Στο ρείθρο της πολιτικής κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Αθανάσιος Μπουρούνης

Σύμφωνα με τα ευρήματα του σχετικού δείκτη του ΟΟΖΑ,  οι πολίτες δείχνουν υψηλή εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Όμως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κατανοούν πως είναι δυνατόν, μετά από όλα τα δεινά που εκλήθη να διαχειριστεί και διαχειρίζεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, να εμφανίζεται αλώβητος και να συνομιλεί με άνεση με τους  ψηφοφόρους, ακόμα και αυτούς τους ΣΥΡΙΖΑ.

Και μάλιστα, όταν αυτά συμβαίνουν στο μέσον της κυβερνητικής του θητείας όπου θεωρητικά και πρακτικά έχει τελειώσει η περίοδος χάριτος και ανοχής της κοινωνίας.

Η αντοχή του κ. Μητσοτάκη προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ ενόχληση, πικρία, αλλά και μεγάλη απογοήτευση.

Και τούτο διότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί δεδομένο ότι επειδή είναι ένα κόμμα που ανήλθε στην εξουσία, έστω και υπό ιδιαίτερες συνθήκες κοινωνικής αναστάτωσης, η κοινωνία θα τον εγκαταστήσει στη θέση του εναλλακτικού πόλου εξουσίας.

Ως φορείς αυτής της λογικής δεν μπορούν να κατανοήσουν το δημοσκοπικό  τους βάλτωμα. Τούτου δοθέντος, γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί:

Αρνούνται να κατανοήσουν τις αλλαγές που συντελούνται στις συνειδήσεις των πολιτών.

Αρνούνται να κατανοήσουν ότι η μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων τους  αδυνατεί να τους ακολουθήσει, διότι δεν αποτελεί ένα συμπαγές και ιδεολογικά ομογενές κοινό.

Δεν μπορεί, ως τέκνο συγκυρίας, να ενοποιηθεί καθότι οι κουλτούρες στο εσωτερικό του είναι ανομοιογενείς έως αντιμαχόμενες.  Η ομοιογένεια υπάρχει μόνο στα οργανωμένα μέλη του, αλλά αυτή είναι ικανή να του εξασφαλίσει μόνο ένα ανεμικό ποσοστό από  3 ως  4%.

       Αποδεικνύεται ότι η παιδεία της  ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ την καθιστά αδύναμη να συνθέσει, να προσδώσει όραμα, να συνεγείρει και προκειμένου να ξεφύγει από την μέγγενη των εσωτερικών του προβλημάτων, προσφεύγει εκ νέου σε ανένδοτο κατά της … Δεξιάς.

Η στάση του αυτή, τον οδηγεί σε αντιπολιτευτικά λάθη  και σε σπασμωδικές κινήσεις. Πράγματι:

Τη στιγμή που σε όλο τον πλανήτη είχε ξεκινήσει μια τεράστια προσπάθεια αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης και της οικονομικής κατάρρευσης, η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να αναγεννήσει το κίνημα των αγανακτισμένων.

Εστίαζε στο φόβο και το άγχος τον γονέων, καλλιεργούσε την ανασφάλεια και όξυνε το θυμικό των πολιτών, στοχεύοντας στην καθυπόταξη της λογικής, με απώτερο σκοπό την  εκ νέου δημιουργία διχαστικών διλημμάτων του τύπου «ή εμείς ή αυτοί» και «Ναι ή Όχι».

Έχουν προκαθορισμένα αταβιστικώς στερεότυπα,  δεν έχουν την κουλτούρα να τα αλλάξουν και πορεύονται αμετάλλακτοι.

Επαναπαυμένοι σ’ αυτά τα στερεότυπα, απαξιώνουν την αφορολόγητη γονική παροχή έως 800.000 ευρώ, το «πρώτο ένσημο», την επέκταση του στεγαστικού επιδόματος των 1000 ευρώ ανά έτος και στους σπουδαστές  των δημοσίων ΙΕΚ, την κατάργηση του ειδικού τέλους κινητής τηλεφωνίας για όλους του νέους έως 29 ετών και τα δωρεάν 50 GB στους νέους για το διαδίκτυο.

Ωστόσο δεν υπάρχει ενιαία γραμμή, δεν υπάρχουν επεξεργασμένα επιχειρήματα με βάση τις εξελίξεις, δεν υπάρχει ενιαία άποψη. Υπάρχει ένα σκορποχώρι όπου ο καθένας λέει ότι του κατέβει.

Όλο αυτό το νέο πρόσφατο κύμα «fake news» και τα άσκοπα  σχόλια που ακολούθησαν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, θα αποδειχθούν μια ακόμα αντιπολιτευτική φούσκα του ΣΥΡΙΖΑ η οποία, όπως και οι προηγούμενες, θα σκάσει ταχύτατα και θα εξαφανιστεί.

       Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, επιθυμεί να δει τη χώρα να κάνει βήματα προς τα εμπρός.  Υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει με τόλμη στις απαραίτητες και ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.