Τα δέκα σημεία του Πρωθυπουργού των Σκοπίων

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Σε μια άλλη προσπάθεια απόκρυψης της αλλαγής του ονόματος των Σκοπίων, ο Πρωθυπουργός αναδεικνύει τα σημεία που έχει πετύχει με αυτή τη συμφωνία. Πρέπει να σώσει την πολιτική του καριέρα και για να εξασφαλίσει το μέλλον του είναι έτοιμος για όλα. Ας δούμε τα 10 σημεία λοιπόν.

1. Εξηγεί ότι είναι ιστορικά η καλύτερη και δίκαιη ευκαιρία για τους πολίτες της Μακεδονίας. Προς το παρόν δεν υπάρχει άλλη για πλαίσιο σύγκρισης, μιλά για ευκαιρία σαν να ήταν η τελευταία, ενώ θα υπάρξουν κι άλλες μετά, μιλά για δικαιοσύνη ενώ καταπατείται η ιστορία και αναφέρεται βέβαια στους πολίτες της Μακεδονίας και όχι της Βόρειας Μακεδονίας, όπως θα έπρεπε.

2. Η μακεδονική ταυτότητα είναι μια αντικειμενική επιτυχία και αναφέρεται ορθά στο άρθρο 7 που είναι από τα πιο αμφιλεγόμενα για μας. 3. Η μακεδονική γλώσσα είναι και αυτή μια αντικειμενική επιτυχία, παρόλο που δεν στέκει γλωσσικά.

4. Επιμένει με τη μακεδονική ιθαγένεια για όσους δεν έχουν καταλάβει πόσο σημαντική είναι για ένα κράτος που δεν ήταν ποτέ κράτος – έθνος.

5. Λέει για τα σύμβολα του κράτους και ειδικά για τον ύμνο που είναι βέβαια αλυτρωτικός αλλά τίποτα βέβαια για το Σύνταγμα.

6. Ο κωδικός χώρας παραμένει ΜΚ και MKD που είναι βέβαια μια επιτυχία, ενώ υποτίθεται έχει αλλάξει όνομα. Βέβαια δεν μιλά για τις πινακίδες αυτοκινήτων…

7. Η πρόσκληση για το ΝΑΤΟ γίνεται με την ονομασία FYROM ούτε με Μακεδονία ούτε με Βόρεια Μακεδονία. Ανακοινώνει πρόωρα ότι θα είναι τα Σκόπια το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ, ενώ τίποτα δεν είναι δεδομένο δίχως την οριστικοποίηση του προσυμφώνου.

8. Με το προσύμφωνο τα Σκόπια ξεπερνούν το εμπόδιο του 2009, όπου η Ευρωπαϊκή Ένωση έθεσε το προαπαιτούμενο του ονόματος για ν’ αρχίσει η ενταξιακή πορεία με τα 35 κεφάλαια. Δεν μιλά για το γεγονός ότι πήρε μόνο ημερομηνία για την ημερομηνία.

9. Το πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων μιλά για τέχνες, ταξίδια, σημεία διέλευσης, καταστολή εγκλήματος και τρομοκρατίας. Τίποτα για την ΑΟΖ και τα ενεργειακά αλλά είναι λογικό αφού δεν τα ζήτησε…

10. Σωστά μιλά για τη κατάργηση του ονόματος FYROM δεν θα υπάρχει erga omnes και το όνομα θα είναι μεταφρασμένο σε όλες τις γλώσσες. Υποχρεώνεται να βάλει Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας στο σωστό σημείο και διακριτικό. Αυτός ο σκοπιανός δεκάλογος είναι κατηγορητήριο για την ελληνική ηγεσία αλλά αυτό δεν τον ενδιαφέρει, ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων θέλει να σωθεί ακόμα και προπαγανδιστικά.

http://lygeros.org/articles.php?n=39544&l=gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.