Στα ΕΠΑΛ δεν κάνουν μόνο αυτά που είδαμε στο βίντεο

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Είδαμε ότι απειλούν καθηγητές να τους σβήσουν τις απουσίες. Κάνουν πολύ χειρότερα δυστυχώς. Είναι παιδιά που δεν τους αρέσει η μάθηση  παιδιά από οικογένειες που δεν ενδιαφέρονται για την πρόοδό τους και την εξέλιξή τους, παιδιά που έχουν μαθησιακές δυσκολίες, οριακή και χαμηλή νοημοσύνη στα μαθήματα, παιδιά που παίρνουν ναρκωτικά, παιδιά που καίνε αυτοκίνητα καθηγητών αν δεν τους κάνουν τα χατίρια. Παιδιά που θέλουν ένα απλό χαρτί χωρίς αξία για να το λένε, αυτά και οι γονείς τους.

Οι καθηγητές τα γνωρίζουν όλα αυτά καλά, και προσπαθούν να μη χάσουν τις θέσεις τους. Αν αφήσουν τα παιδιά από απουσίες η από μαθήματα, γνωρίζουν καλά ότι τα παιδιά αυτά σταματούν το σχολείο. Οι καθηγητές κοιτούν το συμφέρον τους λοιπόν. Αν τα παιδιά σταματήσουν το σχολείο, τα τμήματα συρρικνώνονται και οι καθηγητές απολύονται. Οπότε υποκύπτουν στους μαθητές για να μη σταματήσουν να εργάζονται.

Όλα αυτά είναι γνωστά στο Υπουργείο. Τι κάνει για να τα αποτρέψει; Παρέχει την κατάλληλη Παιδεία στα δυστυχή αυτά παιδιά; Παιδεία σε βάθος αφού στην ουσία είναι εγκαταλειμμένα και όχι μια απλή αμελητέα εκπαιδευσούλα. Κάνει κάτι για τους γονείς που είναι η πηγή τους προβλήματος από άγνοια;

Καλό είναι να στραφεί το υπουργείο και προς αυτή την κατεύθυνση και όχι να ενδιαφέρεται για επουσιώδη τύπου πόσες εκδρομής θα κάνουν η αν αφήσουν τις τσάντες σχολείο, δηλαδή αυτά που έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ για ψήφους. Η κοινωνία απαιτεί ουσία Παιδείας, όχι επιδερμική διασκέδαση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.