Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις: Ο Τσίπρας αποφάσισε να προχωρήσει χωρίς τον Καμμένο!

Ραγδαίες ανατροπές που μπορει να οδηγήσουν μέχρι και στην πτώση της εξαμβλωματικής κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου στο αμέσως προσεχές διάστημα προκαλεί η κατάπτυστη συμφωνία με τα Σκόπια.

Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες του Lykavitos.gr το Μαξίμου και προσωπικά ο Τσίπρας έχουν καταλήξει πως ο Καμμένος δεν θα αντέξει την πρωτοφανή πολιτική πίεση που του ασκείται και πολύ σύντομα θα υποχρεωθεί να αποχωρήσει από την Κυβέρνηση.

Στο Μαξίμου όχι μόνο εξετάζουν, αλλά έχουν ήδη καταλήξει στα «εναλλακτικά» σενάρια διατήρησης της δεδηλωμένης και την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ήδη οι συνεργάτες του Τσίπρα θεωρούν ως «δεδομένους» 5 βουλευτές, οι 3 από αυτούς είναι χωρίς κομματική στέγη (ανήκουν στην πτέρυγα των Ανεξαρτήτων) ενώ δύο βουλευτές προέρχονται από το Ποτάμι.

Ο αριθμός αυτός θεωρούν οι συνεργάτες του Τσίπρα, πως «πολύ εύκολα μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 8», στην περίπτωση που ο Καμμένος αποφασίσει να αποσύρει την στήριξη του προς την Κυβέρνηση, αφού υπάρχουν τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ (δύο νυν υπουργοί και ένας που επιθυμεί να γίνει) που είναι αποφασισμένοι να συνεχίζουν να στηρίζουν τον Τσίπρα.

Υπάρχουν δύο γεγονότα – «κλειδιά» που θα καθορίσουν τις μετέπειτα εξελίξεις.

Πρώτον το μέγεθος της Εποπτείας που θα επιβάλουν οι Δανειστές στην Κυβέρνηση μετά την λήξη του τρέχοντος Μνημονίου μέσα στον Αύγουστο, αλλά και το τι θα πάρει (εάν θα πάρει) ο Τσίπρας για το Χρέος.

Και δεύτερον εάν θα ολοκληρωθούν ομαλά στην Σκοπιανή πλευρά οι διαδικασίες για την συμφωνία που υπογράφτηκε στις Πρέσπες, επικύρωση δηλαδή στο Σκοπιανό Κοινοβούλιο και επιτυχής έκβαση για τον Ζάεφ του δημοψηφίσματος το φθινόπωρο.

Τότε η Κυβέρνηση θα φέρει στην Ελληνική Βουλή την συμφωνία, την οποία ο Καμμένος ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ θα καταψηφίσει, και εάν συμβεί αυτό θα παραιτηθεί και από Υπουργός Αμύνης, στηρίζοντας μεν (αλλά με πολλούς αστερίσκους) την Κυβέρνηση.

Σε εκείνο λοιπόν τον χρονικό σημείο θα εκδηλωθεί και το συναινετικό διαζύγιο με τον Καμμένο, που ο Τσίπρας θεωρεί ήδη ΚΑΜΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ.  

Υπάρχει όμως και ένα δεύτερο ενδεχόμενο, με πιο μικρές όμως πιθανότητες. Ο Καμμένος να αποφασίσει νωρίτερα από το φθινόπωρο, ηρωική έξοδο από τη  Κυβέρνηση, για να διασώσει ότι και εάν του έχει απομείνει κάτι.

Πρόκειται για ένα απονενοημένο μεν διάβημα, το οποίο όμως δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και εντελώς, λαμβάνοντας υπόψη και τον αλλοπρόσαλλο πολιτικό χαρακτήρα του Καμμένου, αλλά και το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.

Το βέβαιο πάντως είναι πως είτε άμεσα, είτε το φθινόπωρο οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

Και ο Τσίπρας θα είναι πολύ δύσκολο να αποφύγει τις πρόωρες κάλπες, που θα οδηγήσουν νομοτελειακά σε μια Αυτοδύναμη Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η.Κ.Τζαφέρης  https://www.lykavitos.gr/ragdaies-politikes-ekselikseis-o-tsipr/

4 σκέψεις σχετικά με το “Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις: Ο Τσίπρας αποφάσισε να προχωρήσει χωρίς τον Καμμένο!

 • 20/06/2018, 15:31
  Permalink

  ΠΟΣΟΙ?? ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ!? ΠΟΣΟΥΣ ”ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ”- ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ – ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΟ 2015.! ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΙ ΕΙΝΑΙ??.. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ?. ΠΟΣΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2015.!?

  Σχολιάστε
 • 21/06/2018, 02:41
  Permalink

  Επειδή τά ”νέα” κυκλοφορούν, καί κάθε ώρα καί στιγμή,μάς φτάνουν καί νέες πληροφορίες, ΑΛΗΘΕΥΕΙ, ότι υπέγραψαν ΜΟΝΟΝ οι ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, καί ότι ο ΤΣΙΠΡΑΣ μέ τόν ΖΑΕΦ, ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ!?, επειδή ο Τσίπρας, ΔΕΝ μπορούσε νά υπογράψει, διότι ΔΕΝ είχε τίς υπογραφές, τού Υπουργικού Συμβουλίου, εξαιτίας τού ΚΑΜΜΕΝΟΥ που ΔΕΝ υπέγραφε, καί άρα ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ.! καί απλά ένα προσύμφωνο είναι μεταξύ ΥπΕξ.! καί άρα ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ!!!! ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ”ΤΕΛΕΙΩΣΕ” ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΔΑ!!!! ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ!!! γιά νά τό πάρουμε απλά απόφαση,ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!! καί νά ”ξεφουσκώσει”, καί νά τό βουλώσουμε, καί μετά νά υπογράφουν ό,τι γουστάρουν μέ τήν ησυχία τους.! ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ βρείτε!!!! καί πείτε μας, τήν ΑΛΗΘΕΙΑ!!!! Διότι έτσι κι αλλιώς είτε μέ τόν ένα είτε μέ τόν άλλο τρόπο, θά τήν ΜΑΘΟΥΜΕ.!

  Σχολιάστε
 • 30/09/2018, 18:57
  Permalink

  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ – ΕINAI ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ-

  Η ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ ΒΑΡΔΑΡΣΚΑ ‘H FYROM ΖΗΤΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΜΕ TO ΟΝΟΜΑ MAKEΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΠΗΛΕΥΤΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.
  Η αναγνώριση Μακεδονικής Εθνότητας και Γλώσσας είναι παραποίηση της Ιστορίας. Το όνομα Severna Македонија είναι έγκλημα στη πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδος και του Δυτικού Πολιτισμού.
  Αποτελεί ένα ορατό κίνδυνο αποσταθεροποίησης των Βαλκανίων.

  STRAIGHT OUT – IT IS A CULTURAL HERITAGE CRIME

  THE ΕΧ-YUGOSLAVIAN VARDARSKA OR FYROM IS ASKING TO ACCOLADE WITH THE NAME MACEDONIA IN ORDER TO MONGER THE GREEK HISTORICAL IDENTITY. Constitute a visible danger for the destabilization of the Balkans.

  The accolade of Macedonian Nationality and Language is counterfeiting of History. The name Severna Македонија, is a Cultural Heritage Crime on Greece and the Western Civilization.
  ________________________________________________
  ΤΟ ΘΕΜΑ AYTO ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
  ΤΗIS ISSUE CALLS FOR AN INTERNATIONAL SCIENTIFIC COMITY
  _____________________________________________

  Στη ΒΑΡΔΑΡΣΚΑ ή FYROM ομιλούν μια Σερβο – Βουλγαρική διάλεκτο που επιδιώκουν να αναγνωριστεί ως «μακεδονική γλώσσα» των Σλαβο – Βουλγαρο – Τουρκο – αλβανών ή «Σκοπιανών» κατοίκων της Fyrom (Υπάρχει και ελληνική μειονότητα που αγνοεί επιδεικτικά).
  Η Vardarska αναγνωρίστηκε δυστυχώς ως Македонија από πολλά μέλη του Ο.Η.Ε. + – 130 χώρες, συμμαχικές μας και μη, λόγω της αδράνειας και υποτέλειας όλων των «ελληνικών κυβερνήσεων».
  Επιχειρείται να αναγνωριστεί εκβιαστικά και από τη ελληνική κυβέρνηση που με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα, που υπέγραψε το προσύμφωνο των Πρεσπών, στο Χωριό Ψαράδες με το οποίο αναγνωρίζει τη FYROM ως “Severna Македонија ” με μακεδονική γλώσσα.

  Αυτό απαιτεί η ελεεινή F.E.D. που έχει μαριονέτα την κυβέρνηση των Η.Π.Α, και ομήρους τους Ευρωπαίους συμμάχους μας στην Ε.Ε.. Η ύβρις επισείει τη ποινή και το μίασμα.

  https://www.facebook.com/thefreethoughtprojectcom/videos/2140204759533113/UzpfSTEzOTU2OTU1OTk6MTAyMTIzODcxMDM1MzgwOTY/?ref=tahoe

  Γι’ αυτό και όχι μόνο, μας κατέστησαν σκόπιμα “οικονομικούς υποτελείς”. Με το βαθυστόχαστο ειρηνικό στόχο να μας ενώσουν με το Κόσσοβο όπου υπάρχει η τεράστια «Νατοϊκή στρατιωτική βάση των ΗΠΑ», μέσω μιας νατοϊκής Македонија. Για να περικυκλώσουμε έτσι τους εχθρούς μας, τους κακούς «πρώην κομμουνιστές “Μόσχοβους”.

  Η μόνη μας ελπίδα είναι να καταψηφιστεί επί της αρχής η συμφωνία των Πρεσπών, που έγινε “για το φόβο των Ιουδαίων”!
  Πίσσα στα κόκαλα τους θα έλεγε ο Καζαντζάκης.

  Σχολιάστε
 • 04/11/2018, 01:06
  Permalink

  Δέν ἀνέχομαι τήν ὀνομασίαν FYROM! Κάθε σωστός Ἕλλην θά πρέπη νά τήν ὀνομάζη ΜΟΝΟΝ μέ τό πραγματικόν της ὄνομα: Δημοκρατία ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑ! Ὅσο γιά τήν Συμφωνία τῶν ΠΡΕΣΠΩΝ, ὅσοι τήν ὑπέγραψαν, ἕνα ὄνομα τούς ταιριάζει: ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.