Θέλουμε πίσω την Χριστουγεννιάτικη Αθήνα μας

Γράφει ο Αγκιτάτορας

Όπως και να το κάνουμε η πρωτεύουσα αποκτά μια άλλη αίσθηση σε κάθε εορταστική περίοδο. Η πόλη ζωντανεύει, φωτίζεται, μπαίνει σε κλίμα χαράς και ξεγνοιασιάς. 

Ο παραδοσιακός στολισμός αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτής της προσπάθειας. Η υπενθύμιση των συμβόλων της Γέννησης του Χριστού συνιστούν αναγκαία προϋπόθεση ολοκλήρωσης της εικόνας.

Ο Δήμος Αθηναίων σκέφτηκε, μέσα στη γενικότερη οικονομική δυσπραγία των τελευταίων ετών, να θέσει σε λειτουργία το θεσμό της υιοθεσίας. Κάθε ιδιώτης ή εταιρεία που επιθυμεί να συμβάλλει στον στολισμό ενός σημείου της πόλης μπορεί να αναλάβει το σχετικό κόστος. Έξυπνη πρωτοβουλία και σύγχρονη λογική διαχείρισης.

Απί τις επιλογές όμως κάποιων αναδόχων μοιάζει να κάνουν παράταιρες κινήσεις που έρχονται σε αντίθεση με τις διαθέσεις των πολιτών και δεν ταιριάζουν με όσα απαιτεί η περίσταση. Κάποιος θα πρέπει να τους υπενθυμίσει ότι δεν είναι ανεξέλεγκτοι, δεν τους έχει δοθεί λευκή κι ότι συνεχίζουν να λογοδοτούν στη Δημοτική αρχή και τους Αθηναίους. 

Η τάση αποχριστιανοποίησης του στολισμού, με αίολα καλλιτεχνικά επιχειρήματα, αν δεν έχει προκύψει σε συνεννόηση με τον Δήμο αποτελεί κατάφορη παραβίαση αρμοδιοτήτων και καλό θα ήταν κάποιος υπεύθυνος να τους συνετίσει εγκαίρως, αφού δεν τους έλεγξε προκαταβολικά.

Οι δρόμοι της Αθήνας ανήκουν στους πολίτες και ο στολισμός τους είναι ευθύνη της Αρχής που εξελεξαν. Το κάθε Ίδρυμα που θέλει να γίνει χορηγός οφείλει να συμμορφώνεται αναλόγως και να λογοδοτεί. Απλά και ξεκάθαρα…

One thought on “Θέλουμε πίσω την Χριστουγεννιάτικη Αθήνα μας

  • 09/12/2019, 12:23
    Permalink

    Οταν αναθέτεις κάτι σε κάποιον βάζεις και κάποιους όρους, όχι εν λευκώ , κάτι που ο δήμαρχος νέος έξυπνος, απορώ πως δεν το σκέφτηκε, πως δεν σκέφτηκε πως ίσως τον εκθέσουν. Εντάξει δεν διαθέτεις χρήματα αλλά δεν κατεβάζεις και τα σό@@@@@α.

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.