Σωστή η φιλελευθεροποίηση του Συντάγματος

Γράφει ο Σεραφείμ Νικολάου, Πολιτικός Επιστήμονας

Η Ελλάδα διέθετε το πιο φιλελεύθερο σύνταγμα ήδη από το 1864.Είναι αδιανόητο να μην συνεχίσουμε την παράδοση.Η Ελλάδα ως φιλελεύθερο κράτος οφείλει να αντιμετωπίζει όλες τις θρησκείες με την ίδια φροντίδα αλλά και να αποστασιοποιείται από παρεμβάσεις που διαχωρίζουν τις θρησκείες σε καλές και κακές.

Πρέπει λοιπόν να αναλογιστούν όλοι ποιους ωφελεί η παρούσα κατάσταση με α) ιερείς -δημοσίους υπαλλήλους β) με μια διαρκή σύγχυση για το όρια του ενός και του άλλου -εννοείται κράτος -εκκλησιά ) γ) με την πολιτική εκμετάλλευση της ορθοδοξίας και τον ευτελισμό της , θυμίζω τον ΛΑΟΣ Λαϊκό ορθόδοξο συναγερμό που τώρα συγκεντρώνει ποσοστό μονοψήφια και κυρίως κάτω του 3% .

Ποιον ωφελεί η πατριδοκαπηλία και η απόπειρα μετατροπής της ορθοδοξίας σε εργαλείο πολιτικής επιρροής ; Ο λαός μας πρέπει να ωριμάσει και η συμφωνία για τα όρια κράτους εκκλησίας είναι προς την σωστή κατεύθυνση .

Θα πουν κάποιοι ότι η Δεξιά ήταν πάντα με την θρησκεία και οι αριστεροί είναι οι άθεοι . Αυτή τη ρηχή προσέγγιση διαψεύδεται από την ίδια τη ζωή που βλέπουμε αριστερούς πιο ευσεβής και δεξιούς πιο αναιδείς και κακότροπους. Κανείς αγαπητοί κύριοι, δεν θα καταστρέψει την Ελλάδα αν δεν καταστρέψει η ίδια τον εαυτό της ούτε ήρθε ο αντίχριστος . Η ζωή είναι εκεί για αυτούς που θέλουν να ζήσουν , και η ελευθερία κάνει καλύτερη τη συμβίωση ώστε το κράτος να έχει τις ευθύνες του και η εκκλησιά το έργο της .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.