Στράτος Σιμόπουλος: Να μείνουν ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ οι Εκκλησίες μας τη Μεγάλη Εβδομάδα

Γράφει ο Στράτος Σιμόπουλος, Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης ΝΔ

Με τις εκκλησίες ανοικτές όλη τη μέρα της Μεγάλης Παρασκευής το προσκύνημα του Επιταφίου είχε πάντα πολύ μεγάλες «ουρές».

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ανοίξουν οι εκκλησίες για τους πιστούς ούτε για ελάχιστο χρονικό διάστημα την ερχόμενη Μεγάλη Εβδομάδα. Παράλληλα, δεν κατανοώ την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου ότι θα παραμένουν ανοικτές για κάποιες ώρες, μετά τη θεία λειτουργία, για τους ιερείς, ψάλτες, το προσωπικό κλπ. Χρειαζόταν ανακοίνωση για το θέμα;

Ορισμένοι πιστοί άνετα μπορεί να την εκλάβουν, εσφαλμένα βεβαίως, ως ευκαιρία για προσέλευση, ανεξάρτητα από τη σαφή προτροπή που περιέχει να παραμείνουν στα σπίτια τους. Όσα μέτρα και να ληφθούν είναι αδύνατον να αποφευχθεί η προσέλευση, ειδικά τη Μεγάλη Παρασκευή, αν οι πιστοί γνωρίζουν ότι οι πόρτες είναι ανοικτές, και εκτός των άλλων θα δημιουργηθεί και κίνηση στους δρόμους και κυρίως στις γειτονιές.

Εν πάση περιπτώσει μπορούμε όλοι να παρακολουθήσουμε, για μια φορά και λόγω των ειδικών συνθηκών, τη λειτουργία των Θείων Παθών από την τηλεόραση και να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλον. Ας περιφρουρήσουμε ότι πετύχαμε όλοι μαζί στη μάχη εναντίον του κορονοϊού.

Καλή Ανάσταση εύχομαι σε όλους με υγεία και δύναμη. ΜένουμεΣπίτι

One thought on “Στράτος Σιμόπουλος: Να μείνουν ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ οι Εκκλησίες μας τη Μεγάλη Εβδομάδα

  • 10/04/2020, 17:01
    Permalink

    Όχι μόνον να παραμείνουν ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ αλλά , να ΚΤΥΠΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ !!! Όσον αφορα για την προσέλευση και τον συνωστισμό, να Δημιουργηθούν κατά τόπους – ενορίες ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ πολιτών – πιστών , για την ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ .

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.