«Σαρώνοντας» την επικαιρότητα!

Γράφει ο Μέτοικος

– Σαρώνοντας, και παραδοσιακά «σκουπίζοντας», την επικαιρότητα, γίνεται προσπάθεια ενδοσκόπησης και αποκρυπτογράφησης των γεγονότων.
– Η «Αθηνά» με τις μετεωρολογικές ακρότητες και τις ζημιές, αφαίρεσε από την αρχαιοελληνική αίγλη και σοφία που την τοποθετεί η Ελληνική θεογονία και η Μυθολογική ιεραρχία στον Όλυμπο και στο κλεινόν άστυ, και την εμφάνισαν οι μετεωρολόγοι ως καταστροφέα. Ο «Μπάλλος» που την ακολούθησε δεν εξάγνισε τους μετεωρολόγους από την Υβριν που διέπραξαν κατά της ελληνικής βασικής αντίληψης της αρχαιοελληνικής κοσμοθεωρίας.
* * *

– Πρίν σαραντίσουν οι τελετές της τελευτής του μεγάλου Μίκη, και ενώ ακόμη συνεχίζουν οι παιάνες για τον μαχητή του «Δεκέμβρη» και κάτοχου του πιστοποιητικού του κομμουνιστή. Παράλληλα συνεχίζεται προβαλλόμενη η αίγλη της παγκοσμιότητας του δημιουργού, και η πληθώρα της «αξιοποίησης» σε συναυλίες της μουσικής κληρονομιάς του. Οι κληρονόμοι του όμως, αντιμάχονται αλλήλους στα δικαστήρια για τα δικαιώματα της κληρονομιάς. Σκιές στο μεγαλείο ενός μεγάλου δημιουργού. Και από κοντά δεκαρολογία της ιδεολογίας!
* * *

– Η Ελληνική υφαλοκρηπίδα και τα γεωλογικά τόξα της γεωγραφικής κυριαρχίας μας, χορεύουν τον δικό τους «σεισμικό» Μπάλλο, με τους σεισμολόγους να διατυπώνουν τις «μαντείες» τους στην κλίμακα των ρίχτερ. Οι δηλώσεις ότι αναμένονται πολλοί «χορευτικοί» μετασεισμοί, με αξιόλογη ένταση και με πιθανή διέγερση και άλλων τόξων, προσθέτει στη ζωή μας και μια ακόμη νέα μορφή πανδημίας. Νέες καταγραφές, νέες στατιστικές, νέες έγχρωμες ταυτοποιήσεις και νέες χρηματοδοτήσεις, επιδοτήσεις και απαλλαγές βαρών και… φορτίων!
* * *

– Τέλος πάντων, η κομμουνιστική, αριστερή και σοσιαλιστική φιλοσοφία, δεν λησμονεί και δεν αποβάλλει το ιδεολογικό DNA της ΟΥΤΟΠΙΑΣ. Στη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, και πάντα για «πρώτη φορά», βγαίνει και μία καινούργια έκδοση. Στην μικρή μας πόλη εμφανίστηκε προ λίγων ετών, μάλιστα στην αρχέγονη μπολσεβίκικη έκδοση, με τον Πύργο του Τατλιν, και με πανεπιστημιακό υποβολέα, στην Κεντρική πλατεία, αντί του Χριστουγεννιάτικου δένδρου!

– Έκανε την μεταλλαγμένη εμφάνιση στις επετειακές εκδηλώσεις της επανάστασης του 1821, τρυπώνοντας σε περιφερειακή πλατφόρμα, χαρακτηρίζοντας ΟΥΤΟΠΙΑ την επανάσταση του 1821. Περνώντας έτσι την άποψη, ότι ζούμε σε μια μετεπαναστατική ΟΥΤΟΠΙΑ. Στην πολιτική μας σκηνή και στους διάφορους μετασχηματισμούς του Σοσιαλισμού, στο υβρίδιο του ΚΙΝΑΛ, που φιασιδώνεται ως Σοσιαλδημοκρατία- Κεντροαριστερά, ένας θεωρητικός καθοδηγητής, εκφραστής της αριστερής ιδεολογίας, θεωρεί ότι: χρέος της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας είναι να παίξουν τον πολιτικό τους ρόλο με τέτοιο τρόπο ακόμη και να οικοδομήσουν μια νέα αλλά ρεαλιστική ουτοπία. Χωρίς αυταρέσκειες και χωρίς αυτό παραμυθιάσματα. Ρεαλιστική Ουτοπία!! Φαντεζί τίτλος! Και λίγο ελίτ. Αναμνήσεις από την εποχή της… αστακομακαρονάδας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.