν ήταν κάποιος οργανωμένος σε αυτά και του κινούσαν τα νήματα για καταλήψεις για ψήφους κλπ, έδιναν θέματα στους φοιτητές για να πάρουν το 5 και να περάσουν. Έτσι πήραν πολλά άτομα πτυχία ακόμα και ιατρικής χωρίς να ξέρουν. Μη ξεχνάμε ότι έτσι επικρατούσε η αριστερά, γιατί οι καθηγητές τότε ήταν αριστεροί και το πουλούσαν σε καλή τιμή…

Τα σημερινά λοιπόν άτομα τα οποία μάχονται υπέρ του ασύλου, είναι για το συμφέρον τους, γιατί οι καθηγητές οι δικοί τους (περιστέρες ,κλόουν μπαρουφ κλπ) θα τους δίνουν μεταπτυχιακά, διδακτορικά, θα βάζουν βαθμούς με το κιλό, αν αυτά τα άτομα είναι μέσα στα πανεπιστήμια, αν κάνουν καταλήψεις αν έχουν παραβατικές συμπεριφορές αν κρύβονται δικοί τους αναρχικοί μέσα, για να αποπροσανατολίσουν, όποτε τους συμφέρει.

Έτσι οι υπέρ του ασύλου ακόπως θα απολαμβάνουν πτυχία και αυτοί που τους κατευθύνουν θα ωφελούνται με πολλούς άλλους τρόπους. Αν δεν είχαν συμφέρον, θα έκαναν πορείες μέσα στον Ιούλιο η θα ήταν στις θάλασσες, θα δημιουργούσαν, θα μάθαιναν, θα έδιναν αλλού την ενέργειά τους; Πίσω και κάτω από όλα το ύπουλο συμφέρον τους.

Δεν το καταλαβαίνουν ότι τα χρησιμοποιούν πνευματικά και σωματικά; Τόσο χαμηλή αυτοπεποίθηση έχουν να βασίζονται στα αριστερά κόμματα για να τους δίνουν πτυχία και δουλειά αν τα στέλνουν σε πορείες; Σήμερα;

Η λύση βέβαια είναι η ενημέρωση των ατόμων, ώστε να εξαλειφθεί η δύναμη των αριστερών κομμάτων επάνω σε αυτά τα φοβισμένα άτομα, για να μη βασίζουν την ύπαρξή τους αυτά κόμματα πουθενά.

Στο 3% θα φτάσουν όλα τα αριστερά κόμματα με την ενημέρωση των ατόμων αυτών που τους κινούν τα νήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.