Η σύγκρουση θα είναι σκληρή

Οι μάσκες έπεσαν. Οι άνθρωποι θέλουν να γίνουν καθεστώς.

Οι επιθέσεις που εξαπολύουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι υπουργοί Π. Πολάκες και Π. Καμμένος εναντίον της Δικαιοσύνης αλλά και οι βαριές αιχμές που αφήνουν στις κατά καιρούς παρεμβάσεις τους ο αρμόδιος υπουργός Στ. Κοντονής και ο καταπολέμησης της διαφθοράς Δ. Παπαγγελόπουλος δεν είναι αυτοσχεδιασμοί ενός έκαστου. Υπακούουν σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό που ξεκάνει από το γραφείο του ιδίου του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου και έχοντας ως τερματικό σταθμό την έναρξη της κοινοβουλευτικής διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης.

Ο Τσίπρας για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα δυο εβδομάδων επετέθη απροκλήτως εναντίον μελών του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Προ δεκαπέντε ημερών χαρακτήρισε « θεσμικό εμπόδιο» το Συμβούλιο Επικρατείας. Χθες, ο Πρωθυπουργός επετέθει από το Υπουργείο Εργασίας στον Άρειο Πάγο με την φράση « οι δικαστές δεν βοηθούν»

Προσεκτική ματιά των δικαστικών αποφάσεων που καταγγέλλονται από τον Πρωθυπουργό, τους Υπουργούς αλλα και γενικούς γραμματείς, δείχνει ότι η κυβέρνηση εργάζεται με δυο ύπουλους τρόπους.

Ο πρώτος είναι να δημιουργήσει στους πολίτες την καταφανώς ψευδή εντύπωση  ότι η Δικαιοσύνη αδιαφορεί τάχα για τους αδύναμους, αλλά «νοιάζεται» για τους ισχυρούς. Αντίληψη καταφανώς ισοπεδωτική και λίαν επικίνδυνη.

Θα πρέπει να προστεθεί και η μάλλον καινοφανείς άποψη μέλους της κυβέρνησης ότι η δικαστές «θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους  στην έκδοση των αποφάσεων και το κοινό περί δικαίου αίσθημα»!!! Πρόκειται για εξαιρετικώς επικίνδυνη μεθόδευση που έχει ως στόχο να δηλητηριάσει τους πολίτες, ότι η Δικαιοσύνη είναι τάχα ταξική.

Ο δεύτερος  ύπουλος στόχος ΣΥΡΙΖΑ είναι το Σύνταγμα και η αναθεώρηση του. Ο Τσίπρας και οι υπουργοί επιδιώκουν εσκεμμένως την ένταση στις σχέσεις Πολιτείας-Δικαιοσύνης.

Η ρήξης  είναι το σχέδιο τους.     

Η συνταγματική έναρξη της διαδικασίας αναθεώρηση του Συντάγματος θα αξιοποιηθεί για την αλλαγή της ατζέντας αλλά και για την απόπειρα αλλαγής των συσχετισμών στο εσωτερικό της δικαιοσύνης, προκειμένου αυτή να είναι «υπάκουη»  στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Μείζον στόχος του – ανομολόγητος για την ώρα –  είναι η Ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου και η κατάργηση του Συμβουλίου Επικρατείας, το οποίο έχει αντισταθεί μέχρι στιγμής στις μεθοδεύσεις του σε σειρά υποθέσεων.

Η μέχρι τώρα κληθείσα πείρα δείχνει, μάλιστα, ότι οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι και δεν ορρωδούν προ ουδενός προκειμένου να επιτύχουν τους σκοπούς τους.

Η απόπειρα διασυρμού κορυφαίου δικαστή του ΣτΕ ο οποίος αντιστάθηκε στις μεθοδεύσεις τους για τις άδειες και η αυτόματη τοποθέτηση του Προέδρου του Αρείου Πάγου στην θέση της προϊσταμένης του Νομικού γραφείου του Πρωθυπουργού, δείχνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ, αναστολές δεν υπάρχουν.

Η σύγκρουση θα είναι σκληρή. Γι’ αυτό οι δικαστικές ενώσεις πρέπει να γρηγορούν. Οι άνθρωποι θέλουν να γίνουν καθεστώς.  

ΠΗΓΗ: ΕΣΤΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.