Στρατηγική αλλαγή φάσης στα Βαλκάνια

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Όσοι δεν είχαν καταλάβει ότι η συνεκτικότητα που υπάρχει μεταξύ Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου, τώρα βλέπουν ότι υπάρχει και μεταξύ Αλβανίας και Σκοπίων. Βέβαια μεταξύ των τριών αλβανικών οντοτήτων υπάρχει τριπλό σημείο επαφής που προκαλεί προδιαθέσεις για το μέλλον.

Είναι λοιπόν απλοϊκό μερικοί να θεωρούν ότι αυτό δεν μπορεί να επηρεάσει την περιοχή. Το Σκοπιανό είναι μόνο ένα μικρό μέρος της βαλκανικής σκακιέρας όπου παίζουν σκάκι και οι Σέρβοι και οι Αλβανοί διότι τα κομμάτια τους είναι παντού και η διπλή δομή τους προκαλεί πολλαπλές εμπλοκές. Η ιδεολογική προσέγγιση σε αυτό το παίγνιο μοιάζει με μια ζαριά που δεν έχει κανένα νόημα.

Όλοι οι παίχτες αφήνουν τα δύο ζάρια να πέσουν στις υπογραφές αλλά δεν δίνουν καμία σημασία, διότι ξέρουν ότι είναι άνευ ουσίας η όλη κίνηση, αφού δεν αποτελεί πράξη για τη συνέχεια της ιστορίας της περιοχής.

Έτσι όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν και οι αρμόδιοι στην Ελλάδα, τόσο πιο γρήγορα θα ξεμπλέξουμε απ’ αυτό το πρόβλημα, για να μπούμε επιτέλους στη διαδικασία να σταματήσουμε τις επόμενες πράξεις με μία στρατηγική που σέβεται την ιστορία και τα έθνη.

Διότι χρειαζόμαστε μία στρατηγική αλλαγή φάσης στα Βαλκάνια. Και ο Ελληνισμός μπορεί να προσφέρει.

http://lygeros.org/articles.php?n=39497&l=gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.