Συμπολίτευση και αντιπολίτευση

Γράφει ο Ιωάννης Μ. Ασλανίδης, αντιστράτηγος ε.α, Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.

Η  σημαδιακή κομματική νοοτροπία της χώρας, ενισχυμένη από τη διχόνοια των Ελλήνων, είναι τα βασικά αίτια που γνωρίζουμε ιστορικά ότι κατέστρεψαν στο παρελθόν την χώρα μας. Τα αυτά καταστρέφουν και σήμερα την πατρίδα μας, και εξ αιτίας αυτών, δεν μπορούμε ως χώρα, να φθάσουμε στο επίπεδο που αρμόζει στην Ελλάδα και στους Έλληνες.

 Παρόλο το τεράστιο αυτό πρόβλημα, η Ελλάς της Εθνεγερσίας του 1821 κατόρθωσε να μεγαλώσει 7 φορές.

Σε συνδυασμό διπλωματικών αγώνων και αγώνων στο πεδίο της Μάχης η χώρα μας επέτυχε:

  • Στις 24 Απριλίου του 1830 με το πρωτόκολλο του Λονδίνου, να ιδρυθεί το πρώτο Ελληνικό Κράτος σε 47.517 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
  • Στις 8 Απριλίου του 1865 με την Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης μεταξύ Αγγλίας και Οθωμανικής αυτοκρατορίας, εδόθησαν στην Ελλάδα τα Επτάνησα, αυξάνοντας την Ελλάδα σε 50.522 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
  • Στις 20 Ιουνίου του 1881, μετά την ήττα των Οθωμανών από τους Ρώσους, με την Σύμβαση της Κωνσταντινουπόλεως παραχωρήθηκαν στο Ελληνικό Κράτος, η Θεσσαλία εκτός της Ελλασώνος και της περιοχής της Άρτας. Έτσι αυξήθηκε το Ελληνικό Κράτος σε 67.270 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
  • Μετά το τέλος των Βαλκανικών Πολέμων, με την Συνθήκη του Λονδίνου, παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα, το μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας και της Ηπείρου, αυξάνοντας έτσι το Ελληνικό Κράτος σε 97.237 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
  • Επίσης μετά τους Βαλκανικούς πολέμους με την Συνθήκη του Λονδίνου(17-30) Μαίου1913,  Βουκουρεστίου(28/7-10/ 1913) και Αθηνών Νοε.1013 και με την ενσωμάτωση Νήσων του Αιγαίου και της Κρήτης, η Ελλάς έφθασε σε έκταση 108.610 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
  • Στις 27 Νοεμβρίου του 1919, με την Συνθήκη του Νειγί, η Δυτική Θράκη δόθηκε στην Ελλάδα από την Βουλγαρία, Έτσι η έκταση της Ελληνικής επικράτειας έφθασε στα 129.880 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
  • Τέλος, στις 10 Φεβρουαρίου του 1947, με την Συμφωνία Ειρήνης των Παρισίων με την Ιταλία, παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα τα Δωδεκάνησα. Με την συνολική πλέον έκταση της χώρας μας να φθάνει στα 132.562 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Ας σκεφτούμε όλοι μας και ας προβληματισθούμε, παρά τα προβλήματα μας, ότι η χώρα μας, μέσα σε 100 χρόνια τριπλασιάστηκε. Σκεφτείτε εάν δεν είχαμε τις εσωτερικές έριδες και διχασμούς, πώς θα ήταν σήμερα η χώρα μας.

«Εκ της Ιστορίας προκύπτει ότι, εάν οι Έλληνες δεν αλληλοσπαρασσόταν, θα κατακτούσαν την υφήλιο …» ΟΘΩΝ ΦΟΝ ΒΙΣΜΑΡΚ

 

-Σήμερα η χώρα μας έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα, όπως:

.Η Επιδημία (c19), που άλλαξε την ζωή μας.

.Τα Οικονομικά της Πατρίδος μας

. Η αποπροσανατολισμένη παιδεία στα Σχολεία μας.

.Ελλείπει η εύρυθμη λειτουργία του κράτους.

.Άμβλυνση της πίστεως και του πατριωτισμού των Ελλήνων. Αυτά που τροφοδοτούσαν την ελπίδα του Έλληνα για την ελευθερία ανά τους αιώνες.

.Η υπογεννητικότητα που επηρεάζει άμεσα το μέλλον των Ελλήνων.

.Η ασύμμετρη απειλή που δέχεται η χώρα μας δια των λαθρομεταναστών.

.ΟΙ καθημερινές απειλές του αιώνιου εχθρού του Ελληνισμού, που μας υποχρεώνει να είμαστε, συνεχώς με το όπλο ανά χείρας.

.Δυστυχώς, αυτά βιώνει καθημερινά ο Έλληνας στον αγώνα για την επιβίωση του.

  –Μπρος σ’ αυτήν την Ιστορική και μοναδική κατάσταση της χώρας μας, θα έπρεπε τα πολιτικά Κόμματα και οι πολιτικοί μας αντί να εξακοντίζουν προπηλακισμούς, ύβρεις και απρέπειες ο ένας στον άλλο, καλόν θα ήταν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι να ενώσουν τις δυνάμεις τους και με χαραγμένη κοινή εθνική πολιτική, ν’ αγωνισθούν ως εκπρόσωποι του Ελληνικού Λαού, να δώσουν τις δυνατές καλύτερες λύσεις. Για αυτό η Πολιτεία έχει στο Κοινοβούλιο τους εκπροσώπους του Ελληνικού Λαού, για να παράγουν όλοι μαζί έργο θετικό για την σωτηρία της Ελλάδος.

-Οι Έλληνες πολιτικοί τουλάχιστον έπρεπε να παραδειγματιστούν από τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη, που με την συνεργασία των Κομμάτων, δίδουν λύσεις στα προβλήματα της χώρας των.

-Διερωτάται με θλίψη ο σκεπτόμενος Έλληνας, ασφαλώς οι πολιτικοί άνδρες της Πατρίδας μας μελέτησαν την Ελληνική Ιστορία, καταλήγοντας, πιστεύω, στο ερώτημα: Γιατί η Ελλάς έδωσε φλόγα από την φλόγα της ανά τον κόσμο και αυτή έμεινε ένα ταπεινό λυχνάρι; Δυστυχώς, φαίνεται ότι  δεν έχουμε το θάρρος και την τόλμη σαν κόμματα, σαν αρχηγοί κομμάτων, αλλά και σαν μέλη κομμάτων να παραδειγματιστούμε, ώστε να μην συνεχίζουμε να επαναλαμβάνουμε τα εγκληματικά πολιτικά πάθη και λάθη του παρελθόντος.

-Διερωτάται επίσης ο σκεπτόμενος Έλληνας, όσο άξιοι, ικανοί και πατριώτες, και εάν είναι οι Έλληνες Πολίτες, πώς μπορεί να πάει αυτός ο τόπος μπροστά, όταν όποια κυβέρνηση και εάν βγει από δημοκρατικές διαδικασίες, αρχίζει την επόμενη ημέρα το καταστροφικό έργο της αντιπολίτευσης, που θεωρεί ότι  έχει μοναδικό σκοπό και έργο την μείωση και παρεμπόδιση του έργου της Κυβέρνησης,  με τελική προσπάθεια την πτώση αυτής, ακόμη και πριν την ώρα της, έστω και αν χρειασθεί για τον σκοπό αυτό να συμμαχήσει ακόμη και με τον διάβολο. Και για να είμαι σαφής, δυστυχώς αυτός είναι ο στόχος, μέχρι σήμερα της εκάστοτε ελληνικής αντιπολίτευσης, ουδεμία σκέψη για συνεργασία.

Συμπερασματικά, θα πρέπει η εκάστοτε Κυβέρνηση να καλεί τους αρχηγούς των πολιτικών δυνάμεων, για την αντιμετώπιση από κοινού τα σοβαρά εθνικά προβλήματα της χώρας μας.

Τέλος, απευθυνόμενος και προς την αξιωματική αντιπολίτευση, που βαυκαλίζεται για κάτι νέο, τολμήστε να ξεπεράσετε αυτήν την κατάρα και συνεργαζόμενοι όλοι μαζί ξανακάνετε την πατρίδα μας, ξακουστή και δυνατή όχι μόνο για το παρελθόν της, για το παρόν και για το μέλλον της. Άλλως, δυστυχώς και εσάς, εάν ποτέ ξαναγίνετε Κυβέρνηση η ίδια τύχη σας περιμένει, με αποτέλεσμα η Πατρίδα μας να συνεχίζει να πηγαίνει, παρά την εύπλαστη ευδαιμονία, από το κακό στο χειρότερο.

Βοηθήστε, αγωνιστείτε και φυλάξτε αυτήν την ωραία μας πατρίδα, που είναι, όπως λέει ο ποιητής: η «ζαφειρόπετρα στης γης το δαχτυλίδι».

-Λέει: ο ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΙΝΤΕΛ: «Το ελληνικό τοπίο αποτελεί την ωραιότερη παρηγοριά για τον άνθρωπο που θρηνεί τον χαμένο του Παράδεισο».

Η Αποδέσμευσης της ελευθερίας, από τα δεσμά της κομματοκρατίας, θέλει αρετή και τόλμη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.