Θα αφήσουμε την Ελλάδα να πεθάνει;

Γράφει ο Μιχάλης Μαρδάς

Μπορεί σε κάποιους να πέρασε στα ψιλά αλλά η είδηση της ημέρας, της εβδομάδας, του μήνα, ακόμη και το χρόνου είναι η έκθεση του ΙΟΒΕ. Αν και εφόσον επιβεβαιωθεί η πρόβλεψή του για το δημογραφικό τότε το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε σε λίγα χρόνια θα είναι τεράστιο και δεν θα μπορεί να αναστραφεί.

Αν δεν υπάρξουν σήμερα μέτρα, σε 80 χρόνια από σήμερα η Ελλάδα θα είναι μία γερασμένη και συρρικνωμένη χώρα.  Και αυτό είναι μία πρόβλεψη που κανείς δεν μπορεί να κάνει το λάθος να την χαρακτηρίσει  απλά προφητεία ή ότι σε τόσα χρόνια κάτι μπορεί να συμβεί και να ανατραπούν τα δεδομένα.

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και αν δεν υπάρξουν τώρα ουσιαστικές απαντήσεις τα προβλήματα θα είναι πολλά. Από  το ασφαλιστικό που θα καταρρεύσει, μέχρι το σύστημα υγείας και την προστασία των συνόρων μας! Όλα θα επηρεαστούν και έφτασε η ώρα μηδέν για να κάνουμε ότι πρέπει ώστε να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση.

Απαιτούνται πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ιδέας της οικογένειας,  επαναπατρισμού των Ελλήνων του εξωτερικού, πρωτοβουλίες για το ασφαλιστικό και πολλά άλλα που μπορούν να έχουν αποτέλεσμα.

Και σε αυτή την εθνική προσπάθεια δεν χωρούν διαφωνίες και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Ολοι πρέπει να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να μη  σηκωθούν από αυτό αν δεν χαραχτεί μια ενιαία γραμμή για να μην γίνει πραγματικότητα ο εφιάλτης.

Σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα θα αργοσβήσει και αυτό κανείς μας δεν πρέπει να το επιτρέψει!

Ελεύθερος Τύπος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.