Στην Αττική αξίζει να πάει πολύ μπροστά

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μανίκας, σύμβουλος επιχειρήσεων – συγγραφέας

Η Περιφέρεια Αττικής δεν υπήρξε ποτέ προνομιακό πεδίο της ΝΔ. Επί χρόνια οι υποψήφιοι της συγκέντρωναν μέτρια ποσοστά, άλλοτε γιατί η επιλογή του επικεφαλής δεν εξέφραζε το σύνολο της παράταξης, άλλοτε γιατί συνολικά οι δυνάμεις της στην Αττική ήταν ισχνές, άλλοτε γιατί δεν προέκυπταν επαρκείς συμμαχίες στον δεύτερο γύρο.

Αμέσως μετά τις υπονομευμένες εκ τω έσω προσπάθειες του 2010 και του 2014, ήμουν της άποψης ότι λίγοι ήταν αυτοί, που θεωρητικά δήλωναν από τότε πιθανοί υποψήφιοι και θα μπορούσαν όντως να επικρατήσουν. Ο Πατούλης προέκυψε ως επιλογή πολύ αργότερα, λίγους μήνες πριν την τελική αναμέτρηση.

Ο κλήρος έπεφτε, με βάση τη δυναμική, την αυτοδικοιητική πορεία, τη δυνατότητα σύνθεσης και υπέρβασης κομματικών στεγανών, σε επιτυχημένους δημάρχους εκείνης της περιόδου. Πίστευα ειλικρινά ότι η ανατροπή στην Περιφέρεια θα ερχόταν είτε με τον Χαρδαλιά, είτε με τον Παχατουρίδη.

Στους συνυποψηφίους μου το 2014, η προοπτική να μπει μπροστά ο Χαρδαλιάς φάνταζε ως υποκριτική ή ακόμη και προσβλητική για τον τότε αγώνα μας. Αυτό που επιχειρούσα να εξηγήσω ήταν ότι οι κινήσεις όλων μας κρίνονται από τους πολίτες, επιβραβεύοντας ή επικρίνοντάς μας αλλά οι ικανότητες οποιουδήποτε δεν παύουν να υπάρχουν. Άλλωστε οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα όφειλαν να διαθέτουν λιγότερη κομματική χροιά, αν και οι Περιφέρειες διαθέτουν πολιτική ισχύ και διαχειρίζονται σημαντικούς πόρους και η ιδεολογική προσέγγιση παίζει το ρόλο της.

Ο Χαρδαλιάς παρέμενε ένα στέλεχος της παράταξης που κατόρθωσε να επικρατήσει σε έναν Δήμο που προέρχονταν από διοίκηση του ΚΚΕ, προχωρώντας σε σύνθεση απόψεων, σε συνεννόηση με αντικρουόμενες δυνάμεις, θέτοντας ξεκάθαρους στόχους και χρονοδιαγράμματα πάνω στα οποία πέτυχε ευρύυατες κοινωνικές συναινέσεις.

Αυτή ακριβώς την ικανότητα του δεν έπρεπε να αφήσει η ΝΔ ανεκμετάλλευτη. Κι αυτό έκανε φέτος. Ο Χαρδαλιάς ενισχυμένος με νέες εμπειρίες, σφυρηλατημένος στο αμόνι της διαχείρισης σημαντικών κρίσεων, έρχεται να δώσει περαιτέρω ώθηση στο έως τώρα έργο στην Περιφέρεια Αττικής.

Η αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων, η ενίσχυση των υποδομών, η προστασία του περιβάλλοντος και της ασφάλειας των πολιτών, η στήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, η ανάδειξη του πολιτισμικού μας πλούτου είναι μόνο μερικές από της προτεραιότητες της επόμενης ημέρας. Η περίοδος που οι υποσχέσεις και τα μεγαλεπήβολα οράματα μάς αρκούσαν, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Είμαι σίγουρος ότι αυτό το γνωρίζει καλύτερα από όλους ο ίδιος ο Χαρδαλιάς και οι παρεμβάσεις του θα είναι άμεσες και καταλυτικές σε όλα τα ζητήματα. Γιατί στην Αττική αξίζει να πάει πολύ μπροστά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.