Τελείωσε το Γυμνάσιο ως Μάριος και θα συνεχίσει το Λύκειο ως Μαρία…..

Γράφει ο Θεόφιλος Νικολαΐδης, Επιχειρηματίας

Ο παραπάνω τίτλος απεικονίζει ένα από τα προβλήματα που η αφροσύνη της Κυβέρνησης παραβλέπει, ορίζοντας ως δυνατότητα αλλαγής φύλου τα 15 χρόνια. Δεν μπαίνω καθόλου στην ουσία του θέματος. Ασφαλώς είμαι υπέρ της λύσης ενός προβλήματος που η Φύση δημιούργησε, αλλά οι γνώσεις μου δεν μου επιτρέπουν να το εξετάσω σε βάθος και επειδή είναι πολύ λεπτό δεν παίρνω θέση στην ουσία του νομοσχεδίου.

Στέκομαι όμως στο όριο των 15 χρόνων και αυτό εξετάζω από την μαθητική σκοπιά. Όλοι έχοντας περάσει από τα θρανία, ξέρουμε πόσο “κακά” είναι τα παιδιά όταν κάποιος συμμαθητής η συμμαθήτρια παρουσιάζει μια διαφορετική συμπεριφορά από την μάζα η έχει κάποια σωματικά η διανοητικά προβλήματα η γενικά έχει κάτι διαφορετικό από τους πολλούς.

Το bullying  το έζησα και εγώ στο πετσί μου, όταν ερχόμενος σαν πρόσφυγας από την γενέθλια γη της Κωνσταντινούπολης, πολλοί συμμαθητές μου με αποκαλούσαν τουρκόσπορο. Ήταν στιγμές που με έπιανε το παράπονο και ήθελα να κλάψω.

Και ερχόμαστε τώρα στο θέμα μας.

Φανταστείτε έναν μαθητή που όλοι τον γνωρίζουν σαν αγόρι, την επόμενη χρονιά να τον γνωρίσουν σαν κορίτσι η και το αντίθετο. Ποια θα είναι η συμπεριφορά της τάξης άραγε στην καινούργια τους συμμαθήτρια; Θα έχουν τα παιδιά αυτά την ωριμότητα να δουν το θέμα αυτό στις πραγματικές του διαστάσεις και να το αντιμετωπίσουν σαν ελευθερία του ατόμου να αναπροσδιοριστεί; Πολύ φοβάμαι πως δεν θα γίνει έτσι και τελικά το άτομο αυτό θα μετατραπεί σε “περίεργο ζώο” και θα καταλήξει θύμα της τάξης του.

Επειδή είναι πολλά τα χρόνια που εγκατέλειψα τα θρανία δεν ξέρω αν η σημερινή μαθητική κοινότητα σκέφτεται διαφορετικά από εκείνη της δικής μας εποχής. Αν και δεν το νομίζω, με κάθε σεβασμό στα άτομα που η Φύση τα επέλεξε να σηκώσουν αυτό τον σταυρό, θέτω το θέμα των 15 χρόνων στο τραπέζι και από αυτή την οπτική γωνία…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.