Τα application που ξοδεύουν περισσότερη μπαταρία, αποθηκευτικό χώρο και ΜΒ

Η γνωστή εταιρεία Avast, στο πλαίσιο του Android App Performance & Trend Report που καλύπτει το πρώτο τρίμηνο του 2017 και δημοσιεύτηκε στα τέλη του καλοκαιριού, αναφέρει με λεπτομέρεια Android applications των συσκευών σας και άλλες εφαρμογές οι οποίες είναι σχεδιασμένες για το λειτουργικό σύστημα της Google που καταναλώνουν πιο γρήγορα την μπαταρία, αλλά και συνολικά είναι “αδηφάγες” πέρα από την μπαταρία, και όσον αφορά τοναποθηκευτικό χώρο ή το μηνιαίο πακέτο δεδομένων σας.

Η εταιρεία σε όλη την έρευνα διαχωρίζει τις εφαρμογές που δε “σέβονται” τη συσκευή σας σε δύο κατηγορίες: αυτές που τρέχουν στο startup και αυτές που δεν τρέχουν και απλά ενεργοποιούνται από το χρήστη.

Ποιες εφαρμογές Android ξοδεύουν πιο γρήγορα την μπαταρία;

Στην πρώτη κατηγορία, όσον αφορά το πόσο γρήγορα ξοδεύουν την μπαταρία σας, τις κορυφαίες θέσεις καταλαμβάνουν οι εφαρμογές Samsung AllShareSamsung Security Policy Updates και Beaming Service της Samsung, με το ChatON service της κορεατικής εταιρείας να βρίσκεται στην τέταρτη θέση και να ακολουθείται από τα Google Maps,WhatsApp, FacebookWeChat. AppLock και DU Battery Saver.

Όσον αφορά τώρα τις εφαρμογές που δε βρίσκονται στο startup της συσκευής, τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οι Samsung WatchONSamsung Video Editor και Netflix, ενώ ακολουθούν οι SpotifySnapchat και Clean Master, όπως και οι LINEMicrosoft Outlook, BBC News και ES File Explorer File Manager.

Ποιες εφαρμογές ξοδεύουν συνολικά περισσότερους “πόρους” στη συσκευή σας (μπαταρία, storage, data);

Το ίδιο report ωστόσο, ανακοινώνει αποτελέσματα και όσον αφορά τις πιο “αχόρταγες”εφαρμογές όσον αφορά το να ξοδεύουν μπαταρία, αποθηκευτικό χώρο και data plan, με τα αποτελέσματα να φαίνονται στα ακόλουθα charts.

Ποιες εφαρμογές Android ξοδεύουν περισσότερο αποθηκευτικό χώρο;

Η έκθεση σημειώνει περαιτέρω ότι, αν έχετε πρόβλημα με τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής σας, οι εφαρμογές social media είναι εκείνες που πρέπει να …κατηγορήσετε πρώτες, καθώς το Facebook και το Instagram είναι τα apps εκείνα που καταναλώνουν περισσότερο χώρο τρέχοντας στο startup ακολουθούμενα από τα Amazon Kindle, Facebook Messengerκαι CosmoSia.

Όσον αφορά τη δεύτερη κατηγορία των εφαρμογών που δεν τρέχουν στο startup, εκείνες που ξοδεύουν πιο πολύ αποθηκευτικό χώρο είναι οι ακόλουθες.

Ποιες εφαρμογές Android ξοδεύουν περισσότερα data;

Στο κομμάτι του data traffic, τέλος, στις δύο κατηγορίες προηγούνται το Facebook και τοNetflix, αντίστοιχα.

Τα ευρήματα της Avast βασίστηκαν σε τεράστιο όγκο δεδομένων που συλλέχθηκαν από περισσότερους από 3.000.000 χρήστες Android σε περίοδο τριών μηνών που έληξε στις 31 Μαρτίου, αποκλείοντας πάντως εφαρμογές με κάτω από 50.000 χρήστες σε αυτή την περίοδο.

ΠΗΓΗ: DIGITAL LIFE

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.