Τα πάντα αρχίζουν από την παιδεία και στην Αλβανία

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμόλογος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Το ποσοστό βασικής εκπαίδευσης μέσα στην  Αλβανία για το συνολικό πληθυσμό είναι περίπου 93%( σύμφωνα με την wikipedia).

Λαμβάνουμε επίσης υπ όψιν μας, ότι πολλά παιδιά από την Αλβανία που σπουδάζουν στην Ελλάδα μετά από τη μελέτη τους για να εισαχθούν στα δικά μας Πανεπιστήμια , μας λένε ότι δεν θέλουν να σπουδάσουν στην Αλβανία γιατί πληρώνουν στα Δημόσια Πανεπιστήμιά  τους (κρυφά)  για να πάρουν σημαντικά πτυχία όπως ιατρικής, νομικής κ.α

Οι απλές στατιστικές μας λένε ότι:

Κοπέλες Ελληνίδες  που παντρεύτηκαν Αλβανούς και με όλη την καλή διάθεση πήγαν να μείνουν στην Αλβανία, αφού έκαναν παιδί, οι ίδιοι οι άντρες τους, αποφάσισαν να έρθουν στην Ελλάδα γιατί δεν ήθελαν το παιδί τους να μεγαλώσει σε αυτή τη χώρα (τους) Όταν τις  ρωτήσαμε από ποια άποψη, είπαν ότι είχαν εκ περιτροπής νερό και ηλεκτρικό , μέσα στο κρύο και εκτός αυτών οι βρισιές  στους δρόμους η  συμπεριφορά τους, οι ενέργειές τους, ήταν σε επίπεδο <<ποιος θα ρίξει ποιον>> και <<ποιος θα πάρει κάτι  από ποιον>>. Από υπηρεσίες έως υλη μεγάλες η μικρές.

Αυτό που λέγεται πολιτισμός κοινωνικός  βρίσκουν οι ερωτευμένες με Αλβανούς Ελληνίδες ,ότι είναι πολύ κάτω του εντελώς αγενούς Έλληνα. Είναι θέμα παιδείας. Οι άνθρωποι για τις οικογένειες τους μπορεί να είναι καλοί. Αναφερόμαστε στη συμπεριφορά τους προς ξένους.  Οι παιδαγωγοί ξέρουμε ότι αν ένα παιδί μεγαλώσει στη ζούγκλα ,θα συμπεριφέρεται ως πίθηκος, αλλά θα νομίζει ότι είναι φυσιολόγος άνθρωπος.

Αν γεννηθούν τα παιδιά και μεγαλώσουν στην Ελλάδα από Αλβανούς γονείς, συνήθως αποφεύγουν να πουν από πού κατάγονται γιατί ντρέπονται.

Βιωματική εμπειρία.

Συναναστρέφεσαι με Kινέζους μαθητές που μαθαίνουν Ελληνικά και βλέπεις μια ευγενική πολιτισμένη συμπεριφορά μια ανοικτότητα. Σου λένε χωρίς εμπάθειες .Χαιρόμαστε και είμαστε ευχαριστημένοι που είμαστε στην Ελλάδα, γιατί έχει καλύτερο κλίμα και πολύ πιο καθαρή ατμόσφαιρα από τη χώρα μας. Μαθαίνουμε τα Ελληνικά γιατί σεβόμαστε τον πολιτισμό σας που είναι αρχαίος όπως ο δικός μας. Αγαπάμε τη θρησκεία σας και χαιρόμαστε τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, ακόμα και αν είμαστε Βουδιστές. Πληρώνουμε κανονικά  τα σπίτια που μένουμε, δε θέλουμε να υποτιμήσουμε κανέναν και συμπεριφερόμαστε ευγενικά σε όλους, γιατί έτσι έχουμε μάθει απτό Δημοτικό στα σχολεία μας. Έχουμε πειθαρχία και δεν συμπεριφερόμαστε με τα ένστικτα σαν ζούγκλα. Έχουμε διάβασμα σε επιστήμες πολλές ώρες τη μέρα απτό Δημοτικό. Όταν Έλληνες έρθουν στη χώρα μας, με τη σημαία τους,  συμπεριφερόμαστε πολιτισμένα και ανθρώπινα”.

Βρείτε τις διαφορές  πολιτισμένων και απολίτιστων κοινωνικά και κατατάξτε τους. Μην απορείτε για ο,τι γίνεται. Εκπολιτίστε τους όσο μπορείτε αυτούς και τους υποστηρικτές τους, τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τους απολίτιστους, απαίδευτους  μεσίτες.

One thought on “Τα πάντα αρχίζουν από την παιδεία και στην Αλβανία

  • 02/01/2019, 10:54
    Permalink

    Κυρία Παπουτσή για μια ακόμη φορά εχετε γραψει μεγάλες αλήθειες. Συγχαρητηρια!!!

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.