Skamloes το μυστικό σκεύασμα “μη ντροπής” της Novartis

Γράφει ο Στέφανος Μάνος, πρώην υπουργός
Στην κοινή γνώμη επικρατεί η άποψη ότι οι αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό καταφεύγουν σε απαγορευμένες ουσίες που ενισχύουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τους. Γι μερικούς είναι αλήθεια.

Οι έλεγχοι έχουν πολλαπλασιαστεί και έτσι πολλοί “άτιμοι” αθλητές εντοπίζονται και τιμωρούνται. Το πρόβλημα θα ήταν ανεκτό αν περιοριζόταν σε λίγους μωροφιλόδοξους αθλητές. Δυστυχώς επεκτείνεται και σε αθλητικές ομοσπονδίες,  και κρατικές οντότητες που αναζητώντας τη διάκριση καταπατούν τα δικαιώματα όλων των άλλων, ταΐζοντας τους αθλητές τους με απαγορευμένες ουσίες προκειμένου να επιτύχουν ό,τι δεν μπορεί να επιτύχει η φύση και η ανθρώπινη προσπάθεια.

Η διεθνής αθλητική κοινότητα οργανώθηκε για να αντιμετωπίσει τη μάστιγα του ντόπινγκ και έγινε πολύ αυστηρή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ο ντροπιαστικός αποκλεισμός της Ρωσίας από τους τελευταίους Χειμερινούς Ολυμπιακούς λόγω των πολλών  κρουσμάτων ντόπινγκ των Ρώσων αθλητών στους προηγούμενους Ολυμπιακούς στη Ρωσία που κατέτειναν στην εξοργιστική εξαπάτηση των υπολοίπων αθλητών.

Οι απατεώνες αθλητές κερδίζουν και οι νίκες τους και τα ρεκόρ τους μετράνε εκτός αν τους εντοπίσουν. Δεν είναι εύκολο, για τον μη ειδικό όπως είμαι εγώ, να καταλάβει ποιος παίρνει και ποιος δεν παίρνει απαγορευμένες ουσίες. Χρειάζονται συστηματικοί και επανειλημμένοι έλεγχοι , που έχουν αρχίσει να γίνονται, προκειμένου να εντοπιστούν οι παραβάτες.

Θυμάμαι όμως παραδείγματα αθλητών που κυριαρχούσαν, ανεξήγητα για πολλά χρόνια,  πριν αποκαλυφθεί ότι η κυριαρχία τους οφειλόταν σε ουσίες. Και μπορεί να αποκαλυπτόταν ο ντοπαρισμένος αθλητής και να του αφαιρούνταν οι διακρίσεις, αλλά κανείς δεν μπορούσε να δώσει την ικανοποίηση της νίκης στον δεύτερο που μάθαινε ότι ήταν πρώτος μερικά χρόνια μετά τους αγώνες.

Θα αναρωτηθείτε τι μ’ έπιασε και γράφω για το ντόπινγκ. Θα σας το εξηγήσω. Ελπίζω να με καταλάβετε.

Στις 26 Φεβρουαρίου η Ρέα Βιτάλη έγραψε στο Protagon ένα άρθρο με τίτλο “Ο Π.Κ. και η αναπηρία της μη ντροπής“. Μελετώντας τον Π.Κ. απορεί η κ. Βιτάλη “πώς διαχειρίζεται τη μεγαλύτερη αναπηρία που μπορεί να ζήσει άνθρωπος. Το να μην ντρέπεται.”

Θυμήθηκα ένα περιστατικό με τον Γεώργιο Ράλλη. Αρχές 1981, πρωθυπουργός ο Ράλλης και εγώ νεαρός Υπουργός Βιομηχανίας και Ενέργειας. Οι δύο μας, μόνοι στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή. Η συζήτηση για τον Ανδρέα Παπανδρέου. “Ξέρετε κύριε Μάνο σε τι οφείλεται η δύναμη του Παπανδρέου;” με ρώτησε και εγώ περίμενα αμίλητος να μου πει. “Δεν ντρέπεται!”

Τότε, πριν 37 χρόνια, δεν έδωσα τόση σημασία στο τι μου είπε ο Ράλλης. Με τα χρόνια όμως κατάλαβα ότι πράγματι το να μη ντρέπεσαι δεν είναι αναπηρία αλλά το κρυφό όπλο για να κερδίζεις τους πολιτικούς σου αντιπάλους. Το γνωρίζω, έχω χάσει από τέτοιους.

Παρακολουθώ τον ΣΥΡΙΖΑ και έχω την εντύπωση ότι η “αναπηρία της μη ντροπής” που περιγράφει η κ. Βιτάλη έχει εξαπλωθεί σε όλο το κόμμα.

Δεν είναι μόνο ο πρωθυπουργός που αραδιάζει, με τη μεγαλύτερη άνεση, τα μεγαλύτερα ψέματα, αλλά και όλοι οι υπουργοί του και οι βουλευτές το ίδιο. Όλοι αυτοί δεν είχαν τον παραμικρό ενδοιασμό ή συστολή να παραπέμψουν 10 επιφανείς αντιπάλους τους σε προανακριτική επιτροπή της Βουλής στηριγμένοι σε έωλες κατηγορίες.

Παρακολουθώντας τον πρωθυπουργό να αγορεύει υποστηρίζοντας την παραπομπή, μεταξύ άλλων, του πρώην υπηρεσιακού πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου του ΣτΕ αναρωτιόμουν: “μα καλά δεν ντρέπεται;” Και στη συνέχεια όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ντροπή, ψήφισαν για την παραπομπή του.

Τα σκεφτόμουνα όλα αυτά και κάπως τάραξαν τον ύπνο μου. Ένας περίεργος εφιάλτης. Θα τον περιγράψω πριν τον ξεχάσω.

Η Novartis, ο μεγάλος Ελβετικός κολοσσός, είχε ενοχληθεί πάρα πολύ από τις συμβουλές της τρόϊκα όπως εφαρμόστηκαν από τους κ. Λοβέρδο και Γεωργιάδη όταν ήταν υπουργοί.

Αποφάσισε λοιπόν να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα για να τους εξοντώσει πολιτικά έστω και αν με τον τρόπο αυτό υφίστατο και η ίδια μερικές ζημιές. Σημασία για την Novartis έχει να μη τους ξαναβρεί μπροστά της όταν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία. Συνεργάζεται λοιπόν με την κυβέρνηση όσο χρειάζεται για να την διευκολύνει να κατασκευάσει κατηγορίες εναντίον των αντιπάλων της.

Σε όλες τις χώρες όπου η έρευνα των αμερικανών απεκάλυψε τις πρακτικές της Novartis, της επεβλήθησαν πρόστιμα. Όχι στην Ελλάδα. Επειδή ακριβώς συνεργάζεται.

Το δεύτερο σκέλος του προγράμματος της Novartis είναι πολύ πιο φιλόδοξο και στηρίζεται σε τεχνολογίες αιχμής που έχει αναπτύξει σε μυστικά εργαστήρια στις Ινδίες με χρηματοδότηση της Κομμουνιστικής Κίνας. Εκεί λοιπόν έχουν φτιάξει μια αλοιφή σε μορφή gel για τη “μη ντροπή” για δερματική χρήση που διαθέτουν δοκιμαστικά και μυστικά με το όνομα Skamloes σε δοσιμετρικό δοχείο πολλαπλών δόσεων (60 g) με δοσιμετρική αντλία σταθερού όγκου. Η συνιστώμενη δόση του Skamloes είναι 3 g που εφαρμόζεται άπαξ εβδομαδιαίως το πρωί την ίδια περίπου ώρα.  Κάθε αντλία Skamloes επαρκεί για 20 εβδομαδιαίες δόσεις. Το μειονέκτημα είναι το κόστος.

Η Novartis διαθέτει το Skamloes σε επιλεγμένους πελάτες (κατόπιν αδείας της Κινεζικής κυβέρνησης) στη τιμή των 1.400 Ευρώ ανά αντλία. Όποιος εφαρμόζει το Skamloes στο σώμα του, τον πρώτο μήνα δεν αντιλαμβάνεται αλλαγές, στη συνέχεια όμως αποκτά την αυτοπεποίθηση της μη ντροπής.

Σε δύο μήνες είναι πια άπιαστος. Ψεύτης, αναίσθητος, πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Τις δυνατότητες του Skamloes στην Ελλάδα αντελήφθη από το 2014 η Κινεζική κυβέρνηση που είχε υποστηρίξει την ανάπτυξη του Skamloes. Ανέθεσε στον Captain Fu, CEO της COSCO, να προσφέρει στον πρωθυπουργό 1.500 αντλίες Skamloes που θα έφθαναν για τους βουλευτές και τα στελέχη του πρωθυπουργικού γραφείου για τρία περίπου χρόνια. Έτσι εξηγείται πως όλοι οι Συριζαίοι βουλευτές, χωρίς εξαίρεση, ψήφισαν για την παραπομπή χωρίς οποιοδήποτε αξιόπιστο στοιχείο του κ. Πικραμένου, του κ. Σαμαρά και των 8 πρώην υπουργών. Ψήφισαν υπό την επήρεια “μη ντροπής” του αγνώστου σκευάσματος  Skamloes της  Novartis.  Δεν γνωρίζω τι συμβαίνει όταν κάποιος διακόψει την εφαρμογή του Skamloes. Θα δούμε τώρα με την κ. Αντωνοπούλου. Όταν τελειώσει η αντλία της. Ίσως της έχει δώσει άλλη μία δόση ο κ. Τσίπρας ως δώρο αποχαιρετισμού. Για να έχει στην Αμερική, ποιός ξέρει.

Στις εκλογές θα πρέπει να προσέξει η Νέα Δημοκρατία και να καταγγείλει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά διεθνώς, ότι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ μετέχουν στις εκλογές έχοντας προετοιμαστεί με Skamloes το φάρμακο της “μη ντροπής” της Novartis που καθιστά τον εκλογικό αγώνα άνισο. Δυστυχώς η κομμουνιστική Κίνα στηρίζει τον κομμουνιστικό ΣΥΡΙΖΑ με την ελπίδα ότι μέσω του λιμανιού η Ελληνική κυβέρνηση θα επιτρέψει στην Κίνα να διεισδύσει στρατηγικά στην Ευρώπη. Χωρίς την έγκριση της Κίνας η Novartis δεν θα χορηγούσε τις αυξημένες δόσεις Skamloes που απαιτούνται για τον εκλογικό αγώνα.

Ελπίζω να αντιλαμβάνεστε ότι κατά τη διάρκεια ενός εφιάλτη φαντάζεται κανείς φανταστικά πράγματα που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.

Όλα όσα περιέγραψα είναι φανταστικά. Τελείως φανταστικά. Ζητώ συγγνώμη από τους ανθρώπους των οποίων τα ονόματα ενέπλεξα.  Προέκυψαν στον εφιάλτη και δεν ήξερα πως να τους κρύψω.

Το μόνο που δεν είναι φανταστικό είναι το ανεξήγητο γεγονός της γενικευμένης “μη ντροπής” στο ΣΥΡΙΖΑ που άλλοι, καταλληλότεροι από εμένα, οφείλουν να εξηγήσουν.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.