Task force: Τα δυο πρώτα 24ωρα…

Γράφουν οι «Άγγελοι»*

Επειδή μπορεί (ξαφνικά μετά από 45 χρόνια…) να μην δίνουν οι δημοσιογράφοι και ο κόσμος έναν εφικτό χρόνο ανοχής στην νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη για όσα υποσχέθηκε εμείς θα κοιτάξουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα, να γράφουμε τι κάνει κάθε εβδομάδα αυτή η κυβέρνηση.

Όταν φτιάχτηκε αυτό το site είχαμε πει ότι εμείς θα είμαστε εδώ για να «μεταφράζουμε» τα λεγόμενα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για να μπορεί να μαθαίνει ο κόσμος την αλήθεια που κρύβονταν έντεχνα μέσα στα ψεύτικα τα λόγια τους και να ενημερώνετε για το τι πραγματικά κάνει από αυτά που λέει.

Διότι η απόσταση των λεγομένων τους από την πραγματικότητα ήταν άπειρη.

Αυτό κάναμε και γι’αυτό στο Last Point πέτυχε να το εμπιστευτεί ο κόσμος και να το φέρει σε μια τόσο υψηλή θέση στην κατάταξη όλων των site στην Ελλάδα.

Τώρα θα συνεχίσει την ενημέρωση με δυο στόχους.

Ο πρώτος να καταγράφει καθημερινά τα πεπραγμένα της κυβέρνησης (καλά και κακά…) και ο δεύτερος να συνεχίσουμε να υπενθυμίζουμε τι έκαναν οι προηγούμενοι και, γιατί όχι, να συγκρίνουμε τις δυο κυβερνήσεις.

Έτσι λοιπών θα ξεκινήσουμε με τα πρώτα 24ωρα που πέρασαν, αν και ήταν περισσότερο διαδικαστικό, ορκωμοσίες και παραδόσεις και παραλαβές υπουργείων.

 • Κλειδωμένες πόρτες και «τσιγαρίλα» βρήκε στο Μαξίμου ο Μητσοτάκης.

Μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις βρέθηκε ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι στενοί του συνεργάτες του μετά την τελετή παράδοσης του πρωθυπουργικού γραφείου από τον Αλέξη Τσίπρα. Κλειδωμένες πόρτες και «τσιγαρίλα» βρήκε στο Μαξίμου ο Μητσοτάκης. Για να ανοίξουν τις κλειδωμένες πόρτες και γραφεία χρειάστηκαν να φωνάξουν κλειδαρά.

 • Μείωση μετακλητών και υπουργικά ασυμβίβαστα στις “εντολές” του Μαξίμου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανέφερε το μέτρο που είχε θεσμοθετήσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, το οποίο και είχε  προφανώς καταργήσει η κυβέρνηση Τσίπρα για να μπορέσουν να διορίσουν όλοι,  τους συγγενείς τους.

 • Η ΝΔ διέγραψε με συνοπτικές διαδικασίες τον αστυνομικό που ήθελε κυβέρνηση «με την ισχύ των γκλομπς»

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει και ως κυβέρνηση να δείχνει ότι στο κόμμα της δε χωρούν αντιδημοκρατικές και ρατσιστικές συμπεριφορές. Έτσι διέγραψε τον του Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου κατόπιν ανάρτησής του που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media.

«Η Ελλάδα από αύριο θα κυβερνιέται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με την ισχύ των γκλομπς μας». Σε άλλη του ανάρτηση ο ίδιος γράφει: «Κυριάκο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ κυβέρνησε τη χώρα και τους Ελληνες όπως γουστάρεις!!! Τα ΜΑΤ είναι δίπλα σου γιατί ΕΜΕΙΣ είμαστε το Κράτος», είχε γράψει ο αστυνομικός.

 • Παραιτήθηκε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ

Την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ  ζήτησε και σύμφωνα με πληροφορίες έλαβε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτης Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξουν και άλλες παραιτήσεις σε επίπεδο φυσικής ηγεσίας γεγονός που θα οδηγήσει σε έκτακτες κρίσεις στο σώμα.

 • Έρχεται και το πρώτο νομοσχέδιο: Κατάργηση ασύλου, αλλαγή Ποινικού Κώδικα, κατάργηση απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση

Το ίδιο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει αλλαγές και διορθώσεις στον Ποινικό Κώδικα. Σημειώνεται ότι πριν από την ορκωμοσία του, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ανέφερε ότι ήταν λάθος «να ψηφιστεί ο Ποινικός Κώδικας από την απερχόμενη κυβέρνηση μόλις δύο ημέρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών» και δεσμεύτηκε ότι «άμεσα θα αλλάξουν τα άρθρα στα οποία είμαστε αντίθετοι».

 • Από όλες τις παραλαβές και παραδόσεις Υπουργείων ξεχωρίσαμε δυο.

Η πρώτη είναι του νέου Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου και την καταγράφουμε.

«η Ελλάδα δεν προκαλεί και επιζητεί σχέσεις σταθερότητας και ειρήνης τόσο στα Βαλκάνια όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου». Και συνέχισε λέγοντας: «Δεν της αρέσει όμως να προκαλείται και όταν προκαλείται οφείλει να αντιδρά με περίσκεψη, με αποφασιστικότητα αλλά και με σθένος, έτσι ώστε να μην πυροδοτεί εντάσεις, αλλά και να μη φαίνεται πρόσφορη να δέχεται προκλήσεις».

Η δεύτερη είναι η δήλωση της νέας υπουργού Παιδείας για την κατάργηση άσυλου

Σύμφωνα με την κυρία Κεραμέως, στο πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη Βουλή θα καταργηθεί το άσυλο, καθώς θα υπάρχει διάταξη με βάση την οποία θα μπορεί να επεμβαίνουν οι αρχές αυτεπαγγέλτως για κάθε αξιόποινη πράξη που συντελείται εντός του χώρου του Πανεπιστημίου

 • Την παραίτησή του υπέβαλε στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης. Στο καλό και να μας γράφεις…

 

 • Ο Βελόπουλος μήνυσε υποψήφιο βουλευτή του κι αυτός ανακοίνωσε ότι θα τον μηνύσει κι εκείνος.

Όπως φαίνεται αφορμή τη διαμάχη που ξέσπασε, ήταν η απόφαση του Κυριάκου Βελόπουλου να κρατήσει ο ίδιος την έδρα στη Λάρισα, στην οποία εκλεγόταν ο Θανάσης (Νασιούλας) Νασίκας.

Αμέσως μετά την εν λόγω εξέλιξη, ο Θανάσης Νασίκας αποκάλεσε, με δηλώσεις του στο paidis.com, τον Κυριάκο Βελόπουλο ως «άφιλο και ανέντιμο», ζητώντας απαντήσεις για την αλλαγή της στάσης του αρχηγού.

Ρε τι πάθαμε…”διώξαμε” τους μεν, “ήρθαν” οι δε. Αυτή η χώρα δεν σώνετε με τίποτα!!

 

 • Και κλείνουμε με την περιβόητη κ. Τζάκρη.

Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ για την μέχρι πρότινος υφυπουργό και βουλευτή Πέλλας, Θεοδώρα Τζάκρη.

Ο εκνευρισμός στις τάξεις των στελεχών της Κουμουνδούρου προήλθε από τις δηλώσεις της κυρίας Τζάκρη σε ραδιόφωνο, με τις οποίες έσπευσε να τοποθετηθεί υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου από την κυβέρνηση της ΝΔ. ….Ουααααου!!!

Συνεχίζουμε…

 

*Τι είναι οι “Άγγελοι”. 

Στην αρχαία Ελλάδα  η έννοια άγγελος χαρακτήριζε κάποιον ο οποίος μετέδιδε ειδήσεις, πληροφορίες ή αγγελίες. Ο Όμηρος στα έργα του ήδη εμφανίζει τη λέξη με αυτή την έννοια, ενώ και οι Ηρόδοτος την χρησιμοποιεί για να περιγράψει ειδικούς απεσταλμένους μεταφοράς μηνυμάτων ή πληροφοριών. Ε, αυτοί είμαστε εμείς…!!

3 σκέψεις σχετικά με το “Task force: Τα δυο πρώτα 24ωρα…

 • 11/07/2019, 18:39
  Permalink

  Θεωρω θετικες εως πολυ θετικες τις πρωτες κινησεις της νεας κυβερνησεως της Νεας Δημοκρατιας .
  Με Ανησυχει Σφοδρα το γεγονος οτι δεν ακουω λεξη για την Συμφωνια των Πρεσπων.
  Ελπιζω να μην θελει – κυβερνηση – μ’αυτον τον τροπο ν’αποβαλλει απο την συνειδη μας το θεμα – ονομα “Βορεια Μακεδονια” που δοθηκε στους βορειους γειτονες μας , το οποιο προσβαλλει βαναυσα την ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ , ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ .

  Σχολιάστε
 • 12/07/2019, 09:35
  Permalink

  Θεωρώ ότι το όνομα δεν μπορεί ΚΑΝΕΝΑΣ πλέων να το αλλάξει. Αυτοί που το έφτιαξαν το κατοχύρωσαν από όλες τις πλευρές. Κορόιδα δεν ήταν. Γι’αυτό μην ζούμε με ψεύτικα όνειρα. Τεράστια συμφέροντα έχουν αρχίσει να υλοποιούν τα οικονομικά τους σχέδια. Τώρα.
  Αυτά που παλεύονται όχι με τσαμπουκά αλλά εκεί που πονάνε με “συναλλαγή”, είναι η εθνότητα και η γλώσσα.
  “….τα βγάζουμε από την συμφωνία, σε βάζουμε στην ΕΕ …”

  Σχολιάστε
 • 14/07/2019, 08:07
  Permalink

  Ψευτικα ονειρα ; Το οτι μεχρη και σημερα δεν εχει υπογραψει ο Προεδρος των Σκοπιων , δεν εχει καμια σημασια ; Το οτι χρηματιστικαν ή υπαρχουν επισημες καταγγελιες -και υπουργων – για χρηματισμο δεν εχει καμια σημασια ; Το οτι στο εκει δημοψηφισμα , η αποχη ηταν πανω απο το 51% , δεν εχει καμια σημασια ; Το οτι μεχρη και σημερα , δεν τηρουνται – δεν εχουν μπει σ’εφαρμογη διαταξεις της συμφωνιας , δεν εχει καμια συμασια ; ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ…

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.