Σύμφωνο ΟΗΕ για την μετανάστευση: Ποια θα είναι η στάση της Δεξιάς;

Γράφει ο Λευτέρης Μαστρογιάννης, Φοιτητής Νομικής

Το σημαντικότερο θέμα των ημερών μας, τεχνηέντως υποβαθμισμένο από Κυβέρνηση και ΜΜΕ, δεν είναι ούτε ο Ριχάρδος, ούτε οι δυστυχώς καταρρέουσες τράπεζες. Η υπογραφή του Συμφώνου του ΟΗΕ για την μετανάστευση που θα λάβει χώρα στις 10 και 11 Δεκεμβρίου στο Μαρόκο είναι ένα ιστορικής σημασίας γεγονός διεθνούς εμβέλειας, που άμα τη εγκρίσει της, προβλέπεται να σηματοδοτήσει μία νέα πραγματικότητα στο μεταναστευτικό πρόβλημα του Δυτικού κόσμου. Τι προβλέπει όμως και ποιο το οδοιπορικό του μέχρι στιγμής;

Κατ’ αρχήν πρόκειται για ένα κείμενο τριάντα σελίδων στο οποίο κατέληξαν τον Ιούλιο στην Νέα Υόρκη, μία από τις έδρες του Οργανισμού, οι χώρες μέλη του προκειμένου όπως υποστηρίζεται να υπάρξει πλέον “ένα πλαίσιο προστασίας και της μετανάστευσης”! Η “προστασία” που θα παρέχει θα αφορά τους 225 εκατ. μετανάστες παγκοσμίως και θεωρείται ως το επόμενο βήμα μετά την Συμβαση της Γενεύης που προστατεύει τους (25 εκατ. περίπου) πρόσφυγες. Τον πρώτο κώδωνα εναντίον του έκρουσαν οι ΗΠΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι ενάντια στην μεταναστευτική τους πολιτική!!!

“Πηγή ευημερίας, καινοτομίας και βιώσιμης ανάπτυξης στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο μας”! Έτσι αναγνωρίζει την μετανάστευση το Σύμφωνο στο άρθρο 8! Μετά από αυτή του την διακήρυξη λοιπόν, δεν θα υπεισέλθω αναλυτικά στο περιεχόμενό του παρά μόνο θα αναφέρω ορισμένους ενδεικτικούς τίτλους των εργαλείων αντιμετώπισης που προτείνει:

-Ελαχιστοποίηση των παραγόντων που αποτρέπουν την μετανάστευση.
-Διαρκής πληροφόρηση των μεταναστών κατά την διάρκεια της μετανάστευσής τους.
-(το προσωπικό αγαπημένο μου) Ενίσχυση της διαθεσιμότητας και ευελιξίας των διαδρόμων για την ενίσχυση της τακτικής μετανάστευσης!!!
-Διαχείριση των συνόρων με “συνεργατικό” τρόπο
-Ενδυνάμωση της βεβαιότητας και της προβλεψιμότητας των διαδικασιών περί την μετανάστευσης.
-Αποδοκιμασία των κέντρων κράτησης, προβλέποντάς τα ως ακραία έσχατη λύση.
-Συμβουλευτική προστασία
-Παροχές βασικών υπηρεσιών
-Ώθηση (σπρώξιμο στην καθομιλουμένη…) στις κοινωνίες να δεχθούν τους νέους… κοινωνούς τους
-Εξάλειψη του λόγου που οδηγεί σε διακρίσεις και έγκυρη ενημέρωση του κοινού για τα θετικά του φαινομένου (γιατί δεν το είπαν προπαγάνδα κατ’ ευθείαν πάρα κάθονταν και κουράζονταν με όλο αυτό, δεν ξέρω).

Επίσης δε, “παραδέχεται ότι… οι οικονομικές και δημογραφικές ανακατατάξεις καθιστούν αναπόφευκτη τη μετανάστευση, η οποία μπορεί να είναι θετική αν πλαισωθεί σωστά.”. Ναι σωστά καταλάβατε… το ότι οι Ευρωπαίοι πεθαίνουν (χωρίς το αργό-) και οι πληθυσμοί Αφρικής, μέρους της Ασίας και Νοτίου Αμερικής υπερπολλαπλασιάζονται, το ότι φανερά μες στο πρόσωπό μας ζητείται η αντικατάσταση του πληθυσμού των χωρών μας, κάποιοι φωστήρες μας ζητούν να το υπογράψουμε “ως μία θετική εξέλιξη, αρκεί να πλαισιωθεί σωστά”!!!

Αυτά έχοντας υπ’όψιν τους, το ένα μετά το άλλο τα σώφρονα Κράτη της υφηλίου δηλώνουν την αντίθεσή τους σε αυτή την συμφωνία. Τον χορό άνοιξαν οι ΗΠΑ και έκτοτε ακολούθησαν οι Αυστρία, Πολωνία, Ουγγαρία, Ιταλία, Τσεχία, Σλοβακία, Σλοβενία, Κροατία, Εσθονία, Ισραήλ, Αυστραλία και Ελβετία.

Τελευταίες δε προσθήκες στην λίστα αποτελούν η Βουλγαρία και σήμερα η Δομινικανή Δημοκρατία και αναμένονται και αρκετές ακόμα των οποίων οι Κυβερνήσεις αμφιταλαντεύονται ή πιέζονται από τις πατριωτικές δυνάμεις της στοιχειώδους λογικής στις χώρες τους. Τα κράτη τα οποία εξάγουν (βλέπε Πακιστάν) ή εμπορεύονται (βλέπε Τουρκία) την μετανάστευση από την άλλη αναμένεται να στηρίξουν θερμά το Σύμφωνο!

Και εμείς που βρισκόμαστε σε όλο αυτό; Είμαστε κυριολεκτικά οι πρώτοι ενδιαφερόμενοι και ενώ θα έπρεπε να είχαμε φέρει “τον κόσμο ανάποδα”, απλά απολαμβάνουμε τον ράθυμο ύπνο μας. Και φυσικά μην έχει κανείς σας την ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να περιμένουμε την αρμόζουσα προς τα συμφέροντα της Χώρας απόρριψη του Συμφώνου από τους προδότες που συνέλαβαν και υπέγραψαν την Συμφωνία των Πρεσπών!

Μόνο η Αξιωματική Αντιπολίτευση μπορεί να προειδοποιήσει τον κόσμο και μόνο αυτή μπορεί να συγκεντρώσει και να ηγηθεί της αντίδρασής του. Είναι ιστορικό και εθνικό της καθήκον! Κυρίως γιατί τυχόν εφαρμογή του Συμφώνου θα έπληττε ανεπανόρθωτα τα συμφέροντα του Έθνους… αλλά και για πρακτικούς λόγους: Το Σύμφωνο αυτό στέκεται απέναντι κυριολεκτικά σε όλο το πρόγραμμα μας για το μεταναστευτικό!

Τέρμα ο διαχωρισμός νομίμων και παρανόμων μεταναστών, τέρμα και οι επαναπροωθήσεις τους αφού η μετανάστευση θα είναι πλέον “δικαίωμα” και για κέντρα κράτησης ούτε λόγος… Μόνο θα υποχρεούμαστε να τους διευκολύνουμε, υποδεχόμαστε και εγκαθιστούμε στο σπίτι μας, το κοινό μας σπίτι που λέγεται Ελλάδα. Αν σε αυτή τη δυστοπία μείνει τώρα σιωπηλή, πως θα της αντιτεθεί και θα την αναστρέψει μετά όταν θα ‘ναι Κυβέρνηση και η αριστερά θα ‘χει βγει ως αντιπολίτευση του δρόμου πάλι; Θα βρεθεί προ τετελεσμένου! Αυτό επιθυμεί η ΝΔ;

Βρισκόμαστε σε μία σπουδαία χρονική συγκυρία. Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη όπως δείχνουν τα στοιχεία θα επικρατήσει κατά κράτος στις εκλογές και θα έχει μία ιστορική ευκαιρία που, δυστυχώς για την χώρα, ο Αντώνης Σαμαράς δεν την είχε: όχι απλά να φέρει ένα, δυο μετρα προς το καλύτερο εν μέσω ασφυκτικών πιέσεων αλλά κυριολεκτικά την παντοδυναμία να αλλάξει την χώρα προς την κατεύθυνση που οραματιζόμαστε! Πρέπει λοιπόν να συναισθανθεί την ευθύνη που απορρέει από αυτήν της την δύναμη και, ειδικά σε κρίσιμα και ευαίσθητα θέματα όπως αυτό, να αναλάβει τον δικαιωματικό της ρόλο ως η φωνή του Ελληνικού Λαού και να πει: Λέμε

Όχι στην Παράνομη Μετανάστευση! Λέμε Όχι στο Σύμφωνο του ΟΗΕ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.