Ή θα φάτε στα μούτρα τον Θεόφιλο, ή θα αποκαταστήσετε τη Νομιμότητα

Γράφει ο Αρίσταρχος

Τον Αύγουστο που μας πέρασε, ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων) κ. Ησύχιος, συνοδευόμενος από τον Τελετάρχη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων π. Βαρθολομαίο, επεσκέφθησαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και διέμειναν στο σπίτι του στην Ίμβρο για 3 ημέρες..

Μέσα στα όσα συζήτησαν, ο κ. Ησύχιος φαίνεται να του υπέδειξε έμμεσα πως είναι ο πλέον καταλληλότερος για…. Πατριάρχης Ιεροσολύμων… Να σημειώσουμε πως μέσα στους 18 Ιεράρχες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, μόνο 2 Δεσποτάδες είναι στο πλευρό του Μοιχεπιβάτη του Εν Ιεροσολύμοις Πατριαρχικού θρόνου Αρχιεπισκόπου Θαβωρίου κ. Θεοφίλου, και αυτοί είναι, ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος και ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, αλλά από ότι φαίνεται ο κ. Ησύχιος φαίνεται να σκάβει τον λάκο του κ. Θεοφίλου, αλλά έτσι είναι, «μάχαιρα έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις»…

Η απάντηση όμως του Παναγιωτατου και Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου ήταν αποστομωτική, του απήντησε ως εξής,Ή θα φάτε στα μούτρα τον Θεόφιλο μιας και τον ψηφίσατε, ή θα επαναφέρετε τον Ειρηναίο, τρίτο Πατριάρχη ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ.

Ο Παναγιώτατος το 2005 έπεσε θύμα παραπλάνησης από σπείρα πολιτικών που είχε βάλει στο στόχαστρο τον Πατριάρχη Ειρηναίο γιατί αποσκοπούσε σε πωλήσεις εντός του Πατριαρχείου…

Ελπίζουμε μετά την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Μαρτυρικό Πατριαρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο και έπειτα από την αποστομωτική απάντηση αυτή στον κ. Ησύχιο, να έχουμε και συνέχεια…. που θα έχουμε!!             

Εν τω μεταξύ η κοινότητα της Σιωνίτιδας Εκκλησίας είναι σε αναμονή ενόψει του Δικαστηρίου που θα λάβει χώρα στην Αθήνα για την ακύρωση των «καθαιρέσεων » Ιεροσολυμιτών πατέρων από την Σύνοδο του κ. Θεοφίλου οι οποίες δεν έχουν ισχύ, ένεκα του ότι η Σύνοδος που διοικεί αυτή τη στιγμή το Πατριαρχείο με βάσει το Εκκλησιαστικό Δίκαιο δεν έχει ούτε νομιμότητα, αλλά ούτε και κανονικότητα, πράγμα που συν Θεώ, θα οδηγήσει στην αποκατάσταση της νομιμότητας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και την αποκατάσταση του Πατριαρχη Ειρηναίου στον Πατριαρχικό Θρόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *