Ο επόμενος ΠτΔ και το βουνό!!

Γράφει ο Blood

Έφυγε ο πρωθυπουργός για ολιγοήμερες διακοπές στο βουνό και όλοι τρελάθηκαν.

Όποιο κανάλι και να άνοιγες, όποια εφημερίδας και να διάβαζες το Σαββατοκύριακο, παντού έβλεπες πιθανά ονόματα για την θέση του ΠτΔ. Ό,τι θυμόταν και βόλευε τον καθένα το πέταγε αβίαστα, εξευτελίζοντας τον θεσμό και καίγοντας υποψηφιότητες.

Εγώ από όλα αυτά που άκουσα θα σταθώ σε ένα μόνο όνομα.

Ο πρωθυπουργός σαν χαλαρός χαρακτήρας που είναι, έλεγε ότι θα επιλέξει για ΠτΔ έναν light τύπο έξω από την πολιτική που θα ψηφιστεί σχεδόν από όλα τα κόμματα…

Πιθανότητα, τότε, δεν ήξερε ότι οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά θα απαιτούσαν έναν ΠτΔ που να γνωρίζει τι σημαίνει ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα και άλλα βασικά γεωπολιτικά ζητήματα της χώρας του. Λες και θα έπρεπε να έχουμε προβλήματα σαν χώρα και μάλιστα σοβαρά, για να επιλέξει κάποιον πολιτικό επί γης και όχι από το…διάστημα!!

Επιθυμούσε να είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που θα εκλέξει γυναίκα ΠτΔ, να είναι ευρείας συναίνεσης αν και θα μπορούσε να βγάλει όποιον ήθελε με 151 ψήφους. Έτσι θα έγραφε “ιστορία”. Όμως η επιλογή του ΠτΔ δεν σηκώνει τέτοια παιχνίδια και δοκιμές.

Τα γεγονότα, κυρίως οι προκλήσεις της Τουρκίας, τον έκαναν να αναζητεί πολιτικό πρόσωπο, έμπειρο, σοβαρό, με κύρος, ιδιαίτερα εκτός Ελλάδας.

Οι φήμες και διάφορα ρεπορτάζ λένε ότι σκέφτεται να προτείνει ξανά τον Παυλόπουλο. Αυτόν που ο ίδιος, μόνος από τη ΝΔ, ΔΕΝ ψήφισε. Προφανώς τον ενέκρινε με πολιτικά κριτήρια και όχι προσωπικά…

Αυτό, αν τελικά ισχύσει που δεν το πιστεύω, το ακούω τουλάχιστον σαν ένα πολύ κακό αστείο. Εύχομαι τελικά να αποδειχθεί απλώς μια κακή πληροφόρηση.

Δεν θέλω να πιστέψω ότι ο κ. Μητσοτάκης, ψάχνει στην “αγορά” για πολιτικό πρόσωπο που αβίαστα και χωρίς κανένα πρόβλημα θα τακτοποιήσει κάποιες εθνικές “υποχρεώσεις”.

Ο νέος ΠτΔ μπορεί να βρεθεί μπροστά στην πρόκληση να υπογράψει τη συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων με την Τουρκία και τον ορισμό της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο, πέραν του ποσοστού που δικαιούται η Τουρκία βάσει διεθνούς δικαίου. Και το κυριότερο να το κάνει χωρίς ενδοιασμούς, όπως έγινε και με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Δύσκολη η απόφαση του πρωθυπουργού. Από την μια μπορεί να χαρακτηριστεί αγνώμων και από την άλλη… ανακόλουθος.

Για να δούμε τελικά τι καπνός θα βγει από το Μέγαρο Μαξίμου όταν θα έρθει η ώρα; Μαύρος ή άσπρος; Θα επιλέξει μόνος του ή θα επηρεαστεί από διάφορες και διάφορους;

Προς στιγμήν καλό θα ήταν να ηρεμήσουμε, διότι υπάρχουν σοβαρότερα θέματα για την χώρα μας τα οποία προηγούνται. Πιθανόν μάλιστα, ανάλογα και με τις εξελίξεις, να επηρεάσουν και την τελική επιλογή του πρωθυπουργοί για το πρόσωπο του ΠτΔ

Υστερόγραφο:  Μένω μόνο στον κ. Παυλόπουλο και δεν αναφέρομαι σε άλλα ονόματα όπως της κ.  Δαμανάκη και της  κ.  Διαμαντοπούλου, διότι μια τέτοια επιλογή από τον πρωθυπουργό, θα μπορούσε να αποδειχτεί η αρχή του τέλους της παράταξης και λογικά θα το έχει υπόψιν του αυτό !!

7 σκέψεις σχετικά με το “Ο επόμενος ΠτΔ και το βουνό!!

 • 30/12/2019, 20:03
  Permalink

  Η γνώμη μου είναι ότι δε θα είναι τυχαία η επιλογή του ΠτΔ. Ο ΚΜ θα επιλέξει έναν άνθρωπο που θα συμφωνεί με τις θέσεις του και στα εθνικά θέματα. Άρα δε θα ανήκει σ’ αυτό που λέμε απλά ”Πατριωτικός χώρος”, αλλά ”Προοδευτικός”, Κεντροαριστερός, με προσβάσεις και στον Φιλελεύθερο. Ας σημειωθεί ότι νεο-φιλελεύθεροι και εθνομηδενιστές έχουν κοινές θέσεις στο ”Μακεδονικό”, αφού οι περισσότεροι ζητούσαν προεκλογικά την αναγνώριση ”μακεδονικής μειονότητας” στην Ελλάδα, άρα θα έχουν και συναντίληψη στο θέμα της ”συνεκμετάλλευσης” του Αιγαίου… Δεν αποκλείω πάντως γυναικείο όνομα. Εύχομαι να μην είναι, σ’ αυτήν την περίπτωση, η Δαμανάκη ή η Μαριέττα Γιαννάκου… Θα γίνει χαμός…

  Σχολιάστε
  • 02/01/2020, 13:22
   Permalink

   Υπάρχουν λογιών λογιών πατριώτες στον “Πατριωτικό χώρο”. Πατριδολάτρες, πατριδοκάπηλοι, πατριδολάγνοι, υπερπατριώτες, εθνικιστές, εθνικόφρονες, εθνοκάπηλοι κ.ο.κ. Το ίδιο και περισσότεροι στο λεγόμενο “Προοδευτικό χώρο” που περιλαμβάνει από σταλινικούς, μαοϊκούς, χμερ ρουζ οπαδούς του Πολ Ποτ, μέχρι κεντροαριστερούς. Διαλέγετε και παίρνετε. Τις γυναίκες υποψηφίους, όποιες και να είναι, θα τις αποδομήσουν πρώτα οι γυναίκες.”ἐθιμικῶ δικαίῳ”

   Σχολιάστε
  • 03/01/2020, 19:08
   Permalink

   Νεοφιλελεύθεροι και εθνομηδενιστές δεν έχουν μόνο τις ίδιες θέσεις στο “σκοπιανό” (“Μακεδονικό” είναι άλλη περίοδος τής Ιστορίας, 1904-1914), αλλά παντού, εκτός ίσως από τα οικονομικά. Η αναφορά τού ονόματος τής “δεξιάς” (sic) Μαριέττας Γιαννάκου αυτομάτως παραπέμπει στο όνομα Ρεπούση και το βιβλίο τής Ιστορίας τής τελευταίας, που προώθησε η πρώτη. Εθνομηδενιστές και νεοφιλελεύθεροι δεν έχουν καμμία σχέση με τον πατριωτισμό και προωθούν θέσεις που εκφράζουν καλύτερα από κάθε άποψη την ΝΤΠ.

   Σχολιάστε
 • 31/12/2019, 06:47
  Permalink

  Η επιλογη, ειναι μια, Αντωνης Σαμαρας! Καλη Πρωτοχρονια σε ολους!

  Σχολιάστε
  • 31/12/2019, 11:29
   Permalink

   Υπό άλλες συνθήκες,ο Σαμαράς θα ήταν μια καλή επιλογή και ένας καλός Πρόεδρος.
   Με τις παρούσες συγκυρίες (Σκοπιανό-Μακεδονικό και Ελληνοτουρκικά),η υποψηφιότητα Σαμαρά ΔΕΝ θα συγκέντρωνε ούτε τις 158 ψήφους της ΝΔ.
   Ο Κυριάκος είναι γάτα και θα μας εκπλήξει και πάλι εύστοχα και ευχάριστα.

   Σχολιάστε
 • 04/01/2020, 23:05
  Permalink

  Ο Κυριάκος θα μας εκπλήξει ή η Ντόρα θα μας τη φέρει ”Ευχάριστε” με καμιά Μαριέττα ή Μαρία; Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι ο/η επόμενος/η ΠτΔ θα είναι αρεστός/η στην αυλή της πρωθυπουργικής αδελφής. Ο ΑΣ δεν έχει καμιά τύχη, δυστυχώς, γιατί στο Μητσοτακέικο κάνει κουμάντο αυτή…

  Σχολιάστε
  • 09/01/2020, 11:18
   Permalink

   Κρινιώ στο πρώτο σχόλιό σου λες κάπου ότι θα γίνει χαμός. Λοιπόν χαμός θα γίνει όποιον και να προτείνει ο Π/Θ. Έχουμε αναγάγει ένα άνευ ουσίας θέμα σε μέγιστο, αφού δεν υπάρχει κάποιο περιθώριο δράσης σε μια προεδρευόμενη δημοκρατία σαν την δική μας. Έτσι αφού ούτως ή άλλως διαφωνούμε σε όλα, συναίνεση δεν θα υπάρξει για κανέναν. Ο ένας (ή μια) είναι αριστερός(η) λίγο ή πολύ, ό άλλος ακροδεξιός, ο τρίτος άχρωμος και ούτω κάθ’ εξής. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, αφού έχουμε απαλλαγεί από το άγος της ομοφωνίας των 200 ή 180 βουλευτών, είναι να υποβάλονται υποψηφιότητες από τον πολιτικό κόσμο ή από προσωπικότητες και οι βουλευτές να ψηφίζουν ελεύθερα εκλέγοντας τον ΠτΔ με απλή πλειοψηφία. Και τα όποια παράπονα από την εκλογή να πηγαίνουν κατ’ ευθείαν στους βουλευτές.

   Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.