Ρύπανση, μόλυνση, οικολογική καταστροφή…

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος (Ευρωπαϊκού Πολιτισμού)

Οι γιατροί και ειδικοί επιστήμονες δεν βγαίνουν να ενημερώσουν επίσημα! Γιατί;

Επιπτώσεις ρύπανσης των υδάτων.

Υδρογονάνθρακες πετρελαίου

Δημιουργώντας ένα στρώμα στην επιφάνεια του νερού εμποδίζουν τη φωτοσυνθετική διαδικασία,αποφράσσουν τα βράγχια των ψαριών προκαλώντας ασφυξία ,και προκαλούν βλάβες στα πουλιά που θα έρθουν σε επαφή με την πετρελαιοκηλίδα. Όταν διασπώνται καταβυθίζονται καταστρέφοντας τους βενθικούς οργανισμούς, και εμποδίζουν τους ζωικούς οργανισμούς του βυθού στην εξεύρεση τροφής και την αναπαραγωγή τους. Το μέρος των πετρελαιοειδών που καταλήγει στις ακτές τις καλύπτει προσβάλλοντας τη χλωρίδα δημιουργώντας σοβαρές επιπτώσεις στην αλιεία και τον τουρισμό! (Φυσικό και Ανθρωπογενές περιβάλλον Ανδρεαδάκης κ.α. Τόμος Β2 Πάτρα 1999).

Το κολύμπι στις μολυσμένες ακτές προκαλεί πολλές δερματοπάθειες, λοιμώξεις, γαστρεντερίτιδες, και πολλούς καρκίνους από ότι μου είπε γιατρός με τρεις ειδικότητες. Ούτε βόλτα τα παιδιά στις παραλίες αυτές είπε, γιατί προσβάλλονται και με την εισπνοή. (Αφού πήγε και έλεγξε)

Από ψάρια πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες. Μετά από συζήτηση με βιοχημικό , ενδείκνυται φιλέτο από σαρδέλες καταψυγμένες από Τουρκία.(Δυστυχώς) Είναι βολικές στην κατάψυξη. Ιχθυοτροφείου τσιπούρα και λαυράκι. Όχι μεγάλα ψάρια, σολομούς κλπ, γιατί έχουν πολλά βαρέα μέταλλα και βλάπτουν. (βλ. Ζεόλιθο για αποβολή των βαρέων μετάλλων απτον οργανισμό) Οι ψαράδες η οι μαγαζάτορες και να το ξέρουν, δε θα το πουν γιατί τα έχουν προμηθευτεί. Δεν διαβάζουμε δημοσιογράφους που παίρνουν συνέντευξη από ένα κατάστημα που πουλάει ψάρια. Πληρώνονται απτό κατάστημα και φέρονται ανήθικα, γιατί χωρίς να είναι ειδικοί, αντί να πουν ρωτήστε γιατρούς και βιοχημικούς, προτρέπουν έμμεσα να πάει ο κόσμος να φάει στο τάδε κατάστημα με κίνδυνο της υγείας τους. Τους απορρίπτουμε! Στο βωμό του κέρδους τους σκοτώνουν ευπειθείς. Σαν τον Τσίπρα..

Παρεμπιπτόντως.

Δε μου κάνει καμία εντύπωση ότι η συγγενής του Κηλιδομπλή (ο οποίος έχει διορίσει όλο τον νομό του), χασκογελάει μέσα στη βουλή, για να δηλώσει την παρουσία της. Μου θυμίζει μαθήτρια που πάει Α Γυμνασίου, ενώ θα έπρεπε Α Λυκείου με νοημοσύνη 60, και επειδή έχει ένδεια επιχειρημάτων και μηδενικό λεξιλόγιο, χασκογελάει χωρίς λόγο. Περιμένω να τη δω και με πουκάμισο σαν του κλόουν μπαρούφ να κάθεται οκλαδόν να παίζει με το κινητό της. Αυτός έκανε τον κόπο να αγοράσει πτυχία. Αυτή ούτε αυτόν δεν έκανε.. Εξ άλλου εμείς πληρώνουμε τα ψυχανώμαλα που ποτέ δεν είχε τέτοια η βουλή, και χασκογελάνε. Αν πεινούσε θα γέλαγε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.